[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ highlight=” highlight_size=” border=” border_color=” radius=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=”]

[av_promobox button=’yes’ label=’Klik hier’ link=’manually,http://jelledrijver.nl/rodecaster’ link_target=’_blank’ color=’pink’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ label_display=” icon_select=’yes’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ box_color=” box_custom_font=’#ffffff’ box_custom_bg=’#444444′ box_custom_border=’#333333′ av_uid=’av-jpjv0brc’ admin_preview_bg=”]
Wil je de Rodecaster Pro direct bestellen? Of zoek je nog meer informatie?
[/av_promobox]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jpjuvfnb’ admin_preview_bg=”]
Eind november kreeg ik van Martijn Arets, die net als ik doorgaans heel blij wordt van nieuwe snufjes en gadgets, een mail doorgestuurd waarin de Rodecaster Pro werd aangekondigd als een “Podcast Monster”. Rode (eigenlijk: Røde) is bij mij vooral bekend als leverancier van o.a. microfoons. Zo gebruik ik naar volle tevredenheid sinds dit jaar twee Røde Procaster microfoons om mijn podcasts mee op te nemen (best verwarrend eigenlijk: De Rodecaster Pro en de Rode Procaster. De een is een microfoon en de ander, daarover gaat deze blogpost) Ik begon Martijn zijn mail te lezen en al snel werd ik gegrepen door een gevoel dat ik het best kan omschrijven als: HEBBEN HEBBEN HEBBEN!!!

Ik zal je eerst uitleggen wat de Rodecaster Pro precies voor apparaat is, en wellicht wordt het daarna duidelijk waarom ik zo reageer.
TIP: Ontdek ook mijn andere blogpost over podcasting waarin uiteenzet welke apparatuur ik zoals gebruik om te podcasten.

Steeds meer (goede) podcasts beschikbaar

Al jaren roep ik dat de Podcast écht mega populair gaat worden en heb sinds begin 2018 ook echt het gevoel dat ik gelijk begin te krijgen. Steeds meer podcasts verschijnen er in iTunes, Stitcher en Soundcloud (linkje naar YouTube) en sinds dit jaar is ook het uploaden van je podcast in Spotify een eitje geworden. (linkje naar YouTube)

De Rodecaster Pro is ontwikkeld speciaal voor podcasters

De Rodecaster Pro is een apparaat dat speciaal is ontwikkeld voor podcasters. Het is een soort compact mengpaneel waarop je tot 4 microfoons kan aansluiten en een telefoon (bedraad of via Bluetooth). Daarnaast heb je een paneel met 8 knoppen die je middels een stukje gratis meegeleverde software eenvoudig zelf kan programmeren (echt eenvoudig: drag & drop). Door zo’n knop in te drukken kan je geluidsfragmenten en jingles of vooraf opgenomen interviews direct instarten tijdens je opname. Je hebt 3 opties bij het afspelen: 1) elke keer als je de knop indrukt start de jingle opnieuw, 2) als je de knop indrukt start het geluid van begin tot einde (door de nog een keer knop langer ingedrukt te houden stopt het geluid alsnog) en 3) je drukt de knop in en ze begint te spelen en als je nog een keer drukt topt het meteen weer. (verschil tussen 1 en 3 is dus dat nogmaals drukken er bij de eerste optie voor zorgt dat het fragment opnieuw afspeelt en bij de laatste stopt het fragment als je voor een tweede keer drukt.

Opnemen op je Rodecaster Pro óf via USB op je computer

In de Rodecaster Pro zit een Micro SD slot waarop je je opnames direct kan opslaan om ze later op je computer nog na te bewerken. Ook kan je het apparaat via USB als audio interface op je computer aansluiten om bijvoorbeeld een live uitzending te doen. Je computer ziet dan je Rodecaster Pro (met daarop vier microfoon aansluitingen) als één microfoon. Ideaal voor als je bijvoorbeeld actief bent met live-uitzendingen / streams op Facebook Live of YouTube en meer microfoons wilt aansluiten.

Beter geluid

Het geluid wordt ook nog eens verbeterd middels (een term waar ik nog nooit van gehoord had) APHEX Aural Exciter en APHEX Big Bottom. Wat het doet? Het geeft je stemgeluid meer warmte en het zorgt voor een wat “rijker” geluid. Daarnaast biedt het functies als “compressionLimiting, de-essing en noise gating. (klik op de woorden om te lezen wat het is).

Telefoongesprekken

Wil je iemand interviewen op afstand dan kan je nu je telefoon aansluiten op je Rodecaster Pro via Bluetooth of een TRRS kabel (zo’n soort verloopstukje als wat je bij je iPhone kreeg toen ze naar lightning adapters overstapten. Het apparaat zorgt er voor dat er geen echo is te horen. Het geluid van een telefoongesprek zou exceptioneel goed zijn.

Preamps

Net als op professionele apparatuur, waar radio stations honderduizenden euro’s voor neerleggen is de Rodecaster Pro ook voorzien van Classe A preamps waardoor je een nóg veel helderder geluid produceert met minder ruis.

Eindelijk in Nederland

Ik heb echt gezeurd wanneer dit apparaat in Nederland leverbaar zou worden via Twitter en via “zoekt u een product dat wij niet in ons assortiment hebben, laat het ons dan even weten” formulieren. En ineens zag ik gisteren dat het apparaat hier te bestellen is op pre-order. Één minuut later was er een bedrag van mijn bankrekening afgeschreven en had ik de orderbevestiging in mijn mailbox.

Wil je de Rodecaster Pro ook bestellen? Klik hier!

Nog heel even geduld aub

Er staat op het moment van schrijven: “snel leverbaar binnen 4 werkdagen” Ik kan echt niet wachten om dit apparaat uit te proberen en te ontdekken hoe het produceren van mijn podcasts in de toekomst me zal vergaan.

Uiteraard maak ik een review van dit apparaat en kunnen jullie hier spoedig mijn bevindingen lezen.
[/av_textblock]

[av_promobox button=’yes’ label=’Klik hier’ link=’manually,http://jelledrijver.nl/rodecaster’ link_target=’_blank’ color=’pink’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ label_display=” icon_select=’yes’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ box_color=” box_custom_font=’#ffffff’ box_custom_bg=’#444444′ box_custom_border=’#333333′ av_uid=’av-jpjv0brc’ admin_preview_bg=”]
Wil je de Rodecaster Pro direct bestellen? Of zoek je nog meer informatie?
[/av_promobox]

[/av_one_full]