Ralph van Hessen: Niet praten over wat er niet kan maar over wat wel kan!

Voor de 10e keer organiseerde Ralph van Hessen de Big Improvement Day oftewel “de meest positieve dag van het jaar”. Een dag waarop het bedrijfsleven en overheid bij elkaar komen om te praten over wat er wél kan.

Iedereen gaat naar huis met één contact, één idee en één actie. Niet moeilijker maken dan het is. Gewoon doen.

Bij de overheid moeten ze ook niet meer praten over begrotingen maar over bekleiningen. Maak zaken behapbaar dan is de kans van slagen veel groter.

Tijdens deze 10e editie werd Ralph van Hessen verrast door een rap op maat door Ali-B, Brownie Dutch en top ondernemer John Fentener van Vlissingen (of zoals Ali-B zegt: “Johhny Boy”). Compleet met videoclip op groot scherm. Het publiek werd uitgedaagd om het refrein mee te zingen en gaf daar massaal gehoor aan. (Klik hier om dit moment terug te kijken op Facebook Live)

Ook dit jaar werd er weer een blik met inspirerende mensen open getrokken. Bijzondere, ontroerende, enthousiasmerende verhalen wisselden elkaar af. Ik noem er een paar: Michiel Muller, mede oprichter van Picnic (en Tango en Route Mobiel), Fotograaf Jimmy Nelson, Ex-vluchteling en nu succesvol ontwerper: Omar Munie, Ed Nijpels, Voormalig Shorttrack schaatster Margriet de Schutter, Sjors Frölich (Hoofdredacteur BNR Nieuwsradio), Dorine Burmanje (voorzitter Raad van Bestuur Kadaster) en alles werd aan elkaar gepraat door dagvoorzitter Charles Groenhuijsen.

Een aantal van bovengenoemde mensen heb ik gesproken.
Klik hier voor een overzicht van de interviews.

ALI-B brengt een ode aan Ralph van Hessen
Omar Munie Ontwerper
Ralph van Hessen
Margriet de Schutter Extopstporter
Joost Geurtsen Nu.nl
Sjors Frolich BNR Nieuwsradio
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer On-Demand video gekeken dan lineair

/
Jeroen Koopman richt zich met zijn bedrijf NewBe op On Demand Video Platformen. Daarbij moet je denken aan Netflix, Videoland, Amazon e.d. Dit jaar blijkt dat er meer on demand tv wordt gekeken dan lineair. Oftewel: mensen kijken minder op de momenten waarop een tv zender bedenkt iets uit te zenden en meer wanneer het hen uitkomt.
Levenslessen van een internetondernemer Tonny Loorbach en Jelle Drijver

Levenslessen van internetondernemer Tonny Loorbach

Tonny Loorbach deelt in deze aflevering van de Jelly Driver podcast zijn levenslessen als Internet Ondernemer. Lees of luister het gesprek.
Rodecaster pro bovenaanzicht

Rodecaster Pro review door een podcaster

/
De Rodecaster Pro is speciaal ontwikkeld voor podcasters. Het is een soort podcast mengpaneel waarop je tot 4 microfoons kan aansluiten en een telefoon.
Chelsea Bosters te gast in de Op De Pot Cast

Chelsea Bosters te gast in de Op de Pot Cast

/
Chelsea Bosters is nu 7 jaar ondernemer. Met zijn bedrijf Online Bazen helpt hij bedrijven bepalen wat ze nodig hebben tav online marketing om vervolgens ook de realisatie van die plannen uit handen te nemen.
COEN BROUWER Op de Pot Cast

Op de Pot Cast met: Coen Brouwer (8 min)

/
Coen Brouwer ken ik al jaren. Wat begon als "de vriend van Nikki" is inmiddels een bevriende ondernemer waarmee ik heerlijk kan sparren over het ondernemerschap, management boeken en mooie inspirerende quotes. Met zijn bedrijf CoenLaude helpt hij mensen meer plezier te hebben in hun werk en dus organisaties te verbeteren. 
Martijn Arets Op de Pot Cast

Op de Pot Cast met ondernemer Martijn Arets [8 minuten]

/
Van toevallige gesprekspartner bij Seats 2 Meet is Martijn veranderd naar tot een van mijn betere vrienden en sparringpartners.
Welke apparatuur ik gebruik om goede podcasts te maken

Podcast apparatuur die ik gebruik om goede podcasts te maken

/
In deze post leg ik je uit welke podcast apparatuur ik wanneer gebruik (en aanbeveel) om gesprekken op te nemen die ik later wil publiceren als podcast.
Sven van Bockel te gast in de OP de POT CAST

Op de Pot Cast met ondernemer Sven van Bockel [2 minuten]

/
Sven van Bockel is recruiter specifiek voor ingenieurs. Deze week is hij te gast in de Op de Pot Cast. Podcast Lengte: 2 minuten.
BURN-OUT voorkomen

Een burn-out? Dat overkomt mij niet.

/
Hoe zit dat bij jou? Ken jij mensen in je omgeving met Burn-out klachten? Of mensen die al Burn-out zijn? Ik wel. Dát moet ik echt zien te voorkomen.