NEST Cam review, uitpakken en testen!

Op The Next Web 2016 sprak ik met Lionel Paillet, de General Manager van NEST Europe. NEST is bekend van de slime NEST thermostaat, de slimme rook- en koolmonoxide melder NEST Protect én (misschien wel vooral) van de NEST Cam.

NEST Cam

Een handige camera die je huis of kantoor in de gaten houdt wanneer jij dat niet kunt. Deze NEST Cam kan je overal eenvoudig plaatsen zolang er maar wifi is en een stopcontact. Via de NEST app op je smartphone of in de browser op je computer kan je vervolgens overal vandaan de camera bedienen. Op basis van het GPS signaal van jouw telefoon (en die van je gezinsleden) weet de NEST Cam wanneer je afwezig bent. Op dat moment begint het apparaat automatisch met “oppassen”.

NEST Aware

De beelden worden direct geüpload naar je (optionele) NEST Aware account. Mocht er een inbreker komen die de NEST Cam ziet en mee neemt, dan staan alle beelden dus alsnog veilig in de cloud bij NEST. Je hebt de keuze om de beelden 10 of 30 dagen te laten bewaren. Respectievelijk kost dat abonnement je €10 of €30 per maand of (wederom respectievelijk) €100 of €300 per jaar. Dat is voor de beelden van één camera in één huis/kantoor. Voor elke extra camera komt er zo’n €5 bij. De tarieven hiervoor staan allemaal op de site van NEST.

De NEST Cam uitpakken en testen!

Ik heb van NEST een review exemplaar mogen ontvangen om alles te testen. De Cam heb ik inmiddels getest. En mijn eerste bevindingen: Wat een tof ding!

note: ik heb ze dan wel gekregen maar heb wel absoluut de vrijheid om eerlijk te zeggen wat ik er van vind. Dus als ik het een ruk apparaat had gevonden, dan zou ik dat ook zeker zeggen!

Maar zoals ik al zei: ik ben erg enthousiast. Ik heb wel eerder (goedkopere) beveiligingscamera’s gehad en dat was ten eerste een drama qua installeren en vervolgens waren de beelden ook nog eens van het type ‘janken met de pet op’. Ook waren ze niet verbonden met een cloud omgeving waardoor je wel kon meekijken hoe er werd in gebroken maar vervolgens die beelden niet meer terug kon halen óf de beelden werden op de camera opgeslagen. Dus als iemand de camera mee neemt ben je alsnog nergens. Dat is bij deze NEST Cam wel even anders.

Handleiding: 3 stappen

Uitpakken, Plaatsen Klaar. De handleiding die wordt mee geleverd geeft op een klein briefje slechts 3 stappen aan:

– Kies een plek en steek de stekker in het stopcontact.
– Download de Nest-app voor Android of iOS
– en volg de eenvoudige configuratie-instructies.
Dit is zo gepiept.

Mijn eerste reactie is dan: Ja hoor, dat zal wel. Eerst zien dan geloven. Nu durf ik te stellen dat ook je tante deze camera kan installeren. De werkelijk was namelijk niet veel anders:

Uitpakken, plaatsen, stekker in het stopcontact, App installeren, wifi wachtwoord 1x invoeren, beeld!

HD Beeldkwaliteit: TOP!

En wat voor beeld! Su-per scherp beeld. Zo scherp dat je ook nog heel goed kunt inzoomen op je scherm zonder dat alles meteen heel korrelig wordt.

Je hebt beeld, en dan?

Zodra je beeld hebt ga je spelen (tenminste, ik wel). Wat ik leuk vind is dat ik een zone kan tekenen, bijvoorbeeld rondom de bank zodat ik geen melding krijgt als de hond door het beeld loopt maar wel als ze op de bank springt. Dan kan ik meteen de microfoon activeren en schreeuwen dat ze er af moet (Beest weet niet wat haar overkomt: “Huh! hij ging toch net de deur uit?!). Uiteraard kan ik via de app de camera ook aan en uit zetten of mijn status van afwezig naar aanwezig zetten. En laat je je telefoon op de zaak liggen? Dan kan je altijd inloggen via een pc of je opent de app op je iPad.

Op die zelfde app kan je naast je NEST Cam ook meteen je NEST thermostaat en NEST protect bedienen. Ook hier ga ik een review en uitpak video voor opnemen. Daarover dus later meer.

Eind beoordeling:

Inmiddels heb ik de NEST Cam een paar dagen in gebruik en ik ben er erg content mee. Voordelen: Het feit dat de camera zelf inschakelt zodra je van huis bent vind ik erg prettig werken. Het instellen van de zones gebruiken wij zoals hier boven al omschreven, om te bewaken of de hond niet stiekem op de bank gaat liggen. Nadelen: Wanneer je je hele huis én kantoor wilt beveiligen dan heb je 2 NEST Aware abonnementen nodig én per camera gaan je maand- of jaarbedrag meteen weer omhoog en dan kunnen de kosten best oplopen. De NEST Cam werkt alleen met een NEST Aware abonnement. Het is dus niet te gebruiken met een eigen FTP oplossing. Al met al vind ik het wel echt een top apparaat. Zeker voor het bewaken van 1 of 2 ruimtes is dit echt een top systeem! Met 2 camera’s betaal je voor 10 dagen opslag via NEST Aware €15 per maand. Dat is een zeer acceptabel bedrag in mijn beleving. Zeker als je weet dat ál die super scherpe beelden 10 dagen lang worden opgeslagen (dat is best veel data!)

Vragen? Opmerkingen? Laat het weten in de comments!

Meer info: https://www.jelledrijver.nl/nestcam (BOL)
Meer info: https://www.jelledrijver.nl/nestprotect (BOL)
Meer info: https://www.jelledrijver.nl/nestthermostaat (BOL)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Rodecaster pro bovenaanzicht

Rodecaster Pro review door een podcaster

/
De Rodecaster Pro is speciaal ontwikkeld voor podcasters. Het is een soort podcast mengpaneel waarop je tot 4 microfoons kan aansluiten en een telefoon.
Chelsea Bosters te gast in de Op De Pot Cast

Chelsea Bosters te gast in de Op de Pot Cast

/
Chelsea Bosters is nu 7 jaar ondernemer. Met zijn bedrijf Online Bazen helpt hij bedrijven bepalen wat ze nodig hebben tav online marketing om vervolgens ook de realisatie van die plannen uit handen te nemen.
COEN BROUWER Op de Pot Cast

Op de Pot Cast met: Coen Brouwer (8 min)

/
Coen Brouwer ken ik al jaren. Wat begon als "de vriend van Nikki" is inmiddels een bevriende ondernemer waarmee ik heerlijk kan sparren over het ondernemerschap, management boeken en mooie inspirerende quotes. Met zijn bedrijf CoenLaude helpt hij mensen meer plezier te hebben in hun werk en dus organisaties te verbeteren. 
Martijn Arets Op de Pot Cast

Op de Pot Cast met ondernemer Martijn Arets [8 minuten]

/
Van toevallige gesprekspartner bij Seats 2 Meet is Martijn veranderd naar tot een van mijn betere vrienden en sparringpartners.
Welke apparatuur ik gebruik om goede podcasts te maken

Podcast apparatuur die ik gebruik om goede podcasts te maken

/
In deze post leg ik je uit welke podcast apparatuur ik wanneer gebruik (en aanbeveel) om gesprekken op te nemen die ik later wil publiceren als podcast.
Sven van Bockel te gast in de OP de POT CAST

Op de Pot Cast met ondernemer Sven van Bockel [2 minuten]

/
Sven van Bockel is recruiter specifiek voor ingenieurs. Deze week is hij te gast in de Op de Pot Cast. Podcast Lengte: 2 minuten.
BURN-OUT voorkomen

Een burn-out? Dat overkomt mij niet.

/
Hoe zit dat bij jou? Ken jij mensen in je omgeving met Burn-out klachten? Of mensen die al Burn-out zijn? Ik wel. Dát moet ik echt zien te voorkomen.
Op de Pot Cast met Rob Nijssen v2

Op de Pot Cast met ondernemer Rob Nijssen [5 minuten]

/
Rob Nijssen is al 10 jaar ondernemer en al jaren huurder via Peper in je Pand. Eerst in het Lomanhuis nu in de KAN-TOREN. Hij heeft al eens succesvol een bedrijf opgezet en vervolgens verkocht en runt samen met zijn broer en diverse collega’s het bedrijf OnRecruit.
VAN MARINIER TOT MUDMASTER

Van Marinier tot Mud Master - Oprichter André Skwortsow

/
André Skwortsow is ex-marinier en de oprichter van Mud Masters. Hoe is het om een een bedrijf op te richten en te ervaren dat een paar jaar later bijna iedereen in Nederland jouw bedrijf kent? Wat doet het met je als je in de stad loopt en mensen dragen T-shirts met jouw logo erop?