5 LinkedIn Tips van Marcel Molenaar

Ik dacht: aan wie kan ik nou beter om Linkedin Tips vragen dan aan de man die verantwoordelijk is voor Marketing Solutions in de BeNeLux zelf? Ik zocht hem op in hun prachtige kantoor in Amsterdam.

Wie is Marcel Molenaar?

Hij is een energiek commercieel professional met ruim 15 jaar ervaring in de digitale marketing en het succesvol optuigen van online markering en sales proposities. Hij is resultaatgericht en  beschikt over een echte hands-on mentaliteit en de capaciteit om teams op gang te krijgen en ze te motiveren hun doelen te behalen.

Nu is hij Head of Marketing Solutions bij Linkedin BeNeLux maar hij deed onder andere ervaring op bij: IBM, Lycos, Boungiorno, Online Marketing Group, Adatus.

Wat is zijn rol bij LinkedIn?

Marcel Molenaar is nu bij Linkedin verantwoordelijk voor het ontwikkelen, leiden en motiveren van een team van account directors en account managers om Linkedin Solutions tussen de oren te krijgen van BeNeLux klanten en media bedrijven aldus zijn eigen profiel.

Handige LinkedIn Tips:

Hieronder een rijtje met LinkedIn Tips die ik uit het gesprek met Marcel heb meegenomen:

Stel je account in op Engels

Linkedin Tip #1

Veel van de functionaliteiten worden eerst gelnceerd in het Engels en pas later in ‘waves’ uitgerold over de andere taalgebieden. Met je profiel in het Engels heb je dus de meeste kans om nieuwe functionaliteiten snel ter beschikking te hebben. Een van die fuctionaliteiten is bijvoorbeeld de “relationship” functie waarmee je LinkedIn als een soort CRM kunt gebruiken. Je kunt herinneringen koppelen aan contactpersonen of simpelweg noteren hoe je elkaar ook al weer kent. Iets dat met een groeiend aantal contacten een zeer welkome functie is!

Persoonlijke boodschap bij je uitnodigingen kan WEL vanaf je mobiel!

Linkedin Tip #2

Eerlijk is eerlijk, het is flink weg gestopt maar het kán wel! Ga op je iPhone naar een persoon waarmee je nog niet gelinked bent en klik rechtsboven op de drie puntjes. En hoppa! Daar bevindt zich de mogelijkheid om de tekst bij je uitnodiging de personaliseren.

Aim for All-Star

Linkedin Tip #3

Richt je profiel volledig in! Met andere woorden: zorg dat dat balletje volloopt tot All-Star. Er blijft altijd een klein wit randje over en dat is iets wat ik super irritant vond omdat ik steeds dacht dat ik iets vergat! Maar niets is minder waar. Je hebt je profiel al hartstikke mooi en volledig ingericht. Waarom Laat LinkedIn dan niet gewoon een volledig gevuld balletje zien? Om dat LinkedIn wil stimmuleren dat mensen continue aandacht blijven geven aan het up to date houden van hun profiel. “Je profiel is nooit af”.

Goede foto!

Linkedin Tip #4

De kans is 7 x kleiner dat je wordt uitgenodigd door mensen om deel uit te maken van hun netwerk. Zorg dus echt voor een goede foto. Van alle LinkedIn Tips is dit wat mij (Jelle) betreft echt een no-brainer maar toch zie ik nog wel eens profielen voorbij komen zonder foto of minstens zo erg: een foto met de hond (overigens: Als je Martin Gaus heet, kan ik daar mee leven) of bijvoorbeeld met rode oogjes en een grote pot bier aan de lippen… niet doen! Het is een professioneel netwerk, behandel je profiel ook zo.

Gebruik je ondertitel!

Linkedin Tip #5

Als je je functie toevoegt aan je LinkedIn profiel, doet LinkedIn een voorzet t.a.v. je functietitel. Je hebt alleen véél meer ruimte voor die functie omschrijving dan alleen maar het woord “founder” of “accountmanager” of “consultant”. Gebruik die ruimte door in een mooie volzin uit te leggen wat je doet. Voorbeeld: ‘Als accountmanager help ik mijn relaties bij het vinden van hun ideale kantoorruimte’ Klinkt heel anders dan ‘Accountmanager‘.

Heb je zelf nog meer goede LinkedIn Tips?

Uiteraard zijn er veel meer LinkedIn Tips te bedenken. Deel jouw beste LinkedIn Tips hieronder aub in de comments! Sharing = caring 🙂

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

JELLE DRIJVER EN BAS URLINGS THUMB

Bas Urlings

Meer On-Demand video gekeken dan lineair

/
Jeroen Koopman richt zich met zijn bedrijf NewBe op On Demand Video Platformen. Daarbij moet je denken aan Netflix, Videoland, Amazon e.d. Dit jaar blijkt dat er meer on demand tv wordt gekeken dan lineair. Oftewel: mensen kijken minder op de momenten waarop een tv zender bedenkt iets uit te zenden en meer wanneer het hen uitkomt.
Levenslessen van een internetondernemer Tonny Loorbach en Jelle Drijver

Levenslessen van internetondernemer Tonny Loorbach

Tonny Loorbach deelt in deze aflevering van de Jelly Driver podcast zijn levenslessen als Internet Ondernemer. Lees of luister het gesprek.
Rodecaster pro bovenaanzicht

Rodecaster Pro review door een podcaster

/
De Rodecaster Pro is speciaal ontwikkeld voor podcasters. Het is een soort podcast mengpaneel waarop je tot 4 microfoons kan aansluiten en een telefoon.
Chelsea Bosters te gast in de Op De Pot Cast

Chelsea Bosters te gast in de Op de Pot Cast

/
Chelsea Bosters is nu 7 jaar ondernemer. Met zijn bedrijf Online Bazen helpt hij bedrijven bepalen wat ze nodig hebben tav online marketing om vervolgens ook de realisatie van die plannen uit handen te nemen.
COEN BROUWER Op de Pot Cast

Op de Pot Cast met: Coen Brouwer (8 min)

/
Coen Brouwer ken ik al jaren. Wat begon als "de vriend van Nikki" is inmiddels een bevriende ondernemer waarmee ik heerlijk kan sparren over het ondernemerschap, management boeken en mooie inspirerende quotes. Met zijn bedrijf CoenLaude helpt hij mensen meer plezier te hebben in hun werk en dus organisaties te verbeteren. 
Martijn Arets Op de Pot Cast

Op de Pot Cast met ondernemer Martijn Arets [8 minuten]

/
Van toevallige gesprekspartner bij Seats 2 Meet is Martijn veranderd naar tot een van mijn betere vrienden en sparringpartners.
Welke apparatuur ik gebruik om goede podcasts te maken

Podcast apparatuur die ik gebruik om goede podcasts te maken

/
In deze post leg ik je uit welke podcast apparatuur ik wanneer gebruik (en aanbeveel) om gesprekken op te nemen die ik later wil publiceren als podcast.
Sven van Bockel te gast in de OP de POT CAST

Op de Pot Cast met ondernemer Sven van Bockel [2 minuten]

/
Sven van Bockel is recruiter specifiek voor ingenieurs. Deze week is hij te gast in de Op de Pot Cast. Podcast Lengte: 2 minuten.

Dit gesprek is ook te beluisteren als podcast: