ContentKing is de winnaar van de Dutch Search Awards

Zoekmachines brengen continue het steeds veranderende internet in kaart. De crawlers van Google bezoeken op de achtergrond alle websites die daarvoor open staan en indexeren welke pagina’s, waar over gaan. Handig want daardoor kan Google jou in een split seconde een lijst van zoekresultaten presenteren die zo goed mogelijk aansluit bij de door jou ingetypte vraag.

Google is een antwoorden machine

Google wil vooral vragen beantwoorden. Meer hierover hoor je in aflevering 6 waarin ik in gesprek ga over de transitie die Google maakt van zoekmachine naar antwoordmachine met Eduard Blacqiere… (linkje). Als ondernemer of marketeer wil je zo goed mogelijk gevonden worden. Hoe hoger je wordt weergegeven in Google, des te groter de kans dat een zoeker doorklikt naar jouw website en niet die van je concurrent.

Een van de manieren om dat te doen is content marketing en goede copywriting skills. Meer daarover in het gesprek met Aartjan van Erkel. Aflevering 59 van deze podcast én in een webinar dat ik gaf met Kyrill Poelmans dat is terug te kijken op mijn site JelleDrijver.nl (linkje).

Wie zijn site niet monitort laat kansen liggen

Als je je site vult met goede content maar dat vervolgens niet monitort op fouten in de techniek en fouten in die content… dan laat je op zijn minst kansen liggen. Steven van Vessum is Chief Customer Officer bij de startup: ContentKing. Zij bestaan nu ruim 2 jaar en monitoren inmiddels meer dan 30 miljoen URL’s per dag! Waarom ze dat doen hoor je in dit interview.

Op het Pioneers festival zijn ze genomineerd als veelbelovende startup, jullie zijn gestort-list op de European-Search Awards, zo ook bij de UK Search Awards in de categorie: Innovation – Software en Best Search Software Tool… EN op 23 november 2017 wonnen ze de Dutch Search Awards in de categorie BEST SEO SOFTWARE (En jij kan die software met 10% korting gebruiken / testen via deze unieke link, dank je wel Steven!)

In deze aflevering van de Jelly Driver Podcast:

Stel ik Steven o.a. de volgende vragen:
– Wat is jullie succes?
– Welk probleem hebben jullie geconstateerd in de markt.
– Voor welke bedrijven is dat relevant? Alleen de BOL.COMs van deze wereld? Of ook voor Zelfstandig ondernemers en MKB bedrijven?
– Welke oplossing hebben jullie daarvoor bedacht?
– Wat is jullie verdienmodel?
– Welke trends kunnen we het komende jaar verwachten?
– Wat verandert er en wat blijft in feite hetzelfde? Denk aan:
Techniek, Content, Backlinks
– Waar moeten ondernemers zich op voorbereiden? O.a.
– Switch naar “mobiel georiënteerde” index.
– Gedrag van bezoekers op jouw website als ranking factor.
– Autoriteit en Trust nog belangrijker
– Dominantere rol featured snippets en direct answer boxes (Wil je zo vriendelijk zijn om dat in Jip & Janneke taal uit te leggen aub?)
– Welke adviezen heb je voor ondernemers die nu nog geen focus hebben op Content?
– Wat kan je de luisteraar bij wie we nu in zijn of haar oren zitten en het heeft volgehouden tot het einde van deze podcast aanbieden

Shownotes: jelledrijver.nl/steven
Speciale aanbieding: jelledrijver.nl/ContentKing (ContentKing 10% korting)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

JELLE DRIJVER EN BAS URLINGS THUMB

Bas Urlings

Meer On-Demand video gekeken dan lineair

/
Jeroen Koopman richt zich met zijn bedrijf NewBe op On Demand Video Platformen. Daarbij moet je denken aan Netflix, Videoland, Amazon e.d. Dit jaar blijkt dat er meer on demand tv wordt gekeken dan lineair. Oftewel: mensen kijken minder op de momenten waarop een tv zender bedenkt iets uit te zenden en meer wanneer het hen uitkomt.
Levenslessen van een internetondernemer Tonny Loorbach en Jelle Drijver

Levenslessen van internetondernemer Tonny Loorbach

Tonny Loorbach deelt in deze aflevering van de Jelly Driver podcast zijn levenslessen als Internet Ondernemer. Lees of luister het gesprek.
Rodecaster pro bovenaanzicht

Rodecaster Pro review door een podcaster

/
De Rodecaster Pro is speciaal ontwikkeld voor podcasters. Het is een soort podcast mengpaneel waarop je tot 4 microfoons kan aansluiten en een telefoon.
Chelsea Bosters te gast in de Op De Pot Cast

Chelsea Bosters te gast in de Op de Pot Cast

/
Chelsea Bosters is nu 7 jaar ondernemer. Met zijn bedrijf Online Bazen helpt hij bedrijven bepalen wat ze nodig hebben tav online marketing om vervolgens ook de realisatie van die plannen uit handen te nemen.
COEN BROUWER Op de Pot Cast

Op de Pot Cast met: Coen Brouwer (8 min)

/
Coen Brouwer ken ik al jaren. Wat begon als "de vriend van Nikki" is inmiddels een bevriende ondernemer waarmee ik heerlijk kan sparren over het ondernemerschap, management boeken en mooie inspirerende quotes. Met zijn bedrijf CoenLaude helpt hij mensen meer plezier te hebben in hun werk en dus organisaties te verbeteren. 
Martijn Arets Op de Pot Cast

Op de Pot Cast met ondernemer Martijn Arets [8 minuten]

/
Van toevallige gesprekspartner bij Seats 2 Meet is Martijn veranderd naar tot een van mijn betere vrienden en sparringpartners.
Welke apparatuur ik gebruik om goede podcasts te maken

Podcast apparatuur die ik gebruik om goede podcasts te maken

/
In deze post leg ik je uit welke podcast apparatuur ik wanneer gebruik (en aanbeveel) om gesprekken op te nemen die ik later wil publiceren als podcast.
Sven van Bockel te gast in de OP de POT CAST

Op de Pot Cast met ondernemer Sven van Bockel [2 minuten]

/
Sven van Bockel is recruiter specifiek voor ingenieurs. Deze week is hij te gast in de Op de Pot Cast. Podcast Lengte: 2 minuten.