Welk CMS moet ik kiezen?

Zelf ben ik fan van WordPress. Het is een uitgebreid systeem en je kunt er vrijwel alle kanten mee op. WordPress is een CMS systeem wat staat voor Content Management System. Er zijn open source CMS systemen en CMS systemen die gebouwd zijn door een bedrijf waarbij het gangbaar is dat je een licentie moet betalen om dat CMS te gebruiken. Andere open source CMS systemen waar je wellicht van gehoord hebt zijn Joomla en Drupal. Als je een website wilt is een CMS erg handig. Het helpt je zoals de naam doet vermoeden om de inhoud van je site (de content) te beheren (managen). Welk CMS systeem je het best kunt kiezen hangt af van een aantal wensen en behoeften. Deze zal je eerst helder moeten krijgen om vervolgens een wel overwogen beslissing te nemen.

Een CMS kiezen in 6 stappen

Voor de Frankwatching Podcast ging ik in gesprek met Edward Touw. Hij schreef op Frankwatching.com dit artikel met als titel: *Een CMS kiezen: houd rekening met deze 6 stappen*

De 6 stappen die we in ons gesprek doorlopen zijn:

1. Wat wil je met een CMS doen?
2. Hoe gebruiksvriendelijk is een CMS?
3. Hoe veilig is een CMS?
4. Hoe zoekmachinevriendelijk is een CMS?
5. Is er support beschikbaar?
6. Gratis of betaald?

Edward en ik wijden in ons gesprek uit over WordPress, plugin’s Theme’s updates, kosten en andere zaken die van invloed kunnen zijn op je keuze.

Samenvatting:

Het is belangrijk om je te realiseren dat er niet zoiets bestaat als een “free Lunch”. Welke keuze je ook maakt, ga er maar vanuit dat je zal moeten investeren. Is het niet in geld, dan is het wel in tijd en voor de meeste mensen is tijd geld. (Je zou de tijd die je in het onderzoeken hoe een CMS werkt, welk CMS je moet kiezen, het plaatsen van de content immers ook kunnen benutten om iets anders te doen dat direct geld oplevert (werken bijvoorbeeld) of op een andere manier waarde vertegenwoordigd (tijd met je gezin bijvoorbeeld). Links om of rechtsom: helemaal gratis zal het nooit zijn. Ook bij een Open Source CMS als WordPress moet je na het opleveren / live zetten van je site rekening houden met onderhoud. Een nieuwe auto heeft waarschijnlijk niet veel onderhoud nodig maar af en toe de olie checken en wat vloeistoffen aanvullen kan geen kwaad. Hoe meer je af en toe aan onderhoud doet, hoe minder heftig de met onderhoud gemoeide kosten zullen zijn. Als je nooit omkijkt naar een auto en na een paar jaar eens langs de garage gaat is de kans op een forse(re) rekening een stuk groter.

Wat voor onderhoud heb je aan een WordPress website?

Er komen regelmatig updates uit voor WordPress zelf, het Theme dat je gebruikt en de diverse plugins. Omdat WordPress zo veel wordt gebruikt is het ook voor kwaadwillenden helaas interessant. Zo proberen hackers hun voordeel te doen met sites die niet worden geüpdatet waardoor plugins bijvoorbeeld ongewenst een achterdeur op een kier laten staan. Er zijn vele mogelijkheden om je WordPress website te onderhouden en beschermen. Meer daarover lees je in deze post.

Heb je vragen aan mij of Edward? Laat het weten op Twitter via @jelledrijver, @Frankwatching of @edwardtouw.

Boek: Een sprinter is een stoptrein zonder wc

Links naar de Frankwatching podcast:
iTunes
Stitcher Radio
TuneIn
Soundcloud

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VAN MARINIER TOT MUDMASTER

Van Marinier tot Mud Master - Oprichter André Skwortsow

/
André Skwortsow is ex-marinier en de oprichter van Mud Masters. Hoe is het om een een bedrijf op te richten en te ervaren dat een paar jaar later bijna iedereen in Nederland jouw bedrijf kent? Wat doet het met je als je in de stad loopt en mensen dragen T-shirts met jouw logo erop?
Klantgericht Leiderschap door Sydney Brouwer

Klantgericht leiderschap - Sydney Brouwer

/
Sydney Brouwer is een mede-podcaster (Over klanten gesproken Podcast), staat net als ik regelmatig als spreker op podia, verdient zijn geld ook als ondernemer. Ik sprak hem over zijn nieuwe boek: Klantgericht Leiderschap. Nu te beluisteren als Jelly Driver Podcast
JD096 - Baan bij Google opzeggen om te gaan ondernemen - Schelto Witsen Elias
Director OPEN Business Leaders - Jos Slootstra

Jos Slootstra - Director OPEN Business Leaders

/
In deze podcast ga ik in gesprek met de director van OPEN Business Leaders: Jos Slootstra. We gaan het hebben over Ondernemen, fouten maken, EGO, Luisteren naar je hoofd of hart, mensen motiveren, werken in loondienst of als ondernemer OF... als ondernemer op de loonlijst.
Ben woldring tijdens BID 2018 over BenCompare

Bencompare de nieuwste dienst van Ben Woldring

/
Tijdens de Big Improvement Day sloeg hij op een grote rode knop en daarmee lanceerde hij zijn volgende stap in vergelijken: de app Bencompare. Beschikbaar voor iPhone en Android. In deze app zie je wat je kwijt bent aan vaste lasten, én hoe het indien mogelijk, goedkoper kan.
Top Trends voor ondernemers - Willem Overbosch

Top Trends voor Ondernemers

/
Top Trends voor ondernemers! Het boek geschreven door Willem Overbosch in samenwerking met diverse interessante ondernemers. Ik sprak hem in zijn eigen café de zaak (bij hem op de zaak). Niet alleen dromen maar ook concreet maken en toepassen. Dat is de boodschap. Hoe je dat doet? Dat lees, luister of zie je in deze nieuwe post.
Steven van Vessum en Jelle Drijver Thumb

ContentKing Winnaar Dutch Search Awards - Steven van Vessum en Jelle Drijver

/
ContentKing is de winnaar van de Dutch Search Awards. Ik ging in gesprek met deze startup en bespreek trends op SEO gebied én het belang van goed monitoren.
AVG GDPR Charlottes Law en Jelle Drijver

AVG wat moet ik er mee

/
AVG en GDPR. Waar moet je als ondernemer / bedrijf aan voldoen en wat is het risico als je het niet doet? Jurist Charlotte Meindersma geeft uitleg.
Vlogger inhuren Haarlem Mooi Meerwijk

Vloggen in Haarlem: Mooi Meerwijk

/
Ik mocht als ingehuurde vlogger in beeld brengen hoe alle betrokken organisaties en inwoners samenwerkten om inwoners te informeren over de veranderingen in afval inzamelen, het belang van afval scheiden en het voorkomen van zwerfvuil.