Kan ik een vlogger inhuren?

Ja natuurlijk! Een vlogger inhuren is dé perfecte manier om je event op een dynamische wijze te verslaan. Vlogs zijn doorgaans lekker snel, niet té gelikt en snel beschikbaar om te delen met uw doelgroep.

(TIP: onderaan deze pagina vind je diverse voorbeeld vlogs van opdrachtgevers die je al voorgingen)

Wat is een vlogger?

Een vlogger is iemand die video’s maakt van wat hij of zij doet. Vaak worden de video’s vanuit de hand gefilmd en later gemonteerd tot één video. Er zijn vloggers die op eigen titel elke dag een nieuwe vlog publiceren (zoals Enzo Knol, elke dag om 16 uur) of bijvoorbeeld wekelijks op een vaste dag (zoals Annic van Wonderen, elke zondag).

Daarnaast zijn er vloggers die behalve voor zichzelf ook in opdracht vloggen. Zelf schaar ik mijzelf onder deze categorie. Als ik iets leuks ga doen neem ik dat op en publiceer ik dat op mijn blog, op YouTube en op mijn diverse Social Media kanalen. Als ik interessante mensen interview over marketing en communicatie gerelateerde onderwerpen publiceer ik het geluid van zo’n interview als Frankwatching podcast op bijvoorbeeld iTunes, Stitcher Radio, Soundcloud en TuneIn.

Zo is het goed mogelijk om vanuit één vlog nog veel meer vormen van content te creëren en die op meerdere platformen te publiceren. En dát is ook interessant voor bedrijven. Steeds vaker wordt ik dan ook als vlogger ingehuurd door bedrijven en instanties om al vloggend verslag te doen van een event of activiteit.

Wat voor bedrijven huren een vlogger in?

Dat is zeer divers. Zo werd ik bijvoorbeeld (via Hele Fijne Dagen en EventBranche) ingehuurd om met het SCIB (het Switserland Meeting and Incentive Bureau) mee te gaan op hun jaarlijkse Meeting Trophy. Een reis waarbij diverse landenteams in Zwitserland met een rallyboek onder de arm strijden om de eerste plaats en ondertussen ontdekken hoe onwijs mooi Zwitserland is als land om incentive reizen naar te organiseren. Maar ook door bijvoorbeeld de Gemeente Den Haag (via MCPR uit Amsterdam) om verslag te doen vanuit bedrijvengebied de Binckhorst en in gesprek te gaan met de wethouder en lokale ondernemers. Door Adobe Marketing Cloud werd ik geboekt om verslag te doen vanuit Keulen waar de digitale marketing beurs DMexco werd gehouden. Kortom, legio mogelijkheden waarbij een vlogger inhuren een leuke en unieke vorm van extra exposure geeft.

Vlogger inhuren!

Interesse om mij of een van de andere vloggers met wie ik samenwerk in te huren? Met of zonder aparte cameraman? Met of zonder losse microfoon? Inclusief of exclusief montage? Inclusief social media updates op jullie kanalen gedurende het event of liever zonder? Neem vrijblijvend contact met mij op en ik denk graag met je mee.

Voorbeeld video’s van Jelle Drijver als Vlogger:

Gemeente Den-Haag:

The Next Web Conference Amsterdam: