NEST Cam review, uitpakken en testen!

Op The Next Web 2016 sprak ik met Lionel Paillet, de General Manager van NEST Europe. NEST is bekend van de slime NEST thermostaat, de slimme rook- en koolmonoxide melder NEST Protect én (misschien wel vooral) van de NEST Cam.

NEST Cam

Een handige camera die je huis of kantoor in de gaten houdt wanneer jij dat niet kunt. Deze NEST Cam kan je overal eenvoudig plaatsen zolang er maar wifi is en een stopcontact. Via de NEST app op je smartphone of in de browser op je computer kan je vervolgens overal vandaan de camera bedienen. Op basis van het GPS signaal van jouw telefoon (en die van je gezinsleden) weet de NEST Cam wanneer je afwezig bent. Op dat moment begint het apparaat automatisch met “oppassen”.

NEST Aware

De beelden worden direct geüpload naar je (optionele) NEST Aware account. Mocht er een inbreker komen die de NEST Cam ziet en mee neemt, dan staan alle beelden dus alsnog veilig in de cloud bij NEST. Je hebt de keuze om de beelden 10 of 30 dagen te laten bewaren. Respectievelijk kost dat abonnement je €10 of €30 per maand of (wederom respectievelijk) €100 of €300 per jaar. Dat is voor de beelden van één camera in één huis/kantoor. Voor elke extra camera komt er zo’n €5 bij. De tarieven hiervoor staan allemaal op de site van NEST.

De NEST Cam uitpakken en testen!

Ik heb van NEST een review exemplaar mogen ontvangen om alles te testen. De Cam heb ik inmiddels getest. En mijn eerste bevindingen: Wat een tof ding!

note: ik heb ze dan wel gekregen maar heb wel absoluut de vrijheid om eerlijk te zeggen wat ik er van vind. Dus als ik het een ruk apparaat had gevonden, dan zou ik dat ook zeker zeggen!

Maar zoals ik al zei: ik ben erg enthousiast. Ik heb wel eerder (goedkopere) beveiligingscamera’s gehad en dat was ten eerste een drama qua installeren en vervolgens waren de beelden ook nog eens van het type ‘janken met de pet op’. Ook waren ze niet verbonden met een cloud omgeving waardoor je wel kon meekijken hoe er werd in gebroken maar vervolgens die beelden niet meer terug kon halen óf de beelden werden op de camera opgeslagen. Dus als iemand de camera mee neemt ben je alsnog nergens. Dat is bij deze NEST Cam wel even anders.

Handleiding: 3 stappen

Uitpakken, Plaatsen Klaar. De handleiding die wordt mee geleverd geeft op een klein briefje slechts 3 stappen aan:

– Kies een plek en steek de stekker in het stopcontact.
– Download de Nest-app voor Android of iOS
– en volg de eenvoudige configuratie-instructies.
Dit is zo gepiept.

Mijn eerste reactie is dan: Ja hoor, dat zal wel. Eerst zien dan geloven. Nu durf ik te stellen dat ook je tante deze camera kan installeren. De werkelijk was namelijk niet veel anders:

Uitpakken, plaatsen, stekker in het stopcontact, App installeren, wifi wachtwoord 1x invoeren, beeld!

HD Beeldkwaliteit: TOP!

En wat voor beeld! Su-per scherp beeld. Zo scherp dat je ook nog heel goed kunt inzoomen op je scherm zonder dat alles meteen heel korrelig wordt.

Je hebt beeld, en dan?

Zodra je beeld hebt ga je spelen (tenminste, ik wel). Wat ik leuk vind is dat ik een zone kan tekenen, bijvoorbeeld rondom de bank zodat ik geen melding krijgt als de hond door het beeld loopt maar wel als ze op de bank springt. Dan kan ik meteen de microfoon activeren en schreeuwen dat ze er af moet (Beest weet niet wat haar overkomt: “Huh! hij ging toch net de deur uit?!). Uiteraard kan ik via de app de camera ook aan en uit zetten of mijn status van afwezig naar aanwezig zetten. En laat je je telefoon op de zaak liggen? Dan kan je altijd inloggen via een pc of je opent de app op je iPad.

Op die zelfde app kan je naast je NEST Cam ook meteen je NEST thermostaat en NEST protect bedienen. Ook hier ga ik een review en uitpak video voor opnemen. Daarover dus later meer.

Eind beoordeling:

Inmiddels heb ik de NEST Cam een paar dagen in gebruik en ik ben er erg content mee. Voordelen: Het feit dat de camera zelf inschakelt zodra je van huis bent vind ik erg prettig werken. Het instellen van de zones gebruiken wij zoals hier boven al omschreven, om te bewaken of de hond niet stiekem op de bank gaat liggen. Nadelen: Wanneer je je hele huis én kantoor wilt beveiligen dan heb je 2 NEST Aware abonnementen nodig én per camera gaan je maand- of jaarbedrag meteen weer omhoog en dan kunnen de kosten best oplopen. De NEST Cam werkt alleen met een NEST Aware abonnement. Het is dus niet te gebruiken met een eigen FTP oplossing. Al met al vind ik het wel echt een top apparaat. Zeker voor het bewaken van 1 of 2 ruimtes is dit echt een top systeem! Met 2 camera’s betaal je voor 10 dagen opslag via NEST Aware €15 per maand. Dat is een zeer acceptabel bedrag in mijn beleving. Zeker als je weet dat ál die super scherpe beelden 10 dagen lang worden opgeslagen (dat is best veel data!)

Vragen? Opmerkingen? Laat het weten in de comments!

Meer info: https://www.jelledrijver.nl/nestcam (BOL)
Meer info: https://www.jelledrijver.nl/nestprotect (BOL)
Meer info: https://www.jelledrijver.nl/nestthermostaat (BOL)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VAN MARINIER TOT MUDMASTER

Van Marinier tot Mud Master - Oprichter André Skwortsow

/
André Skwortsow is ex-marinier en de oprichter van Mud Masters. Hoe is het om een een bedrijf op te richten en te ervaren dat een paar jaar later bijna iedereen in Nederland jouw bedrijf kent? Wat doet het met je als je in de stad loopt en mensen dragen T-shirts met jouw logo erop?
Klantgericht Leiderschap door Sydney Brouwer

Klantgericht leiderschap - Sydney Brouwer

/
Sydney Brouwer is een mede-podcaster (Over klanten gesproken Podcast), staat net als ik regelmatig als spreker op podia, verdient zijn geld ook als ondernemer. Ik sprak hem over zijn nieuwe boek: Klantgericht Leiderschap. Nu te beluisteren als Jelly Driver Podcast
JD096 - Baan bij Google opzeggen om te gaan ondernemen - Schelto Witsen Elias
Director OPEN Business Leaders - Jos Slootstra

Jos Slootstra - Director OPEN Business Leaders

/
In deze podcast ga ik in gesprek met de director van OPEN Business Leaders: Jos Slootstra. We gaan het hebben over Ondernemen, fouten maken, EGO, Luisteren naar je hoofd of hart, mensen motiveren, werken in loondienst of als ondernemer OF... als ondernemer op de loonlijst.
Ben woldring tijdens BID 2018 over BenCompare

Bencompare de nieuwste dienst van Ben Woldring

/
Tijdens de Big Improvement Day sloeg hij op een grote rode knop en daarmee lanceerde hij zijn volgende stap in vergelijken: de app Bencompare. Beschikbaar voor iPhone en Android. In deze app zie je wat je kwijt bent aan vaste lasten, én hoe het indien mogelijk, goedkoper kan.
Top Trends voor ondernemers - Willem Overbosch

Top Trends voor Ondernemers

/
Top Trends voor ondernemers! Het boek geschreven door Willem Overbosch in samenwerking met diverse interessante ondernemers. Ik sprak hem in zijn eigen café de zaak (bij hem op de zaak). Niet alleen dromen maar ook concreet maken en toepassen. Dat is de boodschap. Hoe je dat doet? Dat lees, luister of zie je in deze nieuwe post.
Steven van Vessum en Jelle Drijver Thumb

ContentKing Winnaar Dutch Search Awards - Steven van Vessum en Jelle Drijver

/
ContentKing is de winnaar van de Dutch Search Awards. Ik ging in gesprek met deze startup en bespreek trends op SEO gebied én het belang van goed monitoren.
AVG GDPR Charlottes Law en Jelle Drijver

AVG wat moet ik er mee

/
AVG en GDPR. Waar moet je als ondernemer / bedrijf aan voldoen en wat is het risico als je het niet doet? Jurist Charlotte Meindersma geeft uitleg.
Vlogger inhuren Haarlem Mooi Meerwijk

Vloggen in Haarlem: Mooi Meerwijk

/
Ik mocht als ingehuurde vlogger in beeld brengen hoe alle betrokken organisaties en inwoners samenwerkten om inwoners te informeren over de veranderingen in afval inzamelen, het belang van afval scheiden en het voorkomen van zwerfvuil.