Even een persoonlijke post tussen door. Een die niet direct veel met Social Media of online marketing te maken heeft maar soms zijn er van die dingen die je gewoon wel van de daken wilt schreeuwen. En dit is er zo een. Bekijk de bovenstaande video [4 minuten] en bekijk de reacties van onze vrienden en familie toen we ze vertelde:

Jullie worden Opa & Opa / Oom & Tante / Ik word vader!

Jelle Drijver

We krijgen een baby! / Ik word moeder!

Bregje van Lammeren

Cool he! 🙂

Ok.. toch een klein uitstapje naar Social Media dan. Want hieruit blijkt wel weer eens wat de kracht is van Social Media en wat het potentiele bereik is. Deze video plaatste ik op mijn persoonlijke profiel (Dus niet op de Facebook fanpage van MegaExposure). Zonder hier verder iets aan te doen is de video inmiddels ruim 2700 keer bekeken! In slechts 48 uur! En dat is niet alles, deze post kreeg 152 Likes en er zijn 83 reacties bij geplaatst. Er zijn ook veel mensen die geliked hebben die anders nooit iets liken en mensen die gereageerd hebben die normaal gesproken nooit reageren op wat ik post. Dit is iets dat ik herken van onze zakelijke facebook pagina, onze fanpage.

Hoe komt dat:

Wat veel mensen niet weten is dat Facebook niet al je posts aan alle fans of vrienden laat zien. Ik zeg fans & vrienden aangezien dit geldt voor zowel je persoonlijke als je zakelijke facebook pagina. Facebook bepaalt middels een algoritme wat het laat zien én aan wie. Als je nooit reageert op, of interactie hebt met een persoon of bedrijf dan zal je steeds minder berichten van die persoon voorbij zien komen. Van mensen waarmee je veel interactie hebt, zie je ook meer berichten. Zo kan het zijn dat je vrienden wordt met iemand en daar vervolgens nooit iets van voorbij ziet komen in je timeline…

2700 video weergaven na 48 uur op Facebook

Behalve…

Wanneer er een post wordt geplaatst door die gene waar heel snel heel veel response en interactie op komt. In dat geval ‘denkt’ het algoritme: “dit kon wel eens een belangrijk bericht zijn” waarna het de post ineens ook toont aan mensen waarmee je normaal minder interactie hebt. Zo kan het gebeuren dat je ineens een post voorbij ziet komen van iemand waar je al lang niets meer van gezien hebt. Vaak gaan deze berichten over Trouwen, Zwangerschap, Overlijden, aangepaste Relatiestatus, Huis gekocht en andere bijzondere momenten.

Dus

Als je als bedrijf een bericht gaat plaatsen op je fanpage, denk dan eens na of je in plaats van “wij van bedrijf X hebben Product Y in de aanbieding, kopen! kopen! kopen!” een bericht kunt plaatsen waar net even wat meer gevoel in zit. Nu begrijp ik dat je niet elke dag gaat/kan plaatsen dat je gaat trouwen of dat je een baby verwacht, maar je kunt wel je best doen om nét even wat persoonlijker berichten op te stellen. Bijvoorbeeld: een foto + Kijk Mevrouw Jansen een blij zijn met haar nieuwe product Y! Ze straalt helemaal 🙂 Wij wensen mevrouw Jansen nog héél veel plezier er mee wanneer ze het gebruikt om A,B,C, te doen.” (wel even netjes vragen aan/overleggen met mevrouw Jansen natuurlijk…)

Voor nu laat ik het hierbij en ga ik zelf de video nog maar weer eens bekijken en vooral enorm genieten van het idee dat ik vanaf december 2015 “papa” zal zijn.

p.s. nee, ik heb niet zelf 2700 x gekeken 😉 

6 antwoorden
 1. Sue
  Sue zegt:

  Hi Jelle, ik ken je niet, maar zit nu maar mooi met tranen in mijn ogen omdat jullie een kind krijgen. Wat een geweldig filmpje! Tof gedaan om dezelfde emoties zo te groeperen. En wat is de vader lief die het zo fijn voor jullie vindt.

  Veel plezier en succes, babies zijn tof!

  Groeten, Suzanne uit Haarlem

  Beantwoorden
 2. Wendy Out
  Wendy Out zegt:

  Hey Jelle,
  Na de middelbare school heb ik je misschien nog 2 keer gezien en in de afgelopen tijd zag ik je ineens voorbij komen op de tv. (moest gelijk aan de figurantenrol van je moeder denken waar je toen altijd trots over vertelde) En nu dit filmpje… Van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap. Zelf ben ik 31 juli uitgerekend van mijn eerste kindje. En wat leuk om Theo, Niels en John ook weer eens te zien.
  Geniet van alles wat komen gaat.
  Groetjes Wendy

  Beantwoorden
  • Jelle Drijver
   Jelle Drijver zegt:

   Hey Wendy! Dat is idd lang geleden zeg! Wat leuk van je te horen. Gaaf dat jullie ook een kleintje verwachten. Spannend en leuk. Geniet er van. Dank voor je berichtje 🙂

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

JELLE DRIJVER EN BAS URLINGS THUMB

Bas Urlings

Meer On-Demand video gekeken dan lineair

/
Jeroen Koopman richt zich met zijn bedrijf NewBe op On Demand Video Platformen. Daarbij moet je denken aan Netflix, Videoland, Amazon e.d. Dit jaar blijkt dat er meer on demand tv wordt gekeken dan lineair. Oftewel: mensen kijken minder op de momenten waarop een tv zender bedenkt iets uit te zenden en meer wanneer het hen uitkomt.
Levenslessen van een internetondernemer Tonny Loorbach en Jelle Drijver

Levenslessen van internetondernemer Tonny Loorbach

Tonny Loorbach deelt in deze aflevering van de Jelly Driver podcast zijn levenslessen als Internet Ondernemer. Lees of luister het gesprek.
Rodecaster pro bovenaanzicht

Rodecaster Pro review door een podcaster

/
De Rodecaster Pro is speciaal ontwikkeld voor podcasters. Het is een soort podcast mengpaneel waarop je tot 4 microfoons kan aansluiten en een telefoon.
Chelsea Bosters te gast in de Op De Pot Cast

Chelsea Bosters te gast in de Op de Pot Cast

/
Chelsea Bosters is nu 7 jaar ondernemer. Met zijn bedrijf Online Bazen helpt hij bedrijven bepalen wat ze nodig hebben tav online marketing om vervolgens ook de realisatie van die plannen uit handen te nemen.
COEN BROUWER Op de Pot Cast

Op de Pot Cast met: Coen Brouwer (8 min)

/
Coen Brouwer ken ik al jaren. Wat begon als "de vriend van Nikki" is inmiddels een bevriende ondernemer waarmee ik heerlijk kan sparren over het ondernemerschap, management boeken en mooie inspirerende quotes. Met zijn bedrijf CoenLaude helpt hij mensen meer plezier te hebben in hun werk en dus organisaties te verbeteren. 
Martijn Arets Op de Pot Cast

Op de Pot Cast met ondernemer Martijn Arets [8 minuten]

/
Van toevallige gesprekspartner bij Seats 2 Meet is Martijn veranderd naar tot een van mijn betere vrienden en sparringpartners.
Welke apparatuur ik gebruik om goede podcasts te maken

Podcast apparatuur die ik gebruik om goede podcasts te maken

/
In deze post leg ik je uit welke podcast apparatuur ik wanneer gebruik (en aanbeveel) om gesprekken op te nemen die ik later wil publiceren als podcast.
Sven van Bockel te gast in de OP de POT CAST

Op de Pot Cast met ondernemer Sven van Bockel [2 minuten]

/
Sven van Bockel is recruiter specifiek voor ingenieurs. Deze week is hij te gast in de Op de Pot Cast. Podcast Lengte: 2 minuten.