[av_textblock size=” font_color=” color=”]
De derde Frankwatching podcast van 2015 is een feit!

Tijdens deze podcast ga ik uitgebreid in gesprek met Charlotte Meindersma. Charlotte is een zelfstandige Informatierecht juriste die ondernemers helpt om juridische obstakels te overwinnen. Ze is ook een gerenommeerde auteur op Frankwatching.com en heeft een aantal interessante artikelen geschreven over de diverse vormen van recht. Deze week spreek ik met Charlottte over het artikel dat zij heeft geschreven ‘Dit zijn de nieuwe voorwaarden van Facebook: Moeten we bang zijn?’. 

De grote vraag staat in de titel van het artikel. Moeten we bang zijn voor de nieuwe voorwaarden van Facebook? Wat staat er eigenlijk in de nieuwe voorwaarden? Wat doet Facebook met al je gegevens, hoe gebruiken ze die? Wat moet je doen als je niet wil dat Facebook je gegevens gebruikt? In deze podcast geeft Charlotte daar antwoord op en laat ze horen wat haar mening is over de voorwaarden.

Win dit boek!

Heb jij wel de nieuwe voorwaarden van Facebook wel eens gelezen? Iets interessants wat je misschien nog niet weet, is dat alle data van Facebook, Whatsapp en Instagram samenkomen op een centrale plek. Je kunt je voorstellen dat er op die manier een perfect beeld van je kan worden geschetst op basis van jouw gegevens.

Op dit moment slaat Facebook in principe alles op wat je zelf hebt ingevuld/geplaatst bij je aangemaakte account, denk daarbij aan:

– Naam

– Adresgegevens

– Profielfoto

– Pagina’s die je leuk vindt of waar je over praat

– Eventueel je telefoonnummer.

In de nieuwe voorwaarden van Facebook staan ook voorwaarden beschreven die bij sommige in het verkeerde keelgat kunnen schieten. Een voorbeeld hiervan is dat je foto gebruikt kan worden voor commerciële doeleinden. Zie je het al voor je? Je rijdt op de snelweg en ineens zie je een foto van jezelf, groot op een banner!

Tegenwoordig kun je niet meer om Facebook heen. In deze podcast gaan we uitgebreid in op de nieuwe voorwaarden. Je kunt de podcast beluisteren via onderstaande player. Volgende week ga ik in gesprek met Kim Verweij over jouw de to-do lijst voor 2015!

Wil jij kans maken een het gesigneerde boek van auteur Martijn Arets ‘Brand Expedition’? Laat een review achter via iTunes (klik hier), bij elke tien reviews geven wij een boek weg!

[/av_textblock]

[av_social_share title=’Deel dit stuk’ style=” buttons=” share_facebook=” share_twitter=” share_pinterest=” share_gplus=” share_reddit=” share_linkedin=” share_tumblr=” share_vk=” share_mail=”][/av_social_share]

[av_hr class=’short’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’]

[av_comments_list]

[av_postslider link=’category,85,80,81,108,97,42′ columns=’3′ items=’9′ offset=’0′ contents=’excerpt_read_more’ preview_mode=’auto’ image_size=’portfolio’ autoplay=’yes’ interval=’5′]