Ralph van Hessen: Niet praten over wat er niet kan maar over wat wel kan!

Voor de 10e keer organiseerde Ralph van Hessen de Big Improvement Day oftewel “de meest positieve dag van het jaar”. Een dag waarop het bedrijfsleven en overheid bij elkaar komen om te praten over wat er wél kan.

Iedereen gaat naar huis met één contact, één idee en één actie. Niet moeilijker maken dan het is. Gewoon doen.

Bij de overheid moeten ze ook niet meer praten over begrotingen maar over bekleiningen. Maak zaken behapbaar dan is de kans van slagen veel groter.

Tijdens deze 10e editie werd Ralph van Hessen verrast door een rap op maat door Ali-B, Brownie Dutch en top ondernemer John Fentener van Vlissingen (of zoals Ali-B zegt: “Johhny Boy”). Compleet met videoclip op groot scherm. Het publiek werd uitgedaagd om het refrein mee te zingen en gaf daar massaal gehoor aan. (Klik hier om dit moment terug te kijken op Facebook Live)

Ook dit jaar werd er weer een blik met inspirerende mensen open getrokken. Bijzondere, ontroerende, enthousiasmerende verhalen wisselden elkaar af. Ik noem er een paar: Michiel Muller, mede oprichter van Picnic (en Tango en Route Mobiel), Fotograaf Jimmy Nelson, Ex-vluchteling en nu succesvol ontwerper: Omar Munie, Ed Nijpels, Voormalig Shorttrack schaatster Margriet de Schutter, Sjors Frölich (Hoofdredacteur BNR Nieuwsradio), Dorine Burmanje (voorzitter Raad van Bestuur Kadaster) en alles werd aan elkaar gepraat door dagvoorzitter Charles Groenhuijsen.

Een aantal van bovengenoemde mensen heb ik gesproken.
Klik hier voor een overzicht van de interviews.

ALI-B brengt een ode aan Ralph van Hessen
Omar Munie Ontwerper
Ralph van Hessen
Margriet de Schutter Extopstporter
Joost Geurtsen Nu.nl
Sjors Frolich BNR Nieuwsradio
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trello co founder Michael Pryor talking to Jelle Drijver

Co-Founder TRELLO Michael Pryor

/
At The Next Web 2017 I spoke to Michael Pryor, the Co-Founder of (truly!) one of my favorite app's in productivity. This app is one of the app's I use almost on a daily basis.
Jelle Drijver in gesprek met Joris Beckers Picnic

Picnic - Een interview met co-founder Joris Beckers

/
Voordat Picnic begon werd 1 % van de boodschappen thuisbezorgd. Inmiddels brengt picnic 5% van de boodschappen aan huis. Ze gaan dus als een speer!
LINEKDIN TIPS AND TRICKS JUDITH EVERSDIJK THUMB
Snapchat Marketing met Liam Tjoa van GoSpooky

Snapchat Marketing volgens Liam Tjoa

/
Snapchat Marketing volgens Liam Tjoa (19) van GoSpooky. Hij helpt grote bedrijven als HEMA, Albert Heijn en EndeMol bij hun Snapchat strategie.
Hoe bots en virtual assistants ons leven gaan veranderen

Chatbots & Virtual Assistants gaan ons leven veranderen

/
Tech bedrijven steken hier honderden miljoenen in want: Dit is de toekomst zeggen ze. Bedrijven snappen (of geloven) dat wij bediend willen worden door software. Of wij daar zelf al helemaal achter zijn is de vraag maar wie herinnert zich niet het filmpje uit 1999 met de reacties van mensen op de vraag: "heeft u een mobile telefoon".

Een ebook maken van je blogposts in 90 seconden

/
Doe meer met je waardevolle content! Een ebook maken van een blogposts in 90 seconden. In deze video en post behandel ik een super handige online tool!
Ondernemershout bestaat niet - Boek van Linda Spaanbroek

Ondernemershout bestaat niet - Boek van Linda Spaanbroek

/
In dit 'How-To' boek rekent Linda Spaanbroek af met de mythe dat je als ondernemer geboren moet worden om succesvol te kunnen zijn met je bedrijf. En dat het leven als goed verdienend ondernemer ook helemaal niet super stressvol hoeft te zijn. Linda belooft dat ze in dit boek de eenvoudige stappen beschrijft waarmee iedere zelfstandig professional succesvol kan ondernemen. Niet langer zweten in de marge maar moeiteloos en ontspannen ondernemen.
Jelle Drijver vlogger in de Binckhorst Den Haag

Binckhorst vlog voor Gemeente Den Haag

/
Voor de Gemeente Den Haag ging ik tijdens een lunch op de Binckhorst in gesprek met wethouder Boudewijn Revis en verschillende locals over het gebied én de plannen voor Kavel 2 waar de Gemeente Den Haag een prijsvraag voor heeft uitgeschreven. Het beste idee krijgt €50.000 als zetje in de rug om het idee ook daadwerkelijk ten uitvoer te brengen.