Apple Watch Review na 1 dag dragen

Moet ik de Apple Watch wel kopen of niet kopen? Waarom zou ik (of niet)? En waarom riep ik na de aankondiging meteen: Die moet ik hebben! Wat het ook kan, ik wil ‘m! En waarom denk ik daar nu anders over? Collega ondernemer Gertjan Geurts heeft de twijfel doorbroken en dacht: “Ik kan ‘m op de zaak kopen en als kosten opvoeren dus Fuck it, ik koop ‘m!” Ik vraag hem een dag ;ater naar zijn eerste bevindingen.

Apple Watch wel of niet kopen?

Gertjan is ondernemer en heeft de Apple Watch inmiddels om zijn pols hangen. Hij geeft aan ook sterk getwijfeld te hebben maar is uiteindelijk toch tot aanschaf over gegaan. De twijfel zat met name in wat de Apple Watch zou toevoegen. Hij had immers al een iPhone waarmee je praktisch alles kan wat je met een Apple Watch ook kan.

Wat kan de Apple Watch wat je iPhone niet kan?

Eigenlijk heel simpel… niet zo veel. Hij kan nauwkeurig(er) je activiteiten meten en geeft een signaal als het tijd wordt om weer eens wat te bewegen of even een rondje te lopen als je te lang achter je bureau zit. Met andere woorden: nu na 1 dag dragen zijn het met name de health functies die Gertjan aanspreken.

Wat mij eerst handig leek, lijkt me nu het grootste nadeel.

Wat mij een jaar geleden hand leek was dat je op je pols kon zien ie er belt, ook als je onderweg bent op de fiets of scooter, dat je een notificatie krijgt als je een whats-app berichtje binnen krijgt of genoemd wordt op Twitter, Facebook en andere Social Media platformen. Laat ik nou net vorige week de geluid- en trilnotificaties uit hebben gezet omdat ik wil voorkomen dat ik uit mijn concentratie wordt gehaald als ik aan het werk ben. Ik wil op gezette tijden op mijn iPhone kijken en dán aan de slag met de berichten die er al dan niet zijn. Als mensen me echt nu. a la minute nodig hebben en het is echt heel dringend, dan bellen of smssen ze wel.

Wat kost die Apple Watch?

Er zijn 2 formaten en diverse uitvoeringen. De Apple Watch die Gertjan nu heeft kost zo’n €470 (incl. BTW.). Dit is voor mannen het instap model. Die andere is namelijk nog wat kleiner en is voor de gemiddelde heren pols wat aan de kleine kant.

Is de Apple Watch zijn geld waard?

Dat kunnen we nu nog niet goed beoordelen. Daarvoor is 1 dag wellicht wat kort. Aan de andere kant kun je je ook afvragen wat het zegt dat een apparaat dat je zo dichtbij je draagt na 1 dag nog niet zijn absolute (meer)waarde heeft kunnen duidelijk maken.

Moet ik de Apple Watch kopen?

Ik moet niks, en jij ook niet. Als ik hem nu koop is het vooral omdat ik super nieuwsgierig ben naar wat de Apple Watch doet en hoe het bevalt als je hem elke dag om je pols hebt. Wat levert het me op aan tijdswinst? Kan ik sneller schakelen, keuzes maken?  Welke andere apparaten vervangt het? Ik heb een hartslagmeter van Pulsar. Dat is een bad die ik voor het sporten om mijn borst moet doen. Geeft de Apple Watch bijvoorbeeld ook mijn hartslag door aan RunKeeper? Of alleen aan de Health App van Apple zelf? Maar dan nog: ik heb al zo’n band! Als ik nu op het punt stond om zo’n band te kopen, dan zou een Apple Watch al weer sneller een optie zijn wellicht. Kan ik de Apple Watch ook als presenteer gebruiken  voor Keynote? Kan ik daarmee door mijn slides stippen tijdens een presentatie? Kan ik op mijn Apple Watch vragen uit de zaal binnen krijgen als bijvoorbeeld een presentatie geef via Presentain.com?   Welke gemakken biedt het mij? Daar gaat het me om. Heel plat gezegd: Stel je tijd is €75 per uur waard (excl. BTW) en de Apple Watch kost €388.- (excl BTW) dan moet het hebben en gebruiken van dat horloge je 5 uur aan tijd besparen om zijn geld op te leveren. Op dit moment vraag ik me af hoeveel gemak en tijd het mij gaat opleveren.

Volgende week:

Om een beter beeld te krijgen van wat je met de Apple Watch kunt ga ik volgende week weer met Gertjan in gesprek om hem te vragen naar zijn bevindingen. Voor mij geldt dat als ik hem nu zou aanschaffen, ik dat alleen zou doen om er tijdens mijn presentaties / Trainingen / lezingen over te kunnen praten vanuit eigen ervaring. Daarbij verwachten veel van mijn opdrachtgevers ook wel van mij dat ik een Apple Watch om mijn pols heb en er wat over kan vertellen/adviseren. hmm… misschien moet ik het toch maar gewoon doen…

Wat vind jij?

Heb jij al een Apple Watch om je pols? Twijfel je (ook) nog? Ben je er al uit en ga je het sowieso NIET doen? Laat het weten in de comments hieronder! Dank al vast voor je reactie.

3 antwoorden
 1. Mart Hakkert
  Mart Hakkert zegt:

  Hi Jelle,

  Zoals beloofd op twitter zou ik nog even mijn ervaring met de Apple Watch delen. Ik draag hem nu twee weken.
  Daar loop je dan, met een kleine computer om je pols. Zelf had ik nog nooit een smartwacht gedragen – wel vaak getwijfeld om bijvoorbeeld een Pebble aan te schaffen – dus hoe gaat dit precies in zijn werk?

  Qua bediening/software merk je dat Apple hier erg goed heeft over nagedacht. Glances zijn voor mij de manier om te navigeren door mijn veelgebruikte apps. Het enige grote manco is dat sommige Apple Watch apps nu nog de informatie van de iPhone moeten halen, waardoor de glances niet altijd up to date zijn… Wel enigszins noodzakelijk bij iets dat Apple in het Nederlands “snelle blikken” noemt. Ik kijk dus reikhalzend uit naar watchOS2 waarbij dit schijnbaar geen issue meer gaat zijn.

  Vaak krijg ik de vraag, maar wat heb je er nu precies aan? Wat ik er persoonlijk aan heb is dat ik merk dat ik mijn iPhone veel minder vaak gebruik en hem nu dus geregeld kwijt raak.. De winst die ik hiermee behaal komt vooral voor uit het feit dat wanneer je bijvoorbeeld “even” een whatsapp bericht of twitter mention leest, je jezelf na 10 minuten betrapt op het nutteloos scrollen door een tijdlijn. De Apple Watch heeft dat voor een groot deel weggenomen, omdat ik aan de notificaties zelf kan beoordelen of het urgent genoeg is om mijn telefoon te pakken en te reageren.

  Want reageren en bellen vanaf de apple watch, tja, dat is nog wel ingewikkeld. Ook omdat het in het openbaar tegen je pols praten nog niet overal is ingeburgerd…

  Of ik blij ben met mijn Apple Watch? Ja, zeker wel. Kan je zonder? Ja, je kan ook heel goed zonder. Dus aan ieder voor zich te besluiten of het je de dikke 400 euro waard is..

  Beantwoorden
 2. John
  John zegt:

  Hebben jullie ook al informatie over de Apple Watch 3 series? Zo ja, ook over het scherm? Ben erg benieuwd naar de resolutie, panelen en impact op de batterij. Op deze pagina lees ik dat het wellicht micro-LED panelen zijn. Klopt dit? Ik hoor het graag!

  Beantwoorden
  • Jelle Drijver
   Jelle Drijver zegt:

   Hi John. Nee, ik ken (nog) niemand die er een heeft. Ben zelf ook nog niet overstag gegaan. Ben nog niet overtuigd dat mijn leven er beter van wordt…

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bunq premium Ali Niknam en Jelle Drijver

Hoe zit het nou met bunq premium?

/
Journalisten schreven er over, mensen uitten hun ongenoegen op Social Media. En ik dacht vooral: huh wat gebeurt er! En aangezien ik bunq een sympathiek bedrijf vind en Ali een sympathieke vent wil ik niet zomaar afgaan op wat anderen er over schijven. Zeker niet nadat ik als bun gebruiker een mail ontving van Ali waarin hij aangeeft: dit hebben we niet goed gedaan. Of sterker nog: dit heb ik niet goed gedaan! Hand in eigen boezem en met de billen bloot. Kan ik waarderen. We maken als ondernemers allemaal fouten nietwaar.
DJ Patrick Kicken en Jelle Drijver

Viraal gaan is verslavend - Patrick Kicken

/
Jelle Drijver ging in gesprek met Radio Deejay Patrick Kicken. De man die zo enorm veel Whatsapp groepen heeft dat hij hiervoor een tweede telefoon gebruikt. Een video van een man en een ezel zorgde er voor dat zijn complete YouTube kanaal met miljoenen views offline werd gehaald en dat terwijl de video niet eens op openbaar stond. Toen ik nog op de middelbare school zat luisterde ik vaak naar Patrick Kicken via Kicken.com. Dé site waar je naar toe ging om grappige video's te bekijken en lollige geluidsfragmenten te beluisteren. Wie kent bijvoorbeeld niet de 2 pizzabakkers die telefonisch bij elkaar bestellen terwijl ze denken een klant aan de lijn te hebben. Deze en vele andere komen van Patrick Kicken.
TIM DE KRAKER - BAR DOGGY

In gesprek met Tim de Kraker, de founder van BarDoggy

/
Hij haalde inmiddels ruim 7 ton aan funding op. Maar wat is Bar Doggy nou eigenlijk? Wat is Tim zijn Favorite Failure? Hij verzameld bakken aan waardevolle data over zijn gebruikers (in ruil voor gratis drankjes), hij helpt drankmerken om meer bekendheid te creëren binnen een specifieke doelgroep en tegelijkertijd helpt hij horeca ondernemers aan meer gasten in de zaak en meer omzet... Een leuk gesprek! Ik trof Tim , hoe kan het ook anders, op het terras van de Westergas tijdens The Next Web conference eerder dit jaar. Daar installeerde ik direct zijn app om vervolgens meteen maar de proef op de som te nemen aan de bar. Krijg ik op vertoon van mijn iPhone een gratis Gin-Tonic t.w.v. €10? Je ziet het in deze nieuwe aflevering.
Streak een CRM systeem voor in je Gmail inbox

Streak CRM systeem voor in je GMail inbox

/
Streak een gratis CRM systeem voor in je Gmail inbox. Handig om overzicht te houden in leads en projecten. Incl samenwerken, call log's en Todo's. Handig!
Trello co founder Michael Pryor talking to Jelle Drijver

Co-Founder TRELLO Michael Pryor

/
At The Next Web 2017 I spoke to Michael Pryor, the Co-Founder of (truly!) one of my favorite app's in productivity. This app is one of the app's I use almost on a daily basis.
Jelle Drijver in gesprek met Joris Beckers Picnic

Picnic - Een interview met co-founder Joris Beckers

/
Voordat Picnic begon werd 1 % van de boodschappen thuisbezorgd. Inmiddels brengt picnic 5% van de boodschappen aan huis. Ze gaan dus als een speer!
LINEKDIN TIPS AND TRICKS JUDITH EVERSDIJK THUMB
Snapchat Marketing met Liam Tjoa van GoSpooky

Snapchat Marketing volgens Liam Tjoa

/
Snapchat Marketing volgens Liam Tjoa (19) van GoSpooky. Hij helpt grote bedrijven als HEMA, Albert Heijn en EndeMol bij hun Snapchat strategie.
Hoe bots en virtual assistants ons leven gaan veranderen

Chatbots & Virtual Assistants gaan ons leven veranderen

/
Tech bedrijven steken hier honderden miljoenen in want: Dit is de toekomst zeggen ze. Bedrijven snappen (of geloven) dat wij bediend willen worden door software. Of wij daar zelf al helemaal achter zijn is de vraag maar wie herinnert zich niet het filmpje uit 1999 met de reacties van mensen op de vraag: "heeft u een mobile telefoon".