Selecteer een pagina

“Jouw baan wordt niet ingepikt door Ai maar door een persoon die Ai wél slim inzet.“

Afgelopen week hoorde ik bovenstaande uitspraak én maakte ik kennis met een voor mij nieuwe tool: Fireflies. Dit is een tool die je met Ai helpt bij het opnemen, transcriberen, doorzoeken en analyseren van online meetings en spraakgesprekken. Het is al opgericht in 2016 (ik kende het nog niet, jij?) door Krish Ramineni en Sam Udotong en is gevestigd in San Francisco (zie je vaak met toffe startup’s, zitten ze niet in Utrecht, dan zitten ze meestal daar 😉). 

Hoe werkt Fireflies.ai?
Fireflies.ai werkt op alle grote videoconferentieplatforms zoals Zoom, Google Meet, Microsoft Teams en Webex. Deze Ai robot voeg je automatisch toe als notulist aan je meetings. Het kan die meetings transcriberen en omzetten in notulen inclusief samenvattingen, actiepunten, conclusies en meer. Je kunt na afloop je vergaderingen doorzoeken en zelfs je vergadergegevens automatisch laten invullen in apps zoals Salesforce, Slack en Dropbox. Afhankelijk van je instellingen kan je de notulen ook direct na afloop met alle aanwezigen laten delen of ze voor jezelf houden. 

Voordelen van Fireflies.ai 
Deze tool kan enorm helpen bij het verbeteren van de productiviteit van teams door het automatisch vastleggen van vergaderingen en het transcriberen van spraakgesprekken. Dit bespaart tijd en maakt het (achteraf) gemakkelijker om belangrijke informatie te vinden. In plaats van veel tijd steken in uitwerken van de notulen, ben je nu nog een fractie van die tijd kwijt aan het bijschaven en cureren. 

Het kan helpen bij het vastleggen van belangrijke feedback van bijvoorbeeld klanten tijdens vergaderingen, het verbeteren van de communicatie tussen teams en het automatisch vastleggen van actiepunten tijdens vergaderingen.

Conclusie
Fireflies.ai is een handige tool voor werkende mensen die hun productiviteit willen verbeteren door het automatisch vastleggen van vergaderingen en het transcriberen van spraakgesprekken. Het biedt verschillende voordelen voor teams die hun communicatie willen verbeteren en belangrijke informatie willen vinden. Klik op de onderstaande link om het gratis te proberen. 

🇳🇱 Dikke tip alert! Zet meteen na het maken van je proefaccount de taalinstellingen op Nederlands als je meetings in het Nederlands zijn. Ik kwam er na een eerste test meeting achter dat als de robot uitgaat van Engels terwijl de voertaal Nederlands is, de uitkomsten nogal onbruikbaar zijn. 

Om je nog beter van dienst te zijn, link ik hier en daar met affiliate links naar de producten en diensten waar ik over schrijf. Als je iets aan mijn artikelen hebt gehad en besluit via deze links iets aan te schaffen, ontvang ik een kleine vergoeding, wat mij helpt/stimuleert om je van nog meer waardevolle content te voorzien. Jouw steun wordt enorm gewaardeerd! Thanx 🙂