Twitter profiel krijgt een nieuwe look (April 2014)

Wellicht heb je een notificatie gezien op je Twitter profiel dat er een nieuwe look beschikbaar is. Maar wellicht gebruik je Twitter vooral op je smartphone of tablet en heb je die nieuwe look nog niet gezien.

We kregen gisteren een mail van Twitter over de mogelijk om mijn profiel te updaten en toen dachten we vlak voor dat we het weekend in gaan: ok! Let’s do it.

Webcam aan, screencam aan en kijken wat er veranderd is.

Bekijk de video waarin Jelle en Geoffrey overstappen op het nieuwe Twitter profiel.

klik hier om de video te bekijken op YouTube.

Maar wat is er nou concreet veranderd?

  • Tweets die beter preseteren dan anderen worden nét iets groter weergegeven. Zie het voorbeeld hieronder, het onderste bericht is 1x gereetweet en dus “belangrijker” dan de Tweet er boven. De onderste Tweet wordt groter weergegeven. Belangrijke Tweets worden groter weergegeven
  • Je hebt de mogelijkheid om (net als op je zakelijke Facebook pagina) een belangrijke Tweet bovenaan de pagina te ‘pinnen’. Zo voorkom je dat Tweets die er uit moeten springen omlaag zakken als je daarna weer andere berichten verstuurd. Houd er rekening mee dat dit uiteraard alleen boven aan blijft staan op je eigen profiel. Bij deze tweet komt een klein icoontje van een punaise met daarnaast: “Pinnend tweet”.
  • Het aantal favorites (Tweets waarbij je op het sterretje hebt geklikt zodat je ze makkelijk(er) terug kan vinden) is nu zichtbaar. Éen druk op de knop en ook anderen kunnen je favoriete tweets zien.

Favorites zichtbaar op Twitter Profiel

 

  • Als je iemand anders zijn/haar profiel bekijkt, kan je zijn/haar tweets filteren op Tweets met foto, Antwoorden of Tweets.
  • Je hebt nu de mogelijkheid om een grote foto beven in te plaatsen. De afmeting is alleen wel anders dan op het oude Twitter profiel. Het formaat van de header afbeelding op je Twitter profiel is nu: 1500 x 500 pixels. Heb je geen inspiratie? Of geen tijd om een mooie foto te klussen? Kijk dan eens op deze pagina van Flickr met een aantal mooie headerfoto’s.
  • Je bio staat niet meer in de header maar links onder je profiel foto.

En? Wat vind jij er van? Laat het ons weten!
Wij zijn in elk geval enthousiast.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.