Facebook Messenger Privacy voorwaarden

Facebook Messenger app verwijderd

Facebook dwingt haar gebruikers om over te stappen op de Facebook Messenger app. Als je kijkt naar de nieuwe gebruikers voorwaarden waarmee je akkoord dient te gaan is het wellicht verstandig hier nog even goed over na te denken. Het machtige Social Netwerk zoekt geregeld de grenzen op wat privacy betreft maar gaat hier in mijn beleving een grens over.

Privacy Voorwaarden Facebook Messenger

Sterker nog: ik heb direct de app van mijn iPhone verwijderd.

Toen ik vervolgens een bericht ontving moest ik de Facebook app openen waar ik kon lezen dat met ingang van binnenkort de berichten alleen nog via de Facebook Messenger app gelezen kunnen worden.

Daarbij maakt het handig gebruik van het feit dat wij mensen kuddedieren zijn door er de geruststellende mededeling naast te plaatsen: 117 van uw contactpersonen gebruiken de Facebook Messenger app al. Hopend op een met “oh, dan zal het wel goed zijn” vergezelde klik op de knop waarmee de app weer geïnstalleerd wordt. Maar helaas Facebook. De Messenger is en blijft verwijderd en ik zal mijn contactpersonen vragen mij voortaan op Whatsapp aan te spreken. Oh nee fuck! Dat is ook al van facebook! Telegram dan maar. Oh nee, dat is niet alleen van de Russen maar daar zit ook nog eens bijna niemand op (niet actief tenminste).

Voorlopig Whatsapp dan maar. Die hebben namelijk bij de overname beloofd dat ze dit soort praktijken door de nieuwe eigenaar niet zullen toestaan. Toch blijf ik voortaan ook daar bij elke update goed kijken naar de gebruikers voorwaarden.

Bronnen:

Huffpost | onthemedia via @martijnarets)

Wat vind jij van deze ontwikkeling? Deel je mening in de reacties hieronder.

[Hier nog een interessant artikel dat eea van een iets genuanceerdere kant bekijkt]

21 antwoorden
  • Jelle Drijver
   Jelle Drijver zegt:

   Door het app icoon ingedrukt te houden tot alle apps gaan wiebelen. Dan verschijnt er een kruisje waarop je kunt drukken om te verwijderen. Laat maar weten of het je lukt. Gr Jelle

   Beantwoorden
   • nog een muts
    nog een muts zegt:

    Ik heb Messenger verwijderd (ook van ouwe iphone en samsung); vervolgens bij security settings op Facebook mijn logged in sessions voor Messenger verwijderd… maar ik verschijn bij vrienden nog steeds als een Messenger gebruiker (en men kan zien wanneer ik ‘active’ was op fb..). Hoe, hóe.. krijg ik weer een gewone grijze ‘f’ naast mijn naam ipv het blauwe messinger icoon? Ik vind dit zoo naar en raar!! Dank vast, mocht je het weten! (ik heb fb app niet op mijn telefoon).

    Beantwoorden
    • Jelle Drijver
     Jelle Drijver zegt:

     Hi Linda, volgens mij is het zo dat als je op je computer op Facebook zit en daar de messenger gebruikt, je dan nog steeds in de messenger app van Facebook wordt getoond als online (geweest).

     Beantwoorden
  • Jelle Drijver
   Jelle Drijver zegt:

   Klopt, nog wel. Als je nu de messenger app verwijdert en je logt dan weer in op je facebook app, krijg je een melding dat je binnenkort de messenger app moet gebruiken en dat die de ingebouwde versie zal gaan vervangen. Je wordt dus min of meer gedwongen om de losse messenger app te installeren als je die functionaliteit wilt blijven gebruiken.

   Beantwoorden
    • Jelle Drijver
     Jelle Drijver zegt:

     Inmiddels heb ik me er nog wat meer in verdiept en ook andere blogs in de gaten gehouden de dagen nadat dit nieuws uit kwam. Een van de argumenten is dat je met die app ook kan bellen en dat facebook niet elke keer dat je wilt gaan bellen expliciet toestemming hoeft te vragen of voor dat bellen de microfoon gebuikt mag worden. Dat zelfde geldt voor de camera bij het beeld-bellen. Dat gebeurt nu bij Facetime immers ook niet.

     Waar ik me zorgen over maak is dat er niet expliciet bij staat in welke gevallen dit dan mag. Het lijkt nu gewoon algemeen op willekeurige momenten.

     N.b.
     De messenger functie is inmiddels niet meer beschikbaar via de Facebook App.

     Beantwoorden
 1. Nyanda
  Nyanda zegt:

  Hoi Jelle,

  Allereerst fijn dat je het even heb uitgelegd, dank daarvoor 🙂
  Wat ik mij afvraag: als ik de app heb verwijderd, terwijl ik wel die update heb geaccepteerd, betekent dit dan alsnog dat zij niet meer in mijn telefoon kunnen kijken? Ik word zo kriebelig van de gedachte..

  Beantwoorden
  • Jelle Drijver
   Jelle Drijver zegt:

   Hi Nyanda, Dank je wel voor je reactie. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik het niet zeker weet. Ik vermoed dat je met het verwijderen van de applicatie ook meteen de instellingen & toestemmingen zal verwijderen (Misschien weet een van de andere lezers dat?).

   Beantwoorden
 2. jessica
  jessica zegt:

  Nou dat was bij een eerdere update van de gewone Facebook app reeds bekend die voorwaarden. Die moet je daar namelijk ook accepteren. Verder kun je apps opps permission manager installeren om zelf uit te schakelen waar je niet van gediend bent.

  Beantwoorden
 3. Heleen
  Heleen zegt:

  Hoi Jelle , ik wordt er knettergek van. Ben ook a-technisch. App verwijderd op mobiel. Ik moet nog steeds op fb via Messenger berichten sturen. Bij mijn apps op fb, zie ik hem niet. Ik wil weer gewoon via fb, berichten kunnen sturen. Heb gedaan wat jij schreef, opnieuw downloaden en halverwege stoppen…Ik snap er helemaal niets van..Dank je vast.

  Beantwoorden
  • Jelle Drijver
   Jelle Drijver zegt:

   Hi Heleen, helaas heeft Facebook deze optie helemaal omzeep geholpen. Inmiddels ben ik ook overstag en heb ik (met tegenzin) de messenger weer geïnstalleerd.

   Beantwoorden
 4. Leila
  Leila zegt:

  Hallo, even vraagje! Ik heb heel onnadenkend messenger op mijn mob gezet en nu is heel mijn facebook account veranderd. Ik zie alleen nog maar reclame van bv Skyradio en allerlei eetzaakjes, maar mn eigen fb is weg. Kan ik dit nog herstellen? Waarom doe ik dit soort dingen toch, terwijl ik er geen verstand van heb? ?

  Beantwoorden
  • Jelle Drijver
   Jelle Drijver zegt:

   Hoi Leila,

   Ik heb geen idee wat je bedoelt met “nu is mijn hele facebook veranderd”. Maar het kan wel zijn dat je nu advertenties te zien krijgt die speciaal getarget zijn op mensen zoals jij. Facebook verkoopt advertentieruimte aan bedrijven en laat hen daarbij selecteren aan wie die advertenties getoond moeten worden (en aan wie niet). Geen idee hoe je het kan herstellen.

   Beantwoorden
 5. Noor
  Noor zegt:

  Hallo! Mijn vraag is? Kan je ook definitief van messenger facebook afgeraken ? Door die te verwijderen via men app, blijft die nog bestaan. Hoe kan ik er van afgeraken?

  Alvast bedankt yelle
  Groetjes Noor

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.