ContentKing is de winnaar van de Dutch Search Awards

Zoekmachines brengen continue het steeds veranderende internet in kaart. De crawlers van Google bezoeken op de achtergrond alle websites die daarvoor open staan en indexeren welke pagina’s, waar over gaan. Handig want daardoor kan Google jou in een split seconde een lijst van zoekresultaten presenteren die zo goed mogelijk aansluit bij de door jou ingetypte vraag.

Google is een antwoorden machine

Google wil vooral vragen beantwoorden. Meer hierover hoor je in aflevering 6 waarin ik in gesprek ga over de transitie die Google maakt van zoekmachine naar antwoordmachine met Eduard Blacqiere… (linkje). Als ondernemer of marketeer wil je zo goed mogelijk gevonden worden. Hoe hoger je wordt weergegeven in Google, des te groter de kans dat een zoeker doorklikt naar jouw website en niet die van je concurrent.

Een van de manieren om dat te doen is content marketing en goede copywriting skills. Meer daarover in het gesprek met Aartjan van Erkel. Aflevering 59 van deze podcast én in een webinar dat ik gaf met Kyrill Poelmans dat is terug te kijken op mijn site JelleDrijver.nl (linkje).

Wie zijn site niet monitort laat kansen liggen

Als je je site vult met goede content maar dat vervolgens niet monitort op fouten in de techniek en fouten in die content… dan laat je op zijn minst kansen liggen. Steven van Vessum is Chief Customer Officer bij de startup: ContentKing. Zij bestaan nu ruim 2 jaar en monitoren inmiddels meer dan 30 miljoen URL’s per dag! Waarom ze dat doen hoor je in dit interview.

Op het Pioneers festival zijn ze genomineerd als veelbelovende startup, jullie zijn gestort-list op de European-Search Awards, zo ook bij de UK Search Awards in de categorie: Innovation – Software en Best Search Software Tool… EN op 23 november 2017 wonnen ze de Dutch Search Awards in de categorie BEST SEO SOFTWARE (En jij kan die software met 10% korting gebruiken / testen via deze unieke link, dank je wel Steven!)

In deze aflevering van de Jelly Driver Podcast:

Stel ik Steven o.a. de volgende vragen:
– Wat is jullie succes?
– Welk probleem hebben jullie geconstateerd in de markt.
– Voor welke bedrijven is dat relevant? Alleen de BOL.COMs van deze wereld? Of ook voor Zelfstandig ondernemers en MKB bedrijven?
– Welke oplossing hebben jullie daarvoor bedacht?
– Wat is jullie verdienmodel?
– Welke trends kunnen we het komende jaar verwachten?
– Wat verandert er en wat blijft in feite hetzelfde? Denk aan:
Techniek, Content, Backlinks
– Waar moeten ondernemers zich op voorbereiden? O.a.
– Switch naar “mobiel georiënteerde” index.
– Gedrag van bezoekers op jouw website als ranking factor.
– Autoriteit en Trust nog belangrijker
– Dominantere rol featured snippets en direct answer boxes (Wil je zo vriendelijk zijn om dat in Jip & Janneke taal uit te leggen aub?)
– Welke adviezen heb je voor ondernemers die nu nog geen focus hebben op Content?
– Wat kan je de luisteraar bij wie we nu in zijn of haar oren zitten en het heeft volgehouden tot het einde van deze podcast aanbieden

Shownotes: jelledrijver.nl/steven
Speciale aanbieding: jelledrijver.nl/ContentKing (ContentKing 10% korting)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Steven van Vessum en Jelle Drijver Thumb

ContentKing Winnaar Dutch Search Awards - Steven van Vessum en Jelle Drijver

/
ContentKing is de winnaar van de Dutch Search Awards. Ik ging in gesprek met deze startup en bespreek trends op SEO gebied én het belang van goed monitoren.
AVG GDPR Charlottes Law en Jelle Drijver

AVG wat moet ik er mee

/
AVG en GDPR. Waar moet je als ondernemer / bedrijf aan voldoen en wat is het risico als je het niet doet? Jurist Charlotte Meindersma geeft uitleg.
Vlogger inhuren Haarlem Mooi Meerwijk

Vloggen in Haarlem: Mooi Meerwijk

/
Ik mocht als ingehuurde vlogger in beeld brengen hoe alle betrokken organisaties en inwoners samenwerkten om inwoners te informeren over de veranderingen in afval inzamelen, het belang van afval scheiden en het voorkomen van zwerfvuil.
Ingrid van der Chijs Stoppen met een baan waar velen jaloers op zijn en voor jezelf beginnen

Stoppen met een baan waar velen jaloers op zijn en voor jezelf beginnen

/
Stoppen met een baan waar velen jaloers op zijn en voor jezelf beginnen. Ingrid van der Chijs deed dat. Zij startte Seriously Good. Het Duurzame lifestyle- en mediamerk voor good people, good stories en good brands.
Lenneke van Ingen Hoe word ik beroemd

Hoe word je beroemd? Lenneke van Ingen Founder A Million Faces Casting

/
Hoe word je beroemd? Daarover ga ik in gesprek met Lenneke van Ingen, founder van A Million Faces Casting en manager van vele Nederlandse Talenten.
10 Timemanagement en productiviteit tips voor Freelancers

Hoe ga je als Freelancer om met Timemanagement en productiviteit - Tim Daalderop

/
Als je als Freelancer zelf je dag moet indelen en moet bepalen wat je wel of niet, waar gaat doen... Hoe zorg je dan dat je optimaal productief bent? Tim Daalderop zocht het uit.
bunq premium Ali Niknam en Jelle Drijver

Hoe zit het nou met bunq premium?

/
Journalisten schreven er over, mensen uitten hun ongenoegen op Social Media. En ik dacht vooral: huh wat gebeurt er! En aangezien ik bunq een sympathiek bedrijf vind en Ali een sympathieke vent wil ik niet zomaar afgaan op wat anderen er over schijven. Zeker niet nadat ik als bun gebruiker een mail ontving van Ali waarin hij aangeeft: dit hebben we niet goed gedaan. Of sterker nog: dit heb ik niet goed gedaan! Hand in eigen boezem en met de billen bloot. Kan ik waarderen. We maken als ondernemers allemaal fouten nietwaar.
DJ Patrick Kicken en Jelle Drijver

Viraal gaan is verslavend - Patrick Kicken

/
Jelle Drijver ging in gesprek met Radio Deejay Patrick Kicken. De man die zo enorm veel Whatsapp groepen heeft dat hij hiervoor een tweede telefoon gebruikt. Een video van een man en een ezel zorgde er voor dat zijn complete YouTube kanaal met miljoenen views offline werd gehaald en dat terwijl de video niet eens op openbaar stond. Toen ik nog op de middelbare school zat luisterde ik vaak naar Patrick Kicken via Kicken.com. Dé site waar je naar toe ging om grappige video's te bekijken en lollige geluidsfragmenten te beluisteren. Wie kent bijvoorbeeld niet de 2 pizzabakkers die telefonisch bij elkaar bestellen terwijl ze denken een klant aan de lijn te hebben. Deze en vele andere komen van Patrick Kicken.
TIM DE KRAKER - BAR DOGGY

In gesprek met Tim de Kraker, de founder van BarDoggy

/
Hij haalde inmiddels ruim 7 ton aan funding op. Maar wat is Bar Doggy nou eigenlijk? Wat is Tim zijn Favorite Failure? Hij verzameld bakken aan waardevolle data over zijn gebruikers (in ruil voor gratis drankjes), hij helpt drankmerken om meer bekendheid te creëren binnen een specifieke doelgroep en tegelijkertijd helpt hij horeca ondernemers aan meer gasten in de zaak en meer omzet... Een leuk gesprek! Ik trof Tim , hoe kan het ook anders, op het terras van de Westergas tijdens The Next Web conference eerder dit jaar. Daar installeerde ik direct zijn app om vervolgens meteen maar de proef op de som te nemen aan de bar. Krijg ik op vertoon van mijn iPhone een gratis Gin-Tonic t.w.v. €10? Je ziet het in deze nieuwe aflevering.