NEST Cam review, uitpakken en testen!

Op The Next Web 2016 sprak ik met Lionel Paillet, de General Manager van NEST Europe. NEST is bekend van de slime NEST thermostaat, de slimme rook- en koolmonoxide melder NEST Protect én (misschien wel vooral) van de NEST Cam.

NEST Cam

Een handige camera die je huis of kantoor in de gaten houdt wanneer jij dat niet kunt. Deze NEST Cam kan je overal eenvoudig plaatsen zolang er maar wifi is en een stopcontact. Via de NEST app op je smartphone of in de browser op je computer kan je vervolgens overal vandaan de camera bedienen. Op basis van het GPS signaal van jouw telefoon (en die van je gezinsleden) weet de NEST Cam wanneer je afwezig bent. Op dat moment begint het apparaat automatisch met “oppassen”.

NEST Aware

De beelden worden direct geüpload naar je (optionele) NEST Aware account. Mocht er een inbreker komen die de NEST Cam ziet en mee neemt, dan staan alle beelden dus alsnog veilig in de cloud bij NEST. Je hebt de keuze om de beelden 10 of 30 dagen te laten bewaren. Respectievelijk kost dat abonnement je €10 of €30 per maand of (wederom respectievelijk) €100 of €300 per jaar. Dat is voor de beelden van één camera in één huis/kantoor. Voor elke extra camera komt er zo’n €5 bij. De tarieven hiervoor staan allemaal op de site van NEST.

De NEST Cam uitpakken en testen!

Ik heb van NEST een review exemplaar mogen ontvangen om alles te testen. De Cam heb ik inmiddels getest. En mijn eerste bevindingen: Wat een tof ding!

note: ik heb ze dan wel gekregen maar heb wel absoluut de vrijheid om eerlijk te zeggen wat ik er van vind. Dus als ik het een ruk apparaat had gevonden, dan zou ik dat ook zeker zeggen!

Maar zoals ik al zei: ik ben erg enthousiast. Ik heb wel eerder (goedkopere) beveiligingscamera’s gehad en dat was ten eerste een drama qua installeren en vervolgens waren de beelden ook nog eens van het type ‘janken met de pet op’. Ook waren ze niet verbonden met een cloud omgeving waardoor je wel kon meekijken hoe er werd in gebroken maar vervolgens die beelden niet meer terug kon halen óf de beelden werden op de camera opgeslagen. Dus als iemand de camera mee neemt ben je alsnog nergens. Dat is bij deze NEST Cam wel even anders.

Handleiding: 3 stappen

Uitpakken, Plaatsen Klaar. De handleiding die wordt mee geleverd geeft op een klein briefje slechts 3 stappen aan:

– Kies een plek en steek de stekker in het stopcontact.
– Download de Nest-app voor Android of iOS
– en volg de eenvoudige configuratie-instructies.
Dit is zo gepiept.

Mijn eerste reactie is dan: Ja hoor, dat zal wel. Eerst zien dan geloven. Nu durf ik te stellen dat ook je tante deze camera kan installeren. De werkelijk was namelijk niet veel anders:

Uitpakken, plaatsen, stekker in het stopcontact, App installeren, wifi wachtwoord 1x invoeren, beeld!

HD Beeldkwaliteit: TOP!

En wat voor beeld! Su-per scherp beeld. Zo scherp dat je ook nog heel goed kunt inzoomen op je scherm zonder dat alles meteen heel korrelig wordt.

Je hebt beeld, en dan?

Zodra je beeld hebt ga je spelen (tenminste, ik wel). Wat ik leuk vind is dat ik een zone kan tekenen, bijvoorbeeld rondom de bank zodat ik geen melding krijgt als de hond door het beeld loopt maar wel als ze op de bank springt. Dan kan ik meteen de microfoon activeren en schreeuwen dat ze er af moet (Beest weet niet wat haar overkomt: “Huh! hij ging toch net de deur uit?!). Uiteraard kan ik via de app de camera ook aan en uit zetten of mijn status van afwezig naar aanwezig zetten. En laat je je telefoon op de zaak liggen? Dan kan je altijd inloggen via een pc of je opent de app op je iPad.

Op die zelfde app kan je naast je NEST Cam ook meteen je NEST thermostaat en NEST protect bedienen. Ook hier ga ik een review en uitpak video voor opnemen. Daarover dus later meer.

Eind beoordeling:

Inmiddels heb ik de NEST Cam een paar dagen in gebruik en ik ben er erg content mee. Voordelen: Het feit dat de camera zelf inschakelt zodra je van huis bent vind ik erg prettig werken. Het instellen van de zones gebruiken wij zoals hier boven al omschreven, om te bewaken of de hond niet stiekem op de bank gaat liggen. Nadelen: Wanneer je je hele huis én kantoor wilt beveiligen dan heb je 2 NEST Aware abonnementen nodig én per camera gaan je maand- of jaarbedrag meteen weer omhoog en dan kunnen de kosten best oplopen. De NEST Cam werkt alleen met een NEST Aware abonnement. Het is dus niet te gebruiken met een eigen FTP oplossing. Al met al vind ik het wel echt een top apparaat. Zeker voor het bewaken van 1 of 2 ruimtes is dit echt een top systeem! Met 2 camera’s betaal je voor 10 dagen opslag via NEST Aware €15 per maand. Dat is een zeer acceptabel bedrag in mijn beleving. Zeker als je weet dat ál die super scherpe beelden 10 dagen lang worden opgeslagen (dat is best veel data!)

Vragen? Opmerkingen? Laat het weten in de comments!

Meer info: https://www.jelledrijver.nl/nestcam (BOL)
Meer info: https://www.jelledrijver.nl/nestprotect (BOL)
Meer info: https://www.jelledrijver.nl/nestthermostaat (BOL)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trello co founder Michael Pryor talking to Jelle Drijver

Co-Founder TRELLO Michael Pryor

/
At The Next Web 2017 I spoke to Michael Pryor, the Co-Founder of (truly!) one of my favorite app's in productivity. This app is one of the app's I use almost on a daily basis.
Jelle Drijver in gesprek met Joris Beckers Picnic

Picnic - Een interview met co-founder Joris Beckers

/
Voordat Picnic begon werd 1 % van de boodschappen thuisbezorgd. Inmiddels brengt picnic 5% van de boodschappen aan huis. Ze gaan dus als een speer!
LINEKDIN TIPS AND TRICKS JUDITH EVERSDIJK THUMB
Snapchat Marketing met Liam Tjoa van GoSpooky

Snapchat Marketing volgens Liam Tjoa

/
Snapchat Marketing volgens Liam Tjoa (19) van GoSpooky. Hij helpt grote bedrijven als HEMA, Albert Heijn en EndeMol bij hun Snapchat strategie.
Hoe bots en virtual assistants ons leven gaan veranderen

Chatbots & Virtual Assistants gaan ons leven veranderen

/
Tech bedrijven steken hier honderden miljoenen in want: Dit is de toekomst zeggen ze. Bedrijven snappen (of geloven) dat wij bediend willen worden door software. Of wij daar zelf al helemaal achter zijn is de vraag maar wie herinnert zich niet het filmpje uit 1999 met de reacties van mensen op de vraag: "heeft u een mobile telefoon".

Een ebook maken van je blogposts in 90 seconden

/
Doe meer met je waardevolle content! Een ebook maken van een blogposts in 90 seconden. In deze video en post behandel ik een super handige online tool!
Ondernemershout bestaat niet - Boek van Linda Spaanbroek

Ondernemershout bestaat niet - Boek van Linda Spaanbroek

/
In dit 'How-To' boek rekent Linda Spaanbroek af met de mythe dat je als ondernemer geboren moet worden om succesvol te kunnen zijn met je bedrijf. En dat het leven als goed verdienend ondernemer ook helemaal niet super stressvol hoeft te zijn. Linda belooft dat ze in dit boek de eenvoudige stappen beschrijft waarmee iedere zelfstandig professional succesvol kan ondernemen. Niet langer zweten in de marge maar moeiteloos en ontspannen ondernemen.
Jelle Drijver vlogger in de Binckhorst Den Haag

Binckhorst vlog voor Gemeente Den Haag

/
Voor de Gemeente Den Haag ging ik tijdens een lunch op de Binckhorst in gesprek met wethouder Boudewijn Revis en verschillende locals over het gebied én de plannen voor Kavel 2 waar de Gemeente Den Haag een prijsvraag voor heeft uitgeschreven. Het beste idee krijgt €50.000 als zetje in de rug om het idee ook daadwerkelijk ten uitvoer te brengen.