Twitter kan echt super leuk en super nuttig zijn:

Zo vind ik het bijvoorbeeld erg leuk om Twitter in de gaten te houden terwijl je een tv programma kijkt zodat je via Twitter de reacties van cabaretiers en andere grappen makers kunt lezen. Wel is het dan handig om te filteren op de hashtag van dat tv-programma… maar Twitter kan ook erg nuttig zijn om kansen te spotten die anders aan je voorbij zouden kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan een ontevreden klant die dit niet tegen jou zegt maar wel deelt mijn zijn/haar netwerk op Twitter… of juist een positief bericht van bijvoorbeeld een zeer tevreden kant dat je kunt gebruiken op je eigen website als referentie of testimonial. Een tool die je daarvoor kunt gebruiken is: “tweetamonial”. Kijk bijvoorbeeld eens op JelleDrijver.nl onder “referenties” en je ziet een carrousel van positieve tweets van deelnemers aan mijn trainingen. Die digitale mond tot mond reclame is voor mij als spreker/trainer hartstikke waardevol. Ik heb liever dat andere mensen of nog beter: ervaringsdeskundigen op mijn website laten weten dat de samenwerking met mij goed is bevallen dan dat ik een bezoeker daar zelf van moet overtuigen. Maar goed tot zover mijn enthousiasme over Twitter an zich.

Vele email van Twitter uitschakelen

Tijdens trainingen over Twitter hoor ik geregeld mensen zeggen dat ze de hoeveelheid email van twitter (en eigenlijk alle social networks) zo irritant vinden. In deze video wil ik je laten zien hoe je in elk geval het aantal e-mails van Twitter kunt terug brengen tot een minimum.

De email van Twitter uitschakelen in 3 stappen:

 1. Log in op je Twitter account en klik rechts boven op het kleine icoontje / je eigen logo naast de knop “Tweeten”.
 2. Klik vervolgens op instellingen en selecteer daarna in het linker menu: E-mailmeldingen.
 3. Er verschijnt nu een hele lijst aan opties. Zoals je ziet staat standaard alles aangevinkt. Tja. Vind je het gek dat je dan om de haverklap e-mails krijgt van Twitter. Mijn advies is om hier eens kritisch door heen te lopen. Zelf heb ik alléén een vinkje staan bij: “iemand een tweet naar me e-mailt” Alle andere opties heb ik uit staan. Hierdoor ontvang ik bijna géén email van Twitter meer. Ideaal!

Mijn mailbox is (as ik niet oppas) een van mijn grootste productiviteit Killers! Ik probeer de toestroom van e-mails naar mijn mailbox dan ook te beperken tot dat wat ik écht wil zien.

Wil je meer focus? Reken af met je weapons of Mass destraction!

Dat iemand me noemt op Twitter zie ik wel op mijn iPhone, dan staat er zo’n eentje bij de Twitter app. Daar hoef ik niet ook nog eens een e-mail van te hebben. Dat geldt ook voor de Direct Messages (oftewel de privé berichten).

Veel succes! En vergeet na het uitvinken van al die onzin niet om onderaan te klikken op “Wijzigingen opslaan”.

Heb je vragen laat het me weten via het contactformulier of stuur een tweet naar @jelledrijver. Wil je meer tip’s en tricks ontvangen zoals deze instructie over het terugdringen van de hoeveelheid email van twitter? Schrijf je dan in om mijn nieuwsbrief. Klik hier.

12 antwoorden
  • h.p. de jong
   h.p. de jong zegt:

   UW REACTIE IS IN AFWACHTING OP MODERATIE…….wat betekent dit in normaal nederlands?

   svp geen nerd antwoord maar een werkende tip

   m.i. als leek is twitter automatisch gekoppeld aan Facebook, is dat zo……

   Beantwoorden
   • Jelle Drijver
    Jelle Drijver zegt:

    Wat fijn he Harry, dat er mensen zijn die NIET bij Twitter werken en toch hun best doen om mensen te helpen, Heel graag gedaan uiteraard.
    Om eerst je vraag UW REACTIE IS IN AFWACHTING OP MODERATIE…….wat betekent dit in normaal nederlands? te beantwoorden: dit houdt in dat je reactie is verzonden en klaar staat om bekeken en beoordeeld te worden. Dat is zoals je ziet inmiddels gebeurd.

    Je andere vraag: Twitter en facebook zijn niet automatisch aan elkaar gekoppeld. Als dit het geval is, heb je die optie waarschijnlijk zelf een keer aangezet. Voor een uitleg hoe dit is op te heffen zie deze link voor instructies.

    Wat je ook nog kan proberen als je er niet uit komt is je mailbox instellen dat berichten van Twitter automatisch in de prullenmand verdwijnen.
    Succes! Hoop dat je er zo uitkomt.

    Laatste tip: gebruik geen hoofdletters, dat komt zo dwingend en schreeuwerig over 😉

    Beantwoorden
 1. mireille van den doel
  mireille van den doel zegt:

  Beste Jelle, Ik heb meer twitteraccounts met verschillende email adressen. Ik kan met bovenstaande uitleg van slechts een account de mail uitschakelen. Als ik de andere accounts invul in hetzelfde veld krijg ik een foutmelding. Ik weet niet hoe ik de andere twee accounts kan uitschakelen. Kan je me hiermee helpen? bij voorbaat dank.

  Beantwoorden
  • Jelle Drijver
   Jelle Drijver zegt:

   Hai Mireille,

   Dank je wel voor je bericht. Volgens mij is de oplossing om eerst naar Twitter.com te gaan, daar in te loggen met het Twitteraccount waarvan je de settings wilt aanpassen en dan opnieuw via de link in je mail de settings aanpassen. Laat me weten of het gelukt is, zo niet kijk ik graag even met je mee. Met vriendelijke groet,
   Jelle Drijver

   Beantwoorden
 2. Carla
  Carla zegt:

  Inderdaad zelfde probleem heb geen twwitter account maar krijg wel van die irritante mailtjes. Maar volgens mij weet jij dat ook niet want je geeft geen antwoord hierop. Beetje jammer

  Beantwoorden
  • Jelle Drijver
   Jelle Drijver zegt:

   Beste Carla,

   Wat jullie uitdaging betreft: waarschijnlijk heeft er toch iemand een keer een account aangemaakt met jullie e-mail adres OF mensen die wél op twitter zitten proberen jullie te overtuigen ook op twitter te gaan.

   Wat je natuurlijk altijd kan doen is de afzender (Twitter) toevoegen aan “ongewenst” toevoegen of markeren als spam.
   Gmail zal die mails dan voortaan voor je filteren.

   Ik doe mijn best zo veel mogelijk mensen goed te helpen maar ben geen Twitter-servicedesk.
   Hopelijk kom je er uit zo.

   Met vriendelijke groet,
   Jelle

   Beantwoorden
 3. Jelle
  Jelle zegt:

  Ik heb alleen een mobiel. Maar kan nergens de email-instellingen zien. Hoe zet ik dat dan uit op me mobiel? Heb het geprobeerd op de apple twitter app en op de mobiele site van twitter, maar geen optie voor het uitzetten van twittermeldingen. HELP!!?

  Beantwoorden
 4. Nico
  Nico zegt:

  Hallo Jelle, ik krijg telkens een email als ik heb ingelogd bij Twitter. Dan vraagt Twitter of ik dat was. En ook bij meldingen in Twitter zelf vraagt Twitter of ik dat was. Ik kan nergens vinden waar ik dat kan uitzetten en ook zoeken op internet levert geen bruikbaar resultaat op. Ben jij hier bekend mee en weet jij een oplossing? Groetjes van Nico.

  Beantwoorden
  • Jelle Drijver
   Jelle Drijver zegt:

   Hoi Nico,

   Is dit al gelukt? Steeds als je vanaf een nieuwe plek inlogt krijg je die melding. Zo weet je dat niet iemand anders met je account aan de haal gaat.
   Geen idee of je dat uit kan zetten.

   Met vriendelijke groet,
   Jelle

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

JELLE DRIJVER EN BAS URLINGS THUMB

Bas Urlings

Meer On-Demand video gekeken dan lineair

/
Jeroen Koopman richt zich met zijn bedrijf NewBe op On Demand Video Platformen. Daarbij moet je denken aan Netflix, Videoland, Amazon e.d. Dit jaar blijkt dat er meer on demand tv wordt gekeken dan lineair. Oftewel: mensen kijken minder op de momenten waarop een tv zender bedenkt iets uit te zenden en meer wanneer het hen uitkomt.
Levenslessen van een internetondernemer Tonny Loorbach en Jelle Drijver

Levenslessen van internetondernemer Tonny Loorbach

Tonny Loorbach deelt in deze aflevering van de Jelly Driver podcast zijn levenslessen als Internet Ondernemer. Lees of luister het gesprek.
Rodecaster pro bovenaanzicht

Rodecaster Pro review door een podcaster

/
De Rodecaster Pro is speciaal ontwikkeld voor podcasters. Het is een soort podcast mengpaneel waarop je tot 4 microfoons kan aansluiten en een telefoon.
Chelsea Bosters te gast in de Op De Pot Cast

Chelsea Bosters te gast in de Op de Pot Cast

/
Chelsea Bosters is nu 7 jaar ondernemer. Met zijn bedrijf Online Bazen helpt hij bedrijven bepalen wat ze nodig hebben tav online marketing om vervolgens ook de realisatie van die plannen uit handen te nemen.
COEN BROUWER Op de Pot Cast

Op de Pot Cast met: Coen Brouwer (8 min)

/
Coen Brouwer ken ik al jaren. Wat begon als "de vriend van Nikki" is inmiddels een bevriende ondernemer waarmee ik heerlijk kan sparren over het ondernemerschap, management boeken en mooie inspirerende quotes. Met zijn bedrijf CoenLaude helpt hij mensen meer plezier te hebben in hun werk en dus organisaties te verbeteren. 
Martijn Arets Op de Pot Cast

Op de Pot Cast met ondernemer Martijn Arets [8 minuten]

/
Van toevallige gesprekspartner bij Seats 2 Meet is Martijn veranderd naar tot een van mijn betere vrienden en sparringpartners.
Welke apparatuur ik gebruik om goede podcasts te maken

Podcast apparatuur die ik gebruik om goede podcasts te maken

/
In deze post leg ik je uit welke podcast apparatuur ik wanneer gebruik (en aanbeveel) om gesprekken op te nemen die ik later wil publiceren als podcast.
Sven van Bockel te gast in de OP de POT CAST

Op de Pot Cast met ondernemer Sven van Bockel [2 minuten]

/
Sven van Bockel is recruiter specifiek voor ingenieurs. Deze week is hij te gast in de Op de Pot Cast. Podcast Lengte: 2 minuten.