Social media training bij Assistant2 in Den Haag

Dinsdag 8 november mocht ik een ontzettend leuke social media training geven bij Assistant2 in Den Haag. 11 super gemotiveerde Assistants zaten klaar om de hele dag aan de slag te gaan. In vogelvlucht besprak ik alle nieuwe ontwikkelingen met ze. We gingen aan de slag met het voor assistants super relevante Linkedin. Verder doken we ook in platformen als Facebook en Twitter en behandelden we de nieuwere Social Media zoals Snapchat, Instagram, Houseparty… Mijn dag is geslaagd als ik iedereen up to date kan krijgen en het zo kan uitleggen hoe ze het meteen in hun eigen werk kunnen toepassen. Tijdens de training ging het niet alleen over social media: ook gaf ik ze allerlei tips en tools om slimmer, sneller en effectiever te werken.

Praktische tools voor slimmer en productiever werken

Ik noem het dan wel een social media training, maar ik geef ook graag tips en tricks om slimmer en productiever te werken. Al mijn favoriete tips and tricks die mij enorm helpen om meer gedaan te krijgen in minder tijd deel ik tijdens zo’n dag maar al te graag! Van slim agendabeheer tot automatische koppelingen met 2do lijsten, waarmee je op den duur kostbare tijd bespaart. Laten zien hoe het werkt en dan aan het einde van de dag terug het veld in sturen zodat ze er vervolgens meteen zelf mee aan de slag kunnen.

Alle vragen beantwoorden

Op zo’n dag ben ik er natuurlijk voor de deelnemers die de moeite nemen naar Den Haag te komen om te investeren in het uitbreiden van hun skill set. Om dan maar een verhaal af te draaien dat ik zelf interessant vindt, vind ik niet de juiste aanpak. Aan het begin van mijn training daag ik iedereen uit zijn of haar vragen en leerdoelen voor deze dag kenbaar te maken om die vervolgens op te schrijven op een flip-over. Deze lijst met vragen wordt de rode draad door mijn dag heen. Op die manier gaat iedereen niet alleen met een tevreden gevoel de deur uit maar ook nog eens met de antwoorden waar ze voor kwamen.

Geslaagde social media training

Aan het einde van de dag hebben we een heleboel tips besproken ten aanzien van social media, slim en effectief werken en handige apps. Enkele reacties van de deelnemers:

‘Erg ervaren en goede expert. Top!’

‘Veel verschillende handige apps en platforms meegekregen waarmee ik social media kan managen’

‘Kleine groep waardoor we veel content hebben kunnen bespreken’

‘Jelle en de locatie waren de sterkste punten van de dag!’

‘Perfecte verzorging, loopt als een trein!’

Lees ook hier de blog van Assistant2 zelf om te lezen over hun ervaring met mijn training.

Cadeautje

De meeste vragen komen bij zo’n Social Media training altijd achter af. Dan zit je thuis of op kantoor en besluit je om bijvoorbeeld je Linkedin profiel helemaal strak te trekken. En juist dan loop je tegen dingen aan. Ik vind het ontzettend belangrijk dat mensen na mijn trainingen ook écht verder kunnen met dat wat we behandeld hebben. Om ervoor te zorgen dat de Assistant2 deelnemers geen enkele reden hebben om er niet mee aan de slag te gaan, organiseer ik over een paar weken een exclusief Q&A webinar voor ze. De komende weken kunnen ze hun tanden zetten in alles wat ze hebben geleerd. Daarbij komen ze er vanzelf achter of ze eventueel nog ergens tegenaan lopen. Deze vragen kunnen ze dan aan mij stellen tijdens het webinar, waarop ik ze nog een voor een beantwoord. Zo zorg ik ervoor dat ze zoveel mogelijk uit de training halen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trello co founder Michael Pryor talking to Jelle Drijver

Co-Founder TRELLO Michael Pryor

/
At The Next Web 2017 I spoke to Michael Pryor, the Co-Founder of (truly!) one of my favorite app's in productivity. This app is one of the app's I use almost on a daily basis.
Jelle Drijver in gesprek met Joris Beckers Picnic

Picnic - Een interview met co-founder Joris Beckers

/
Voordat Picnic begon werd 1 % van de boodschappen thuisbezorgd. Inmiddels brengt picnic 5% van de boodschappen aan huis. Ze gaan dus als een speer!
LINEKDIN TIPS AND TRICKS JUDITH EVERSDIJK THUMB
Snapchat Marketing met Liam Tjoa van GoSpooky

Snapchat Marketing volgens Liam Tjoa

/
Snapchat Marketing volgens Liam Tjoa (19) van GoSpooky. Hij helpt grote bedrijven als HEMA, Albert Heijn en EndeMol bij hun Snapchat strategie.
Hoe bots en virtual assistants ons leven gaan veranderen

Chatbots & Virtual Assistants gaan ons leven veranderen

/
Tech bedrijven steken hier honderden miljoenen in want: Dit is de toekomst zeggen ze. Bedrijven snappen (of geloven) dat wij bediend willen worden door software. Of wij daar zelf al helemaal achter zijn is de vraag maar wie herinnert zich niet het filmpje uit 1999 met de reacties van mensen op de vraag: "heeft u een mobile telefoon".

Een ebook maken van je blogposts in 90 seconden

/
Doe meer met je waardevolle content! Een ebook maken van een blogposts in 90 seconden. In deze video en post behandel ik een super handige online tool!
Ondernemershout bestaat niet - Boek van Linda Spaanbroek

Ondernemershout bestaat niet - Boek van Linda Spaanbroek

/
In dit 'How-To' boek rekent Linda Spaanbroek af met de mythe dat je als ondernemer geboren moet worden om succesvol te kunnen zijn met je bedrijf. En dat het leven als goed verdienend ondernemer ook helemaal niet super stressvol hoeft te zijn. Linda belooft dat ze in dit boek de eenvoudige stappen beschrijft waarmee iedere zelfstandig professional succesvol kan ondernemen. Niet langer zweten in de marge maar moeiteloos en ontspannen ondernemen.
Jelle Drijver vlogger in de Binckhorst Den Haag

Binckhorst vlog voor Gemeente Den Haag

/
Voor de Gemeente Den Haag ging ik tijdens een lunch op de Binckhorst in gesprek met wethouder Boudewijn Revis en verschillende locals over het gebied én de plannen voor Kavel 2 waar de Gemeente Den Haag een prijsvraag voor heeft uitgeschreven. Het beste idee krijgt €50.000 als zetje in de rug om het idee ook daadwerkelijk ten uitvoer te brengen.