Hoe zit het nou met bunq premium?

Mensen die mij kennen of vaker naar deze podcast luisteren die weten dat ik wel houd van disruptieve bedrijven. Bedrijven die zich afzetten tegen de gevestigde orde en maling hebben aan “hoe het nou eenmaal hoort”. Denk bijvoorbeeld aan SuperMarkt Picnic die de hele bestaande markt van supermarkten “as we know it” omgooit. Eerder dit jaar sprak ik Joris Beckers, een van de founders. Leuk gesprek was dat al zeg ik het zelf. Dus als je dat nog niet hebt gehoord, check dan aflevering 77 van deze podcast.

Een ander disruptief concept waar ik heel blij van wordt is bunq. De nieuwe bank van Ali Niknam, tevens oprichter van TransIP die alles wat we weten en kennen van banken over boord gooit en met een stel programmeurs en ict nerds om een wit vel papier is gaan zitten om te bedenken: Als wij nu from scratch een bank zouden beginnen… hoe zou die bank er dan uitzien? En dát zijn ze vervolgens gaan bouwen. Hij investeerde uit eigen zak een flink bedrag. Gaf een boek uit: “Breken met Banken” waarin hij zijn bunq avontuur inclusief dalen en pieken  uiteenzet. Dus ben je daar nieuwsgierig naar, bestel dat boek want daar ga ik het nu niet over hebben met Ali. Ook niet over wat bunq is, daarvoor kan je luisteren naar aflevering 56 van deze podcast.

Nee, de reden dat ik dit keer met Ali in gesprek ga is de lancering van bunq Premium. En die lancering ging niet helemaal lekker… of nou ja… niet helemaal lekker… de lancering van de spaceshuttle de challenger in 1986 ging als een zonnetje vergeleken bij de ophef die er ontstond na de presentatie van Ali.

Journalisten schreven er over, mensen uitten hun ongenoegen op Social Media. En ik dacht vooral: huh wat gebeurt er! En aangezien ik bunq een sympathiek bedrijf vind en Ali een sympathieke vent wil ik niet zomaar afgaan op wat anderen er over schijven. Zeker niet nadat ik als bun gebruiker een mail ontving van Ali waarin hij aangeeft: dit hebben we niet goed gedaan. Of sterker nog: dit heb ik niet goed gedaan! Hand in eigen boezem en met de billen bloot. Kan ik waarderen. We maken als ondernemers allemaal fouten nietwaar.

Maar wat was er nou precies aan de hand? Waar ging het mis? En hoe zit het nou echt? Antwoorden op die vragen kreeg ik op het hoofdkantoor van bunq in Amsterdam.

Ontstaan bunq premium

Doordat bunq elke dag weer actief bezig is om hun dienst te verbeteren, merkte bunq dat gebruikers het helemaal niet fijn vinden om per transactie te betalen. De supportafdeling kreeg ook vaak deze vraag binnen, dus moest er een alternatief komen. Uit de diverse tests, uitgevoerd door bunq, kwam er een optie naar voren, een simpel pakket, dat was het beste.

Een niet verstuurd mailtje, vele gevolgen.

Bunq houdt ervan om haar klanten te verrassen, zo wilde ze ook de klanten verrassen tijdens de bunq update. Zoals we allemaal weten is een update doorvoeren een stressvolle periode, wat het gevolg had, dat een mailtje over het nieuwe bunq premium nooit verstuurt werd.

Sommige mensen vonden de nieuwe dienst geen verbetering en schreeuwde moord en brand. Het duurde niet lang voor de media (met onjuiste titel) meedeed in het afbranden van bunq.

Er was ook een tegengeluid te horen. Bunq merkte ook dat er mensen waren die hen benaderde en geen idee hadden waar de commotie om ontstaan was, zij waren namelijk nog steeds super tevreden met de dienst en voelde zich nog steeds erg verbonden met de dienst.

API’s en SDK’s

Bunq heeft als eerste bank ter wereld een API en SDK vrijgegeven waardoor andere software bouwers van buiten bunq aan bunq software kunnen werken. Het tofste wat ervoor bijgekomen is? Met je bunq account tokens te kopen op een festival, zonder rij!

Het streven van bunq?

Jou een best mogelijke ervaring te laten beleven in jouw dagelijkse betaal interacties. Of dat nou in een groep is, een speciale setting of online bij een webshop of offline in de winkel. Ons streven is dat allemaal op de manier wat jou het beste uitkomt waarbij je alleen jouw mobiele telefoon gebruikt.

Breng je stem uit via: https://together.bunq.com/topic/donate-link-patreon-function

Of bekijk de bijbehorende post op: http://jelledrijver.nl/bunqstem

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

JELLE DRIJVER EN BAS URLINGS THUMB

Bas Urlings

Meer On-Demand video gekeken dan lineair

/
Jeroen Koopman richt zich met zijn bedrijf NewBe op On Demand Video Platformen. Daarbij moet je denken aan Netflix, Videoland, Amazon e.d. Dit jaar blijkt dat er meer on demand tv wordt gekeken dan lineair. Oftewel: mensen kijken minder op de momenten waarop een tv zender bedenkt iets uit te zenden en meer wanneer het hen uitkomt.
Levenslessen van een internetondernemer Tonny Loorbach en Jelle Drijver

Levenslessen van internetondernemer Tonny Loorbach

Tonny Loorbach deelt in deze aflevering van de Jelly Driver podcast zijn levenslessen als Internet Ondernemer. Lees of luister het gesprek.
Rodecaster pro bovenaanzicht

Rodecaster Pro review door een podcaster

/
De Rodecaster Pro is speciaal ontwikkeld voor podcasters. Het is een soort podcast mengpaneel waarop je tot 4 microfoons kan aansluiten en een telefoon.
Chelsea Bosters te gast in de Op De Pot Cast

Chelsea Bosters te gast in de Op de Pot Cast

/
Chelsea Bosters is nu 7 jaar ondernemer. Met zijn bedrijf Online Bazen helpt hij bedrijven bepalen wat ze nodig hebben tav online marketing om vervolgens ook de realisatie van die plannen uit handen te nemen.
COEN BROUWER Op de Pot Cast

Op de Pot Cast met: Coen Brouwer (8 min)

/
Coen Brouwer ken ik al jaren. Wat begon als "de vriend van Nikki" is inmiddels een bevriende ondernemer waarmee ik heerlijk kan sparren over het ondernemerschap, management boeken en mooie inspirerende quotes. Met zijn bedrijf CoenLaude helpt hij mensen meer plezier te hebben in hun werk en dus organisaties te verbeteren. 
Martijn Arets Op de Pot Cast

Op de Pot Cast met ondernemer Martijn Arets [8 minuten]

/
Van toevallige gesprekspartner bij Seats 2 Meet is Martijn veranderd naar tot een van mijn betere vrienden en sparringpartners.
Welke apparatuur ik gebruik om goede podcasts te maken

Podcast apparatuur die ik gebruik om goede podcasts te maken

/
In deze post leg ik je uit welke podcast apparatuur ik wanneer gebruik (en aanbeveel) om gesprekken op te nemen die ik later wil publiceren als podcast.
Sven van Bockel te gast in de OP de POT CAST

Op de Pot Cast met ondernemer Sven van Bockel [2 minuten]

/
Sven van Bockel is recruiter specifiek voor ingenieurs. Deze week is hij te gast in de Op de Pot Cast. Podcast Lengte: 2 minuten.