Op DMexco ging ik in gesprek met Ryan Holmes, de CEO en founder van Social Media tool: Hootsuite.

Wie is Ryan Holmes?

Deze Canadese programmeur en internet ondernemer begon zijn eerste bedrijf al in High School. Later startte hij het bedrijf Invoke Media waar hij bij zijn klanten de behoefte proefde aan een online dashboard om Social Media te kunnen monitoren en managen en daaruit ontstond Hootsuite.

Wat is Hootsuite?

 Jelle Drijver in gesprek met Ryan Holmes Founder CEO HootsuiteHootsuite is een van dé meest bekende platformen waarmee je alle berichtgeving op Twitter goed kunt monitoren in handige kolommen. Zo kan je een kolom aanmaken met alle vermeldingen (mentions) en een met de prive berichten rechtstreeks aan jou (de direct messages) en een kolom met alle tweets waarin een specifiek keyword voorbij komt of een hashtag. Ik ga een guilty pleasure met je delen, maar dat moet dan wel onder ons blijven… ok? Komt ie: … Ik vind stiekem Boer zoekt vrouw heel leuk…. En wat ik dan vooral héél leuk vind is om tijdens de uitzending alle tweets te volgen die geplaatst worden over wat er op hetzelfde moment op tv te zien is. Ik maak dan in Hootsuite een kolom aan voor de hashtag #BZV en lach me vervolgens krom om het live commentaar van Paul de Leeuw, Harm Edens en vele andere twitterende, boer zoekt vrouw kijkende, Nederlanders

Zakelijk Social Media managen met Hootsuite

Zakelijk is Hootsuite erg handig om dat je meerdere social media accounts van verschillende platformen kunt koppelen en beheren. Ook kan je vanuit één omgeving handig berichten plaatsen op bijvoorbeeld zowel Twitter als Linkedin en Facebook. En als je zakelijk gebruik maakt van Social Media is de kans groot dat je wilt weten wat die inspanningen opleveren. Hootsuite biedt je diverse tools om dit te analyseren en te rapporteren aan bijvoorbeeld je klanten en of je manager.

Voor wie is Hootsuite?

Hootsuite is geschikt voor zowel particulieren en ZZP-ers als grote corporates. In de basis is het gratis. Pas als je meer gebruikers wilt toevoegen of als je meerdere platformen wilt koppelen moet je gaan betalen. En zelfs dan betaal je slechts een paar dollar per maand.

Whats’s next bij Hootsuite?

Ook aanwezig op de Hootsuite stand in Keulen was Bert Jan Boelens. Hij is als territory manager verantwoordelijk voor de Nederlandse markt. Met hem praat ik over een nieuwe dienst van Hootsuite waarmee ze zich richten op de grotere corporates om social media gebruik te stimuleren bij de medewerkers door ze gesegmenteerd te voorzien van relevante content die vervolgens makkelijk deelbaar is op de eigen social media platformen. Hiermee blijven medewerkers dus én op de hoogte én maak je het ze heel makkelijk om met één druk op de knop content te delen op hun eigen social media kanalen. Iets waarvan in mijn ervaring medewerkers vaak zeggen dat ze het nut er van begrijp en inzien dat het voor het bedrijf interessant is om dat te doen. Ook is de bereidheid er vaak absoluut maar gaat het mis bij de uitvoer. Men doet het simpelweg niet omdat het niet in het systeem zit én omdat men dan zelf moet gaan posten in verschillende app’s van de verschillende Social Media platformen. Deze nieuwe dienst maakt het super eenvoudig én manageable. De admin kan namelijk zien wie wel en niet post en wie wel en wie niet actief is met het delen op Social Media. Zo kan er gericht getraind en gecoacht worden.

Ook dit gesprek zal over een paar weken als Frankwatching Podcast te beluisteren zijn. Het interview is hier nu al vast te bekijken:

P.s. Luister dit gesprek en vele andere interviews ook als Frankwatching Podcast! Handig in de auto of op de fiets.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AVG GDPR Charlottes Law en Jelle Drijver

AVG wat moet ik er mee

/
AVG en GDPR. Waar moet je als ondernemer / bedrijf aan voldoen en wat is het risico als je het niet doet? Jurist Charlotte Meindersma geeft uitleg.
Vlogger inhuren Haarlem Mooi Meerwijk

Vloggen in Haarlem: Mooi Meerwijk

/
Ik mocht als ingehuurde vlogger in beeld brengen hoe alle betrokken organisaties en inwoners samenwerkten om inwoners te informeren over de veranderingen in afval inzamelen, het belang van afval scheiden en het voorkomen van zwerfvuil.
Ingrid van der Chijs Stoppen met een baan waar velen jaloers op zijn en voor jezelf beginnen

Stoppen met een baan waar velen jaloers op zijn en voor jezelf beginnen

/
Stoppen met een baan waar velen jaloers op zijn en voor jezelf beginnen. Ingrid van der Chijs deed dat. Zij startte Seriously Good. Het Duurzame lifestyle- en mediamerk voor good people, good stories en good brands.
Lenneke van Ingen Hoe word ik beroemd

Hoe word je beroemd? Lenneke van Ingen Founder A Million Faces Casting

/
Hoe word je beroemd? Daarover ga ik in gesprek met Lenneke van Ingen, founder van A Million Faces Casting en manager van vele Nederlandse Talenten.
10 Timemanagement en productiviteit tips voor Freelancers

Hoe ga je als Freelancer om met Timemanagement en productiviteit - Tim Daalderop

/
Als je als Freelancer zelf je dag moet indelen en moet bepalen wat je wel of niet, waar gaat doen... Hoe zorg je dan dat je optimaal productief bent? Tim Daalderop zocht het uit.
bunq premium Ali Niknam en Jelle Drijver

Hoe zit het nou met bunq premium?

/
Journalisten schreven er over, mensen uitten hun ongenoegen op Social Media. En ik dacht vooral: huh wat gebeurt er! En aangezien ik bunq een sympathiek bedrijf vind en Ali een sympathieke vent wil ik niet zomaar afgaan op wat anderen er over schijven. Zeker niet nadat ik als bun gebruiker een mail ontving van Ali waarin hij aangeeft: dit hebben we niet goed gedaan. Of sterker nog: dit heb ik niet goed gedaan! Hand in eigen boezem en met de billen bloot. Kan ik waarderen. We maken als ondernemers allemaal fouten nietwaar.
DJ Patrick Kicken en Jelle Drijver

Viraal gaan is verslavend - Patrick Kicken

/
Jelle Drijver ging in gesprek met Radio Deejay Patrick Kicken. De man die zo enorm veel Whatsapp groepen heeft dat hij hiervoor een tweede telefoon gebruikt. Een video van een man en een ezel zorgde er voor dat zijn complete YouTube kanaal met miljoenen views offline werd gehaald en dat terwijl de video niet eens op openbaar stond. Toen ik nog op de middelbare school zat luisterde ik vaak naar Patrick Kicken via Kicken.com. Dé site waar je naar toe ging om grappige video's te bekijken en lollige geluidsfragmenten te beluisteren. Wie kent bijvoorbeeld niet de 2 pizzabakkers die telefonisch bij elkaar bestellen terwijl ze denken een klant aan de lijn te hebben. Deze en vele andere komen van Patrick Kicken.
TIM DE KRAKER - BAR DOGGY

In gesprek met Tim de Kraker, de founder van BarDoggy

/
Hij haalde inmiddels ruim 7 ton aan funding op. Maar wat is Bar Doggy nou eigenlijk? Wat is Tim zijn Favorite Failure? Hij verzameld bakken aan waardevolle data over zijn gebruikers (in ruil voor gratis drankjes), hij helpt drankmerken om meer bekendheid te creëren binnen een specifieke doelgroep en tegelijkertijd helpt hij horeca ondernemers aan meer gasten in de zaak en meer omzet... Een leuk gesprek! Ik trof Tim , hoe kan het ook anders, op het terras van de Westergas tijdens The Next Web conference eerder dit jaar. Daar installeerde ik direct zijn app om vervolgens meteen maar de proef op de som te nemen aan de bar. Krijg ik op vertoon van mijn iPhone een gratis Gin-Tonic t.w.v. €10? Je ziet het in deze nieuwe aflevering.
Trello co founder Michael Pryor talking to Jelle Drijver

Co-Founder TRELLO Michael Pryor

/
At The Next Web 2017 I spoke to Michael Pryor, the Co-Founder of (truly!) one of my favorite app's in productivity. This app is one of the app's I use almost on a daily basis.