Je WordPress site beveiligen in 8 stappen

De afgelopen weken heb ik meerdere gesprekken gevoerd met diverse interessante mensen rondom één onderwerp. Een onderwerp dat voor mijn gevoel de laatste tijd voor zo’n 25% van alle website eigenaren súper relevant is geworden. Een issue waar veel mensen last van hebben en waarbij het lastig is om te bepalen bij wie je terecht kan of zelfs naar wie je moet wijzen. Ik heb het over de beveiliging van je WordPress website.

WordPress ook populair bij hackers

Omdat het platform zó populair is en 1 op de 4 websites draait op dit CMS systeem, is het tegelijkertijd een ideaal doel voor kwaadwillenden. Bij het beveiligen van je WordPress site zijn er zaken die je zelf kan doen, zaken die je hosting partij kan doen, zaken die je wedbouwer kan doen. Maar ja.. kán doen hebben we niets aan. Het moet gebeuren! Zorg daarom dat je op de hoogte bent. Dat je wéét wat er moet gebeuren en door wie zodat je vervolgens duidelijke afspraken kunt maken tussen de verschillende bij je site betrokken partijen. Dan bedoel ik dus de hostingpartij, de web bouwer en de eindgebruiker.

Het beveiligen van je WordPress site

Om jou meer duidelijkheid te verschaffen ben ik in gesprek gegaan met hosting partijen, webbouwers en zelfs met een hacker. Want wat is nou de lol van die stomme aanvallen? Welke aanvallen zijn er en hoe voorkom je die? Dat ga je allemaal horen in toekomstige afleveringen van deze Frankwatching Podcast. Niet allemaal achter elkaar, aangezien niet iedereen zit te wachten op 6 weken lang alleen maar WordPress gerelateerde content, daarom zal ik de afleveringen gewoon afwisselen met andere interessante onderwerpen. Deze aflevering van vandaag is echter wel de eerste in die WordPress beveiliging serie.

Je gaat luisteren naar het gesprek dat ik had met Jelle van der Schoot, een van de mannen achter wplounge.nl, over Het beveiligen van je WordPress site in 8 stappen.

  • Onveilige hosting.
  • Slechte installatie WordPress.
  • Slechte gebruikersnaam/wachtwoord combinatie.
  • Onveilige plugins en themes.
  • Gedateerde WordPress installatie.
  • Onjuiste bestandsrechten.
  • Overbodige bestanden.

BONUS: Sinds kort bieden we in samenwerking met PepsMedia in Amsterdam een nieuwe tool: The Backup Pro.

The Backup Pro Header

Ontdek TheBackup.Pro! Elk moment je site herstellen naar een eerder punt.
Tot 120 dagen terug!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

JELLE DRIJVER EN BAS URLINGS THUMB

Bas Urlings

Meer On-Demand video gekeken dan lineair

/
Jeroen Koopman richt zich met zijn bedrijf NewBe op On Demand Video Platformen. Daarbij moet je denken aan Netflix, Videoland, Amazon e.d. Dit jaar blijkt dat er meer on demand tv wordt gekeken dan lineair. Oftewel: mensen kijken minder op de momenten waarop een tv zender bedenkt iets uit te zenden en meer wanneer het hen uitkomt.
Levenslessen van een internetondernemer Tonny Loorbach en Jelle Drijver

Levenslessen van internetondernemer Tonny Loorbach

Tonny Loorbach deelt in deze aflevering van de Jelly Driver podcast zijn levenslessen als Internet Ondernemer. Lees of luister het gesprek.
Rodecaster pro bovenaanzicht

Rodecaster Pro review door een podcaster

/
De Rodecaster Pro is speciaal ontwikkeld voor podcasters. Het is een soort podcast mengpaneel waarop je tot 4 microfoons kan aansluiten en een telefoon.
Chelsea Bosters te gast in de Op De Pot Cast

Chelsea Bosters te gast in de Op de Pot Cast

/
Chelsea Bosters is nu 7 jaar ondernemer. Met zijn bedrijf Online Bazen helpt hij bedrijven bepalen wat ze nodig hebben tav online marketing om vervolgens ook de realisatie van die plannen uit handen te nemen.
COEN BROUWER Op de Pot Cast

Op de Pot Cast met: Coen Brouwer (8 min)

/
Coen Brouwer ken ik al jaren. Wat begon als "de vriend van Nikki" is inmiddels een bevriende ondernemer waarmee ik heerlijk kan sparren over het ondernemerschap, management boeken en mooie inspirerende quotes. Met zijn bedrijf CoenLaude helpt hij mensen meer plezier te hebben in hun werk en dus organisaties te verbeteren. 
Martijn Arets Op de Pot Cast

Op de Pot Cast met ondernemer Martijn Arets [8 minuten]

/
Van toevallige gesprekspartner bij Seats 2 Meet is Martijn veranderd naar tot een van mijn betere vrienden en sparringpartners.
Welke apparatuur ik gebruik om goede podcasts te maken

Podcast apparatuur die ik gebruik om goede podcasts te maken

/
In deze post leg ik je uit welke podcast apparatuur ik wanneer gebruik (en aanbeveel) om gesprekken op te nemen die ik later wil publiceren als podcast.
Sven van Bockel te gast in de OP de POT CAST

Op de Pot Cast met ondernemer Sven van Bockel [2 minuten]

/
Sven van Bockel is recruiter specifiek voor ingenieurs. Deze week is hij te gast in de Op de Pot Cast. Podcast Lengte: 2 minuten.