Herken je dit?

Je wordt wakker omdat je rookmelder begint te piepen. Er is geen rook maar de batterij is leeg. Je pakt een ladder, beukt de rookmelder van het plafond (in mijn geval) of draait hem in ieder geval open om de batterij er uit te halen (in het geval van mijn vriendin) en je gaat weer slapen. Maanden later doe je er misschien weer eens een nieuwe batterij in.

Dit voorbeeld gaf Lionel Paillet mij tijdens het interview dat ik met hem had. Hij is General Manager NEST Labs Europe.

NEST

Zelf kende ik NEST van hun slimme thermostaat die leert van jouw gedrag en zo energie bespaart. Daarnaast voert NEST nog 2 producten, namelijk de NEST Cam en dus de Nest protect. Alle NEST apparaten zijn verbonden met elkaar en dat biedt mogelijkheden.

In 2010 begonnen ze in een garage met een slimme thermostaat, in 2014 overgenomen door Google, In 2016 leveren ze drie super slimme producten voor in en om je huis. NEST

De NEST Protect:

De Nest Protect is een slimme Koolmonoxide en rook detector. De waarschuwingen geeft ze af met spraak en kleur. Is er rook in de keuken, dan krijg je direct een melding op je telefoon. Niemand test zijn rookmelder. Iedereen weet dat het eigenlijk moet, de brandweer hamert er op en toch doet niemand het. De NEST protect test zichzelf 400x per dag.

De NEST Protect werkt jaren lang op de zelfde batterij. Heb je meerdere NEST Protect’s in je huis en één daarvan (bijvoorbeeld die in de slaapkamer) detecteert rook dan geeft het apparaat behalve een signaal op je telefoon, ok een melding op alle andere andere NEST protect’s. Dus in dit voorbeeld zal ook de NEST protect in de woonkamer en in de keuken afgaan waarbij een vrouwen stem zegt: “Pas op er is rook in de slaapkamer!”. Er is bewust gekozen voor een vrouwen stem omdat is aangetoond dat kinderen daar beter op reageren in geval van nood. Wanneer er koolmonoxide wordt gedetecteerd geeft het apparaat aan je telefoon ook de concentratie door. Dit kan je vervolgens laten zien aan je arts die verschillende behandelingen zal toepassen afhankelijk van de concentratie die je binnen kreeg.

De NEST cam.

Stel ik ben niet thuis en er is rook in mijn keuken en de NEST Protect registreert dit. Dan krijg ik direct een notificatie op mijn telefoon én de NEST camera gaat direct aan om te filmen wat er gebeurt. De beelden upload ze gelijktijdig naar de NEST Cloud waar je het (afhankelijk van je abonnement) 10 tot 30 dagen terug kunt kijken en indien nodig ook fragmenten kan opslaan zodat je het kunt laten zien aan je verzekeraar.

Alle apparaten werken samen:

Zelfs ook apparaten die niet van Nest zijn. Met de Thermostaat kan je bijvoorbeeld tijdens je vakantie simuleren dat je thuis bent. NEST werkt namelijk ook samen met de Phillips Hue lampen. Deze lampen kan je instrueren dat, zodra je thermostaat op “away” mode gaat, de lampen op bepaalde tijden aan gaan. Nog een mogelijkheid is dat als je Thermostaat merkt dat je niet thuis bent, je koelkast in de energie besparende stand gaat. Een koppeling met Mercedes zorgt er voor dat je auto aan je thermostaat doorgeeft wanneer je ongeveer thuis bent zodat de verwarming al vast aan kan en je thuis komt in een lekker warm huis. Laatste voorbeeld: Je wasmachine kan gaan draaien op het moment dat de energieprijs het laagst is.

En zo zijn er op dit moment ruim 17000 developers die werken aan koppelingen en nieuwe toepassingen voor de NEST systemen. (Ben je zelf developer? Aanmelden kan op NEST.com).

De NEST cam kan bijvoorbeeld inschakelen of uitschakelen op basis van de geo locatie van je telefoon. Zodra je je huis uit gaat, gaat de camera aan en beging het te filmen. Alle beelden worden direct in top kwaliteit geüpload naar de cloud. Alle gezinsleden kunnen worden toegevoegd zodat als er iemand thuis is, de camera uit gaat.

De camera kan vals alarm herkennen. Bijvoorbeeld wanneer er beweging in de woonkamer is door schaduwen op de muur. Stel het waait en je hebt een boom voor je huis dan zou je om de haverklap een notificatie krijgen. De NEST cam herkent dit en filtert dit er zelf uit. De NEST apparaten updaten zichzelf qua software.

Je huis streamen

Je kunt overal waar je bent met een internet verbinding inloggen en kijken wat er in je huis gebeurt. Heb je meerdere camera’s dan kan je ook met split-screen meerdere beelden tegelijkertijd bekijken op je pc. Zo kan je dus én je slapende baby in de gaten houden én in de woonkamer checken of je hond niet op je nieuwe bank gaat liggen. (Als dat laatste dan toch gebeurt kan je de microfoon activeren en via de camera “Ga verdomme van die bank af!” schreeuwen)

Kan ik kiezen welke cloud server ik gebruik?

Nee. Je kunt de NEST cam niet koppelen aan je eigen FTP account of Amazon S3. Je kunt de beelden alleen opslaan op de beveiligde NEST cloud server. De beelden worden versleuteld opgeslagen.

Beveiliging is super belangrijk

Alles is in 3 lagen versleuteld. Alle apparaten zijn beveiligd en alle beelden worden encripted opgeslagen. NEST heeft white hat hackers in dienst (oftewel: goed aardige hackers) die niets anders doen dan proberen de NEST producten te kraken. Alles om jouw beelden veilig te houden.

Whats NEXT @ NEST?

In de US zijn ze bezig met een slim deur slot. Je staat voor de deur met je telefoon in je zak en de deur kan worden geopend. Hiervoor wordt geen gebruik meer gemaakt van Wifi maar via OPEN THREAD. Een soort radio verbinding dat minimaal stroom gebruikt (in tegenstelling tot wifi). Het deurslot werkt op batterijen. Daarom is het zaak om héél zuinig te zijn met het stroomverbruik. Met THREAD wordt de verbinding van het apparaat in kwestie alleen geactiveerd wanneer nodig. Alleen dan wordt dus ook maar een klein beetje stroom verbruikt. Het is beveiligd en maakt gebruik van IPV6 (geen idee wat dat is). De apparaten hebben een netwerk onderling waarbij el apparaat een hub is voor de volgende. Een internet verbinding is daardoor ook niet nodig om het geheel te laten werken.

NEST kijkt vooral naar welke producten we dagelijks gebruiken die eigenlijk compleet onhandig zijn maar waarbij we dat gewoon geaccepteerd vinden. Bijvoorbeeld: een sleutel in je slot steken en omdraaien, een rookmelder die werkt op batterijen die je steeds moet verwisselen etc.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VAN MARINIER TOT MUDMASTER

Van Marinier tot Mud Master - Oprichter André Skwortsow

/
André Skwortsow is ex-marinier en de oprichter van Mud Masters. Hoe is het om een een bedrijf op te richten en te ervaren dat een paar jaar later bijna iedereen in Nederland jouw bedrijf kent? Wat doet het met je als je in de stad loopt en mensen dragen T-shirts met jouw logo erop?
Klantgericht Leiderschap door Sydney Brouwer

Klantgericht leiderschap - Sydney Brouwer

/
Sydney Brouwer is een mede-podcaster (Over klanten gesproken Podcast), staat net als ik regelmatig als spreker op podia, verdient zijn geld ook als ondernemer. Ik sprak hem over zijn nieuwe boek: Klantgericht Leiderschap. Nu te beluisteren als Jelly Driver Podcast
JD096 - Baan bij Google opzeggen om te gaan ondernemen - Schelto Witsen Elias
Director OPEN Business Leaders - Jos Slootstra

Jos Slootstra - Director OPEN Business Leaders

/
In deze podcast ga ik in gesprek met de director van OPEN Business Leaders: Jos Slootstra. We gaan het hebben over Ondernemen, fouten maken, EGO, Luisteren naar je hoofd of hart, mensen motiveren, werken in loondienst of als ondernemer OF... als ondernemer op de loonlijst.
Ben woldring tijdens BID 2018 over BenCompare

Bencompare de nieuwste dienst van Ben Woldring

/
Tijdens de Big Improvement Day sloeg hij op een grote rode knop en daarmee lanceerde hij zijn volgende stap in vergelijken: de app Bencompare. Beschikbaar voor iPhone en Android. In deze app zie je wat je kwijt bent aan vaste lasten, én hoe het indien mogelijk, goedkoper kan.
Top Trends voor ondernemers - Willem Overbosch

Top Trends voor Ondernemers

/
Top Trends voor ondernemers! Het boek geschreven door Willem Overbosch in samenwerking met diverse interessante ondernemers. Ik sprak hem in zijn eigen café de zaak (bij hem op de zaak). Niet alleen dromen maar ook concreet maken en toepassen. Dat is de boodschap. Hoe je dat doet? Dat lees, luister of zie je in deze nieuwe post.
Steven van Vessum en Jelle Drijver Thumb

ContentKing Winnaar Dutch Search Awards - Steven van Vessum en Jelle Drijver

/
ContentKing is de winnaar van de Dutch Search Awards. Ik ging in gesprek met deze startup en bespreek trends op SEO gebied én het belang van goed monitoren.
AVG GDPR Charlottes Law en Jelle Drijver

AVG wat moet ik er mee

/
AVG en GDPR. Waar moet je als ondernemer / bedrijf aan voldoen en wat is het risico als je het niet doet? Jurist Charlotte Meindersma geeft uitleg.
Vlogger inhuren Haarlem Mooi Meerwijk

Vloggen in Haarlem: Mooi Meerwijk

/
Ik mocht als ingehuurde vlogger in beeld brengen hoe alle betrokken organisaties en inwoners samenwerkten om inwoners te informeren over de veranderingen in afval inzamelen, het belang van afval scheiden en het voorkomen van zwerfvuil.