Herken je dit?

Je wordt wakker omdat je rookmelder begint te piepen. Er is geen rook maar de batterij is leeg. Je pakt een ladder, beukt de rookmelder van het plafond (in mijn geval) of draait hem in ieder geval open om de batterij er uit te halen (in het geval van mijn vriendin) en je gaat weer slapen. Maanden later doe je er misschien weer eens een nieuwe batterij in.

Dit voorbeeld gaf Lionel Paillet mij tijdens het interview dat ik met hem had. Hij is General Manager NEST Labs Europe.

NEST

Zelf kende ik NEST van hun slimme thermostaat die leert van jouw gedrag en zo energie bespaart. Daarnaast voert NEST nog 2 producten, namelijk de NEST Cam en dus de Nest protect. Alle NEST apparaten zijn verbonden met elkaar en dat biedt mogelijkheden.

In 2010 begonnen ze in een garage met een slimme thermostaat, in 2014 overgenomen door Google, In 2016 leveren ze drie super slimme producten voor in en om je huis. NEST

De NEST Protect:

De Nest Protect is een slimme Koolmonoxide en rook detector. De waarschuwingen geeft ze af met spraak en kleur. Is er rook in de keuken, dan krijg je direct een melding op je telefoon. Niemand test zijn rookmelder. Iedereen weet dat het eigenlijk moet, de brandweer hamert er op en toch doet niemand het. De NEST protect test zichzelf 400x per dag.

De NEST Protect werkt jaren lang op de zelfde batterij. Heb je meerdere NEST Protect’s in je huis en één daarvan (bijvoorbeeld die in de slaapkamer) detecteert rook dan geeft het apparaat behalve een signaal op je telefoon, ok een melding op alle andere andere NEST protect’s. Dus in dit voorbeeld zal ook de NEST protect in de woonkamer en in de keuken afgaan waarbij een vrouwen stem zegt: “Pas op er is rook in de slaapkamer!”. Er is bewust gekozen voor een vrouwen stem omdat is aangetoond dat kinderen daar beter op reageren in geval van nood. Wanneer er koolmonoxide wordt gedetecteerd geeft het apparaat aan je telefoon ook de concentratie door. Dit kan je vervolgens laten zien aan je arts die verschillende behandelingen zal toepassen afhankelijk van de concentratie die je binnen kreeg.

De NEST cam.

Stel ik ben niet thuis en er is rook in mijn keuken en de NEST Protect registreert dit. Dan krijg ik direct een notificatie op mijn telefoon én de NEST camera gaat direct aan om te filmen wat er gebeurt. De beelden upload ze gelijktijdig naar de NEST Cloud waar je het (afhankelijk van je abonnement) 10 tot 30 dagen terug kunt kijken en indien nodig ook fragmenten kan opslaan zodat je het kunt laten zien aan je verzekeraar.

Alle apparaten werken samen:

Zelfs ook apparaten die niet van Nest zijn. Met de Thermostaat kan je bijvoorbeeld tijdens je vakantie simuleren dat je thuis bent. NEST werkt namelijk ook samen met de Phillips Hue lampen. Deze lampen kan je instrueren dat, zodra je thermostaat op “away” mode gaat, de lampen op bepaalde tijden aan gaan. Nog een mogelijkheid is dat als je Thermostaat merkt dat je niet thuis bent, je koelkast in de energie besparende stand gaat. Een koppeling met Mercedes zorgt er voor dat je auto aan je thermostaat doorgeeft wanneer je ongeveer thuis bent zodat de verwarming al vast aan kan en je thuis komt in een lekker warm huis. Laatste voorbeeld: Je wasmachine kan gaan draaien op het moment dat de energieprijs het laagst is.

En zo zijn er op dit moment ruim 17000 developers die werken aan koppelingen en nieuwe toepassingen voor de NEST systemen. (Ben je zelf developer? Aanmelden kan op NEST.com).

De NEST cam kan bijvoorbeeld inschakelen of uitschakelen op basis van de geo locatie van je telefoon. Zodra je je huis uit gaat, gaat de camera aan en beging het te filmen. Alle beelden worden direct in top kwaliteit geüpload naar de cloud. Alle gezinsleden kunnen worden toegevoegd zodat als er iemand thuis is, de camera uit gaat.

De camera kan vals alarm herkennen. Bijvoorbeeld wanneer er beweging in de woonkamer is door schaduwen op de muur. Stel het waait en je hebt een boom voor je huis dan zou je om de haverklap een notificatie krijgen. De NEST cam herkent dit en filtert dit er zelf uit. De NEST apparaten updaten zichzelf qua software.

Je huis streamen

Je kunt overal waar je bent met een internet verbinding inloggen en kijken wat er in je huis gebeurt. Heb je meerdere camera’s dan kan je ook met split-screen meerdere beelden tegelijkertijd bekijken op je pc. Zo kan je dus én je slapende baby in de gaten houden én in de woonkamer checken of je hond niet op je nieuwe bank gaat liggen. (Als dat laatste dan toch gebeurt kan je de microfoon activeren en via de camera “Ga verdomme van die bank af!” schreeuwen)

Kan ik kiezen welke cloud server ik gebruik?

Nee. Je kunt de NEST cam niet koppelen aan je eigen FTP account of Amazon S3. Je kunt de beelden alleen opslaan op de beveiligde NEST cloud server. De beelden worden versleuteld opgeslagen.

Beveiliging is super belangrijk

Alles is in 3 lagen versleuteld. Alle apparaten zijn beveiligd en alle beelden worden encripted opgeslagen. NEST heeft white hat hackers in dienst (oftewel: goed aardige hackers) die niets anders doen dan proberen de NEST producten te kraken. Alles om jouw beelden veilig te houden.

Whats NEXT @ NEST?

In de US zijn ze bezig met een slim deur slot. Je staat voor de deur met je telefoon in je zak en de deur kan worden geopend. Hiervoor wordt geen gebruik meer gemaakt van Wifi maar via OPEN THREAD. Een soort radio verbinding dat minimaal stroom gebruikt (in tegenstelling tot wifi). Het deurslot werkt op batterijen. Daarom is het zaak om héél zuinig te zijn met het stroomverbruik. Met THREAD wordt de verbinding van het apparaat in kwestie alleen geactiveerd wanneer nodig. Alleen dan wordt dus ook maar een klein beetje stroom verbruikt. Het is beveiligd en maakt gebruik van IPV6 (geen idee wat dat is). De apparaten hebben een netwerk onderling waarbij el apparaat een hub is voor de volgende. Een internet verbinding is daardoor ook niet nodig om het geheel te laten werken.

NEST kijkt vooral naar welke producten we dagelijks gebruiken die eigenlijk compleet onhandig zijn maar waarbij we dat gewoon geaccepteerd vinden. Bijvoorbeeld: een sleutel in je slot steken en omdraaien, een rookmelder die werkt op batterijen die je steeds moet verwisselen etc.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trello co founder Michael Pryor talking to Jelle Drijver

Co-Founder TRELLO Michael Pryor

/
At The Next Web 2017 I spoke to Michael Pryor, the Co-Founder of (truly!) one of my favorite app's in productivity. This app is one of the app's I use almost on a daily basis.
Jelle Drijver in gesprek met Joris Beckers Picnic

Picnic - Een interview met co-founder Joris Beckers

/
Voordat Picnic begon werd 1 % van de boodschappen thuisbezorgd. Inmiddels brengt picnic 5% van de boodschappen aan huis. Ze gaan dus als een speer!
LINEKDIN TIPS AND TRICKS JUDITH EVERSDIJK THUMB
Snapchat Marketing met Liam Tjoa van GoSpooky

Snapchat Marketing volgens Liam Tjoa

/
Snapchat Marketing volgens Liam Tjoa (19) van GoSpooky. Hij helpt grote bedrijven als HEMA, Albert Heijn en EndeMol bij hun Snapchat strategie.
Hoe bots en virtual assistants ons leven gaan veranderen

Chatbots & Virtual Assistants gaan ons leven veranderen

/
Tech bedrijven steken hier honderden miljoenen in want: Dit is de toekomst zeggen ze. Bedrijven snappen (of geloven) dat wij bediend willen worden door software. Of wij daar zelf al helemaal achter zijn is de vraag maar wie herinnert zich niet het filmpje uit 1999 met de reacties van mensen op de vraag: "heeft u een mobile telefoon".

Een ebook maken van je blogposts in 90 seconden

/
Doe meer met je waardevolle content! Een ebook maken van een blogposts in 90 seconden. In deze video en post behandel ik een super handige online tool!
Ondernemershout bestaat niet - Boek van Linda Spaanbroek

Ondernemershout bestaat niet - Boek van Linda Spaanbroek

/
In dit 'How-To' boek rekent Linda Spaanbroek af met de mythe dat je als ondernemer geboren moet worden om succesvol te kunnen zijn met je bedrijf. En dat het leven als goed verdienend ondernemer ook helemaal niet super stressvol hoeft te zijn. Linda belooft dat ze in dit boek de eenvoudige stappen beschrijft waarmee iedere zelfstandig professional succesvol kan ondernemen. Niet langer zweten in de marge maar moeiteloos en ontspannen ondernemen.
Jelle Drijver vlogger in de Binckhorst Den Haag

Binckhorst vlog voor Gemeente Den Haag

/
Voor de Gemeente Den Haag ging ik tijdens een lunch op de Binckhorst in gesprek met wethouder Boudewijn Revis en verschillende locals over het gebied én de plannen voor Kavel 2 waar de Gemeente Den Haag een prijsvraag voor heeft uitgeschreven. Het beste idee krijgt €50.000 als zetje in de rug om het idee ook daadwerkelijk ten uitvoer te brengen.