De derde Frankwatching podcast van 2015 is een feit!

Tijdens deze podcast ga ik uitgebreid in gesprek met Charlotte Meindersma. Charlotte is een zelfstandige Informatierecht juriste die ondernemers helpt om juridische obstakels te overwinnen. Ze is ook een gerenommeerde auteur op Frankwatching.com en heeft een aantal interessante artikelen geschreven over de diverse vormen van recht. Deze week spreek ik met Charlottte over het artikel dat zij heeft geschreven ‘Dit zijn de nieuwe voorwaarden van Facebook: Moeten we bang zijn?’. 

De grote vraag staat in de titel van het artikel. Moeten we bang zijn voor de nieuwe voorwaarden van Facebook? Wat staat er eigenlijk in de nieuwe voorwaarden? Wat doet Facebook met al je gegevens, hoe gebruiken ze die? Wat moet je doen als je niet wil dat Facebook je gegevens gebruikt? In deze podcast geeft Charlotte daar antwoord op en laat ze horen wat haar mening is over de voorwaarden.

Win dit boek!

Heb jij wel de nieuwe voorwaarden van Facebook wel eens gelezen? Iets interessants wat je misschien nog niet weet, is dat alle data van Facebook, Whatsapp en Instagram samenkomen op een centrale plek. Je kunt je voorstellen dat er op die manier een perfect beeld van je kan worden geschetst op basis van jouw gegevens.

Op dit moment slaat Facebook in principe alles op wat je zelf hebt ingevuld/geplaatst bij je aangemaakte account, denk daarbij aan:

– Naam

– Adresgegevens

– Profielfoto

– Pagina’s die je leuk vindt of waar je over praat

– Eventueel je telefoonnummer.

In de nieuwe voorwaarden van Facebook staan ook voorwaarden beschreven die bij sommige in het verkeerde keelgat kunnen schieten. Een voorbeeld hiervan is dat je foto gebruikt kan worden voor commerciële doeleinden. Zie je het al voor je? Je rijdt op de snelweg en ineens zie je een foto van jezelf, groot op een banner!

Tegenwoordig kun je niet meer om Facebook heen. In deze podcast gaan we uitgebreid in op de nieuwe voorwaarden. Je kunt de podcast beluisteren via onderstaande player. Volgende week ga ik in gesprek met Kim Verweij over jouw de to-do lijst voor 2015!

Wil jij kans maken een het gesigneerde boek van auteur Martijn Arets ‘Brand Expedition’? Laat een review achter via iTunes (klik hier), bij elke tien reviews geven wij een boek weg!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

JELLE DRIJVER EN BAS URLINGS THUMB

Bas Urlings

Meer On-Demand video gekeken dan lineair

/
Jeroen Koopman richt zich met zijn bedrijf NewBe op On Demand Video Platformen. Daarbij moet je denken aan Netflix, Videoland, Amazon e.d. Dit jaar blijkt dat er meer on demand tv wordt gekeken dan lineair. Oftewel: mensen kijken minder op de momenten waarop een tv zender bedenkt iets uit te zenden en meer wanneer het hen uitkomt.
Levenslessen van een internetondernemer Tonny Loorbach en Jelle Drijver

Levenslessen van internetondernemer Tonny Loorbach

Tonny Loorbach deelt in deze aflevering van de Jelly Driver podcast zijn levenslessen als Internet Ondernemer. Lees of luister het gesprek.
Rodecaster pro bovenaanzicht

Rodecaster Pro review door een podcaster

/
De Rodecaster Pro is speciaal ontwikkeld voor podcasters. Het is een soort podcast mengpaneel waarop je tot 4 microfoons kan aansluiten en een telefoon.
Chelsea Bosters te gast in de Op De Pot Cast

Chelsea Bosters te gast in de Op de Pot Cast

/
Chelsea Bosters is nu 7 jaar ondernemer. Met zijn bedrijf Online Bazen helpt hij bedrijven bepalen wat ze nodig hebben tav online marketing om vervolgens ook de realisatie van die plannen uit handen te nemen.
COEN BROUWER Op de Pot Cast

Op de Pot Cast met: Coen Brouwer (8 min)

/
Coen Brouwer ken ik al jaren. Wat begon als "de vriend van Nikki" is inmiddels een bevriende ondernemer waarmee ik heerlijk kan sparren over het ondernemerschap, management boeken en mooie inspirerende quotes. Met zijn bedrijf CoenLaude helpt hij mensen meer plezier te hebben in hun werk en dus organisaties te verbeteren. 
Martijn Arets Op de Pot Cast

Op de Pot Cast met ondernemer Martijn Arets [8 minuten]

/
Van toevallige gesprekspartner bij Seats 2 Meet is Martijn veranderd naar tot een van mijn betere vrienden en sparringpartners.
Welke apparatuur ik gebruik om goede podcasts te maken

Podcast apparatuur die ik gebruik om goede podcasts te maken

/
In deze post leg ik je uit welke podcast apparatuur ik wanneer gebruik (en aanbeveel) om gesprekken op te nemen die ik later wil publiceren als podcast.
Sven van Bockel te gast in de OP de POT CAST

Op de Pot Cast met ondernemer Sven van Bockel [2 minuten]

/
Sven van Bockel is recruiter specifiek voor ingenieurs. Deze week is hij te gast in de Op de Pot Cast. Podcast Lengte: 2 minuten.