Het algoritme van Google blijft voor iedereen een raadsel. Wat is de formule om je website hoog in Google te laten komen? Google Hummingbird is het meest recente algoritme dat in 2013 is geïntroduceerd. Hoe zien we dit algoritme bijna anderhalf jaar verder?

Deze week ga ik in gesprek met Eduard Blacquière. Je kunt hem wellicht kennen van zijn blog Edwords.nl (tip!) waarin hij diverse artikelen schrijft over online marketing. Eduard is docent en spreker op diverse evenementen (Affiliate dag, MARCOM). Hij heeft een aantal zeer interessante artikelen geschreven op Frankwatching.com. In deze podcast spreek ik met hem over zijn artikel ‘Google Humming heb jij je SEO-strategie al aangepast?’

Voor veel mensen zal het waarschijnlijk nog een raadsel zijn wat Google Hummingbird precies is. Het is in 2013 door Google geïntroduceerd als nieuw algoritme om alle websites een plek te geven binnen Google. Waar het in het verleden vooral ging om het toevoegen van zoekwoorden en tekst optimalisatie, gaat het bij het nieuwe algoritme vooral om het geven van antwoorden. Je zou kunnen zeggen dat Google de transitie maakt van zoekmachine naar antwoordmachine. In het artikel gaat Eduard dieper in op een aantal begrippen zoals bijvoorbeeld semantiek en triples.

Win dit boek!

Wat is de kern waar Google naartoe wilt gaan? Welke SEO-strategie moet jij hanteren die volledig in lijn loopt met Google Hummingbird? Hoe kunnen bezoekers je website het beste ‘bewandelen?’. Allemaal vragen die uitgebreid in deze podcast door Eduard zullen worden beantwoord!

Aan het einde van het gesprek vraag ik Eduard naar zijn favoriete managementboek en zijn favoriete quote.

Je kunt de podcast beluisteren via de onderstaande player. Volgende week ga ik in gesprek met David Kok over social media binnen gemeentes. Hoe gebruiken gemeentes social media en hoe kunnen ze dit optimaal inzetten?

Je maakt nog steeds op dat toffe boek van Martijn Arets genaamd ‘Brand Expedition’. We hebben inmiddels een boek kunnen weggeven, op naar nummer 2! Laat een review achter op iTunes (klik hier). Wij geven een boek weg bij elke 10 reviews die worden geplaatst!

 

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] de transitie die Google maakt van zoekmachine naar antwoordmachine met Eduard Blacqiere… (linkje). Als ondernemer of marketeer wil je zo goed mogelijk gevonden worden. Hoe hoger je wordt […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Rodecaster pro bovenaanzicht

Rodecaster Pro review door een podcaster

/
De Rodecaster Pro is speciaal ontwikkeld voor podcasters. Het is een soort podcast mengpaneel waarop je tot 4 microfoons kan aansluiten en een telefoon.
Chelsea Bosters te gast in de Op De Pot Cast

Chelsea Bosters te gast in de Op de Pot Cast

/
Chelsea Bosters is nu 7 jaar ondernemer. Met zijn bedrijf Online Bazen helpt hij bedrijven bepalen wat ze nodig hebben tav online marketing om vervolgens ook de realisatie van die plannen uit handen te nemen.
COEN BROUWER Op de Pot Cast

Op de Pot Cast met: Coen Brouwer (8 min)

/
Coen Brouwer ken ik al jaren. Wat begon als "de vriend van Nikki" is inmiddels een bevriende ondernemer waarmee ik heerlijk kan sparren over het ondernemerschap, management boeken en mooie inspirerende quotes. Met zijn bedrijf CoenLaude helpt hij mensen meer plezier te hebben in hun werk en dus organisaties te verbeteren. 
Martijn Arets Op de Pot Cast

Op de Pot Cast met ondernemer Martijn Arets [8 minuten]

/
Van toevallige gesprekspartner bij Seats 2 Meet is Martijn veranderd naar tot een van mijn betere vrienden en sparringpartners.
Welke apparatuur ik gebruik om goede podcasts te maken

Podcast apparatuur die ik gebruik om goede podcasts te maken

/
In deze post leg ik je uit welke podcast apparatuur ik wanneer gebruik (en aanbeveel) om gesprekken op te nemen die ik later wil publiceren als podcast.
Sven van Bockel te gast in de OP de POT CAST

Op de Pot Cast met ondernemer Sven van Bockel [2 minuten]

/
Sven van Bockel is recruiter specifiek voor ingenieurs. Deze week is hij te gast in de Op de Pot Cast. Podcast Lengte: 2 minuten.
BURN-OUT voorkomen

Een burn-out? Dat overkomt mij niet.

/
Hoe zit dat bij jou? Ken jij mensen in je omgeving met Burn-out klachten? Of mensen die al Burn-out zijn? Ik wel. Dát moet ik echt zien te voorkomen.
Op de Pot Cast met Rob Nijssen v2

Op de Pot Cast met ondernemer Rob Nijssen [5 minuten]

/
Rob Nijssen is al 10 jaar ondernemer en al jaren huurder via Peper in je Pand. Eerst in het Lomanhuis nu in de KAN-TOREN. Hij heeft al eens succesvol een bedrijf opgezet en vervolgens verkocht en runt samen met zijn broer en diverse collega’s het bedrijf OnRecruit.
VAN MARINIER TOT MUDMASTER

Van Marinier tot Mud Master - Oprichter André Skwortsow

/
André Skwortsow is ex-marinier en de oprichter van Mud Masters. Hoe is het om een een bedrijf op te richten en te ervaren dat een paar jaar later bijna iedereen in Nederland jouw bedrijf kent? Wat doet het met je als je in de stad loopt en mensen dragen T-shirts met jouw logo erop?