Selecteer een pagina

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ av_uid=’av-9amckv’]

[av_image src=’https://www.jelledrijver.nl/wp-content/uploads/2018/08/Op-de-Pot-Cast-met-Rob-Nijssen-1030×579.jpg’ attachment=’4497′ attachment_size=’large’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=” animation=’no-animation’ av_uid=’av-jks3duba’ admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-ji66nbdy’ admin_preview_bg=”]
Rob Nijssen is al 10 jaar ondernemer en al jaren huurder via Peper in je Pand. Eerst in het Lomanhuis nu in de KAN-TOREN. Hij heeft al eens succesvol een bedrijf opgezet en vervolgens verkocht en runt samen met zijn broer en diverse collega’s het bedrijf OnRecruit.

Rob Nijssen was te gast in mijn Op de Pot Cast, waarin ik in gesprek ga met mensen die ik interessant vindt. (yep, dat is het criterium). De lengte van deze afleveringen wordt bepaald door het antwoord op mijn eerste vraag: “Hoe lang zit jij gemiddeld op de pot?”. Mijn gesprek met Rob duurt 5 minuten en kan je lezen of luisteren. Luisteren kan via jouw favoriete podcast player. Zoek naar aflevering #013 van de de “Op de Pot Cast” met Jelle Drijver en Rob Nijssen. Het interview vind je tevens hieronder als transcript.

Zelf een keer te gast zijn? Stuur mij een bericht.
Reageren kan in de comments onderaan deze pagina.
[/av_textblock]

[av_codeblock wrapper_element=” wrapper_element_attributes=” codeblock_type=” av_uid=’av-jks3fysp’]

[/av_codeblock]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-ji66nbdy’ admin_preview_bg=”]
Jelle: Rob Nijssen van harte welkom in deze aflevering van op de pot cast. Vijf minuten in gesprek, de timer loopt. Jij bent hoe lang ondernemer nu?

Rob: Vanaf tweeduizend.

Jelle: Wanneer had jij als ondernemer het zweet tussen jouw bilnaad staan?

Rob: Oh regelmatig.

Jelle: En welk voorbeeld kun je noemen?

Rob: Openstaande facturen, pak hem beet veertig procent van mijn jaaromzet.

Jelle: Zo. Eén factuur veertig procent van je jaaromzet.

Rob: Niet één factuur.

Jelle: Eén vordering en die werd niet betaald?

Rob: Ja, die werd niet betaald. Uiteindelijk is die wel betaald. Ja.

Jelle: Dat is spannend. Had je personeel toen?

Rob: Ja zeker, vijf man in dienst.

Jelle: Als die niet betaald was, had je dan een probleem?

Rob: Als dat niet betaald was dan waren wij sowieso omgevallen.

Jelle: Zo, dat is meteen een risico ook om één zo’n klant te hebben die zo’n groot deel van je jaaromzet doet.

Rob: Ja absoluut. Ja, maar het stapelt zich ook op. Uiteindelijk moet je een beslissing nemen van ga je wel of niet door met zo’n klant, en ja wat dat betreft hebben we op een gegeven moment gezegd van we stoppen ermee, maar ja dan zit je ook meteen in de situatie dat je, ja op dat moment je geld nog moet gaan ophalen.

Jelle: Wat heb je er van geleerd?

Rob: Nou sowieso probeer je je omzet zoveel mogelijk te spreiden over dat je niet één klant hebt die een zeer groot deel van je omzet bepaald maar dat is wel typerend voor veel startups. Je kan het proberen maar de realiteit is vaak dat je één dominante klant hebt.

Jelle: Is dat het bedrijf wat je uiteindelijk verkocht hebt toen?

Rob: Ja klopt. Ja

Jelle: En toen achterover leunen, zeilboot gekocht, de wereld over gezeild? Wat ben je gaan doen?

Rob: Ja ik een half jaartje achterover geleund, maar toen ben ik weer begonnen, ook met vallen en opstaan hoor. Ik was bezig met een plan, ook iets in online advertising weer. Veel geld in gestopt. Met investeerders aan het praten, en op dat moment brak de financiële crisis uit. Dus toen was er ineens een enorme verandering in de markt.

Jelle: Er was ineens geen geld meer beschikbaar.

Rob: Nee precies, gewoon geen geld beschikbaar. Uiteindelijk heb ik dat zelf doorgezet. Is toen niet van de grond gekomen. Heeft mij gewoon veel geld gekost, privé. Ondertussen was ik ook met een ander project bezig en dat is uiteindelijk een nieuw bedrijf geworden, en dat is OnRecruit.

Jelle: Ja, OnRecruit, heel kort want we hebben niet zoveel tijd, in tien seconden, wat doet OnRecruit?

Rob: Wij verzamelen eigenlijk alle relevante data omtrent recruitment processen en op basis van die data helpen we je om het hele recruitmentproces te optimaliseren.

Jelle: Ja, jullie zorgen dat ik de kandidaten krijg die ik moet hebben, en die data helpt daar bij.

Rob: Ja klopt.

Jelle: Welke lessen heb jij van huis uit meegekregen waar jij nu als ondernemer nog steeds profijt van hebt?

Rob: Van huis uit, ik denk dat het heel belangrijk is dat je jezelf omringt met een groepje mensen waar je echt op kan bouwen. Dus vertrouwelingen, mensen die op ook lange termijn bij je blijven. Dat kunnen vrienden zijn, dat kunnen familieleden zijn, dat kunnen vertrouwelingen zijn, dat hoeft helemaal geen grote groep te zijn, maar een handjevol mensen en dat je daarmee samen een bedrijf gaat bouwen.

Jelle: Ja, één van jouw compagnons is je broer.

Rob: Ja klopt.

Jelle: Is dat een bewuste keuze geweest of is dat toeval, hebben jullie samen gebrainstormd?

Rob: Ja een combinatie. Ik bedoel…

Jelle: Je hebt nog meer compagnons, hoe zijn nou de verschillen in gesprekken en sparren en het ondernemen met je broer en met niet familieleden?

Rob: Daar zit niet zoveel verschil in. Nee.

Jelle: Ik kan me voorstellen dat je met je broer makkelijker, en meer kunt zeggen, en sneller to the point kan zijn, en misschien wat botter kunt zijn dan…?

Rob: Nee bij ons is dat niet. Nee. De mensen er om heen die zeg maar medeaandeelhouder zijn, dat zijn eigenlijk ook…

Jelle: Familieleden?

Rob: Ja een soort familieleden. Klopt. Ja. Dus wat dat betreft zijn we heel close.

Jelle: Ja. Waar sta je over tien jaar?

Rob: Geen idee.

Jelle: Waar haal je inspiratie vandaan? Of hoe kom je aan inspiratie?

Rob: Inspiratie haal ik bijvoorbeeld uit boeken.

Jelle: Heb je een favoriet boek dat een ondernemer zou moeten lezen?

Rob: Op vakantie heb ik Shoe Dog gelezen van Phil Knight.

Jelle: Ja tof .

Rob: Ja, ja mooi boek.

Jelle: Ja vind ik ook leuk. Ja.

Rob: Dus daar heb ik een hoop dingen uitgehaald.

Jelle: Maar wat haal je daar bijvoorbeeld uit?

Rob: Nou één van de dingen die mij inderdaad opviel is dat hij ook in het begin van de bouw van zijn onderneming.

Jelle: Fake it or make it.

Rob: Ook dat. Precies.

Jelle: Maar sorry wat wou je zeggen?

Rob: Met zijn West Coast office.

Jelle: Ja.

Rob: Maar ook hij heeft gewoon een groepje mensen om zich heen verzamelt waarbij die samen met hun dat bedrijf ging bouwen en die zijn altijd gebleven. Tenminste, altijd, een hele lange termijn.

Jelle: Tegen mij is wel eens gezegd als je het gevoel hebt dat je alles onder controle hebt dan ga je niet snel genoeg, waarom vind je dat een mooie quote?

Rob: Nou ja kijk ik denk uiteindelijk je zal e wel controle moeten houden, maar je moet gewoon dusdanig op het gaspedaal stappen dat je het gevoel hebt dat je tegen de vangrail bijna aan zit. Ik denk dat dat gewoon noodzakelijk is om sowieso vooraan in de markt te blijven
[/av_textblock]

[/av_one_full][av_social_share title=’Deel dit stuk’ style=” buttons=” share_facebook=” share_twitter=” share_pinterest=” share_gplus=” share_reddit=” share_linkedin=” share_tumblr=” share_vk=” share_mail=” av_uid=’av-trc9r’]

[av_hr class=’short’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-5renr3′]

[av_comments_list av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av_uid=’av-3p3z67′]

[av_postslider link=’category,85,80,81,108,97,42′ columns=’3′ items=’9′ offset=’0′ contents=’excerpt_read_more’ preview_mode=’auto’ image_size=’portfolio’ autoplay=’yes’ interval=’5′ av_uid=’av-2ql1sv’]