Spreker Trainer Jelle Drijver legt nieuwe Linkedin functie uit: Relationship

Nieuw op Linkedin

Heb ik net een heel Linkedin stappenplan gemaild naar een paar honderd deelnemers van het Medisch Secretaresse Congres in Ede waar ik dinsdag een lezing hield… voegt Linkedin een nieuwe optie toe! Nu is mijn stappenplan dus niet compleet.

Ik moet zeggen, het is wel een hele handige toevoeging waar ik al wel een tijdje op zat te wachten. Het helpt je namelijk om nog beter bij te houden wie je contactpersonen zijn. Waar je ze ontmoet hebt en je kunt zelfs repeterende herinneringen instellen! Denk aan verjaardagen, trouwdagen, geboorte van kinderen… Allemaal informatie die je kan helpen om nog meer aandacht aan je relaties te schenken en het contact nog persoonlijker te maken. Op kantoor heb ik bijvoorbeeld een aantal geboorte kaartjes staan van klanten en relaties. Hoe sympathiek is het als ik volgend jaar aandacht schenk aan de eerste verjaardag van de kleine? Ik denk heel sympathiek!

Daarnaast kan je bijzonderheden plaatsen, notities en zelfs tags aanmaken. Per congres of event waar ik een lezing of training heb gehouden kan ik de mensen met wie ik een verbinding aan ga op Linkedin groeperen middels een tag. Heel handig!

Jelle zou Jelle niet zijn als ik er niet even een video aan besteed waarin ik de mogelijkheden uiteen zet:

 

8 antwoorden
 1. Tonnis van Dam
  Tonnis van Dam zegt:

  Dank je wel Jelle voor deze uitleg. Ik had al wat gezien op Li maar nog niet in gebruik genomen. Ik denk dat dit een handige toevoeging is, want zo kan ik mijn contactpersoongegevens zoveel mogelijk op 1 plek bewerken, nl op Li.

  Beantwoorden
  • Jelle
   Jelle zegt:

   🙂 Graag gedaan Tonnis, gebruik het zelf inmiddels structureel en vind het erg handig. Inderdaad, Linkedin wordt zo echt nog meer je vervanger van je map met visitekaartjes. Dank voor je reactie.

   Beantwoorden
 2. Corina
  Corina zegt:

  Hallo Jelle,
  Ik lees jouw artikel, interessant denk ik, maar net zoals Linda, krijg ik niet dat mooie scherm wat jij wel krijgt…
  Ik gebruik de nederlandse versie, maar ook als ik m naar de engelse versie zet gebeurt er niets. Weet jij ondertussen misschien waar het aan kan liggen? Ik vind de toepassing namelijk wel handig.

  Groeten, Corina

  Beantwoorden
  • Jelle
   Jelle zegt:

   Hi Corina,
   Dank voor je reactie! Ik heb even wat gegoogeld nav jouw reactie (en die van Tonnis & Linda) en krijg de indruk dat het nog niet wereldwijd is uitgerold. Er zijn inderdaad meer mensen die het al szien en iedereen die er een blogpost over schrijft heeft wel mensen in de reacties die aangeven dat ze het nog niet zien. Ook ziet het er naar uit dat Linkedin met een nieuwe App gaat komen: Linkedin Contacts. Een App die het mogelijkmaakt om de contacten uit Linkedin echt als een soort adressenboek te openen en beheren. In de screenshots van die app zie ik de zelfde onderdelen staan als ik onder “relationship” heb staan. Ik vermoed dus dat dit met elkaar in verband staat. Balen dat het nog niet globaal is uitgerold maar wel iets moois in het vooruitzicht dus.

   Met vriendelijke groet,
   Jelle Drijver

   Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] snel ter beschikking te hebben. Een van die fuctionaliteiten is bijvoorbeeld de “relationship” functie waarmee je LinkedIn als een soort CRM kunt gebruiken. Je kunt herinneringen […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.