Social media training bij Assistant2 in Den Haag

Dinsdag 8 november mocht ik een ontzettend leuke social media training geven bij Assistant2 in Den Haag. 11 super gemotiveerde Assistants zaten klaar om de hele dag aan de slag te gaan. In vogelvlucht besprak ik alle nieuwe ontwikkelingen met ze. We gingen aan de slag met het voor assistants super relevante Linkedin. Verder doken we ook in platformen als Facebook en Twitter en behandelden we de nieuwere Social Media zoals Snapchat, Instagram, Houseparty… Mijn dag is geslaagd als ik iedereen up to date kan krijgen en het zo kan uitleggen hoe ze het meteen in hun eigen werk kunnen toepassen. Tijdens de training ging het niet alleen over social media: ook gaf ik ze allerlei tips en tools om slimmer, sneller en effectiever te werken.

Praktische tools voor slimmer en productiever werken

Ik noem het dan wel een social media training, maar ik geef ook graag tips en tricks om slimmer en productiever te werken. Al mijn favoriete tips and tricks die mij enorm helpen om meer gedaan te krijgen in minder tijd deel ik tijdens zo’n dag maar al te graag! Van slim agendabeheer tot automatische koppelingen met 2do lijsten, waarmee je op den duur kostbare tijd bespaart. Laten zien hoe het werkt en dan aan het einde van de dag terug het veld in sturen zodat ze er vervolgens meteen zelf mee aan de slag kunnen.

Alle vragen beantwoorden

Op zo’n dag ben ik er natuurlijk voor de deelnemers die de moeite nemen naar Den Haag te komen om te investeren in het uitbreiden van hun skill set. Om dan maar een verhaal af te draaien dat ik zelf interessant vindt, vind ik niet de juiste aanpak. Aan het begin van mijn training daag ik iedereen uit zijn of haar vragen en leerdoelen voor deze dag kenbaar te maken om die vervolgens op te schrijven op een flip-over. Deze lijst met vragen wordt de rode draad door mijn dag heen. Op die manier gaat iedereen niet alleen met een tevreden gevoel de deur uit maar ook nog eens met de antwoorden waar ze voor kwamen.

Geslaagde social media training

Aan het einde van de dag hebben we een heleboel tips besproken ten aanzien van social media, slim en effectief werken en handige apps. Enkele reacties van de deelnemers:

‘Erg ervaren en goede expert. Top!’

‘Veel verschillende handige apps en platforms meegekregen waarmee ik social media kan managen’

‘Kleine groep waardoor we veel content hebben kunnen bespreken’

‘Jelle en de locatie waren de sterkste punten van de dag!’

‘Perfecte verzorging, loopt als een trein!’

Lees ook hier de blog van Assistant2 zelf om te lezen over hun ervaring met mijn training.

Cadeautje

De meeste vragen komen bij zo’n Social Media training altijd achter af. Dan zit je thuis of op kantoor en besluit je om bijvoorbeeld je Linkedin profiel helemaal strak te trekken. En juist dan loop je tegen dingen aan. Ik vind het ontzettend belangrijk dat mensen na mijn trainingen ook écht verder kunnen met dat wat we behandeld hebben. Om ervoor te zorgen dat de Assistant2 deelnemers geen enkele reden hebben om er niet mee aan de slag te gaan, organiseer ik over een paar weken een exclusief Q&A webinar voor ze. De komende weken kunnen ze hun tanden zetten in alles wat ze hebben geleerd. Daarbij komen ze er vanzelf achter of ze eventueel nog ergens tegenaan lopen. Deze vragen kunnen ze dan aan mij stellen tijdens het webinar, waarop ik ze nog een voor een beantwoord. Zo zorg ik ervoor dat ze zoveel mogelijk uit de training halen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AVG GDPR Charlottes Law en Jelle Drijver

AVG wat moet ik er mee

/
AVG en GDPR. Waar moet je als ondernemer / bedrijf aan voldoen en wat is het risico als je het niet doet? Jurist Charlotte Meindersma geeft uitleg.
Vlogger inhuren Haarlem Mooi Meerwijk

Vloggen in Haarlem: Mooi Meerwijk

/
Ik mocht als ingehuurde vlogger in beeld brengen hoe alle betrokken organisaties en inwoners samenwerkten om inwoners te informeren over de veranderingen in afval inzamelen, het belang van afval scheiden en het voorkomen van zwerfvuil.
Ingrid van der Chijs Stoppen met een baan waar velen jaloers op zijn en voor jezelf beginnen

Stoppen met een baan waar velen jaloers op zijn en voor jezelf beginnen

/
Stoppen met een baan waar velen jaloers op zijn en voor jezelf beginnen. Ingrid van der Chijs deed dat. Zij startte Seriously Good. Het Duurzame lifestyle- en mediamerk voor good people, good stories en good brands.
Lenneke van Ingen Hoe word ik beroemd

Hoe word je beroemd? Lenneke van Ingen Founder A Million Faces Casting

/
Hoe word je beroemd? Daarover ga ik in gesprek met Lenneke van Ingen, founder van A Million Faces Casting en manager van vele Nederlandse Talenten.
10 Timemanagement en productiviteit tips voor Freelancers

Hoe ga je als Freelancer om met Timemanagement en productiviteit - Tim Daalderop

/
Als je als Freelancer zelf je dag moet indelen en moet bepalen wat je wel of niet, waar gaat doen... Hoe zorg je dan dat je optimaal productief bent? Tim Daalderop zocht het uit.
bunq premium Ali Niknam en Jelle Drijver

Hoe zit het nou met bunq premium?

/
Journalisten schreven er over, mensen uitten hun ongenoegen op Social Media. En ik dacht vooral: huh wat gebeurt er! En aangezien ik bunq een sympathiek bedrijf vind en Ali een sympathieke vent wil ik niet zomaar afgaan op wat anderen er over schijven. Zeker niet nadat ik als bun gebruiker een mail ontving van Ali waarin hij aangeeft: dit hebben we niet goed gedaan. Of sterker nog: dit heb ik niet goed gedaan! Hand in eigen boezem en met de billen bloot. Kan ik waarderen. We maken als ondernemers allemaal fouten nietwaar.
DJ Patrick Kicken en Jelle Drijver

Viraal gaan is verslavend - Patrick Kicken

/
Jelle Drijver ging in gesprek met Radio Deejay Patrick Kicken. De man die zo enorm veel Whatsapp groepen heeft dat hij hiervoor een tweede telefoon gebruikt. Een video van een man en een ezel zorgde er voor dat zijn complete YouTube kanaal met miljoenen views offline werd gehaald en dat terwijl de video niet eens op openbaar stond. Toen ik nog op de middelbare school zat luisterde ik vaak naar Patrick Kicken via Kicken.com. Dé site waar je naar toe ging om grappige video's te bekijken en lollige geluidsfragmenten te beluisteren. Wie kent bijvoorbeeld niet de 2 pizzabakkers die telefonisch bij elkaar bestellen terwijl ze denken een klant aan de lijn te hebben. Deze en vele andere komen van Patrick Kicken.
TIM DE KRAKER - BAR DOGGY

In gesprek met Tim de Kraker, de founder van BarDoggy

/
Hij haalde inmiddels ruim 7 ton aan funding op. Maar wat is Bar Doggy nou eigenlijk? Wat is Tim zijn Favorite Failure? Hij verzameld bakken aan waardevolle data over zijn gebruikers (in ruil voor gratis drankjes), hij helpt drankmerken om meer bekendheid te creëren binnen een specifieke doelgroep en tegelijkertijd helpt hij horeca ondernemers aan meer gasten in de zaak en meer omzet... Een leuk gesprek! Ik trof Tim , hoe kan het ook anders, op het terras van de Westergas tijdens The Next Web conference eerder dit jaar. Daar installeerde ik direct zijn app om vervolgens meteen maar de proef op de som te nemen aan de bar. Krijg ik op vertoon van mijn iPhone een gratis Gin-Tonic t.w.v. €10? Je ziet het in deze nieuwe aflevering.
Trello co founder Michael Pryor talking to Jelle Drijver

Co-Founder TRELLO Michael Pryor

/
At The Next Web 2017 I spoke to Michael Pryor, the Co-Founder of (truly!) one of my favorite app's in productivity. This app is one of the app's I use almost on a daily basis.