[av_one_full first]

[av_codeblock wrapper_element=” wrapper_element_attributes=”]

 

[/av_codeblock]

[av_textblock wlmtnmcelbox-content-text=” wlmtnmcelbox-preview-text=” size=” font_color=” color=”]

Twitter kan echt super leuk en supper nuttig zijn:

Zo vind ik het bijvoorbeeld erg leuk om Twitter in de gaten te houden terwijl je een tv programma kijkt zodat je via Twitter de reacties van cabaretiers en andere grappen makers kunt lezen. Wel is het dan handig om te filteren op de hashtag van dat tv-programma… maar Twitter kan ook erg nuttig zijn om kansen te spotten die anders aan je voorbij zouden kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan een ontevreden klant die dit niet tegen jou zegt maar wel deelt mijn zijn/haar netwerk op Twitter… of juist een positief bericht van bijvoorbeeld een zeer tevreden kant dat je kunt gebruiken op je eigen website als referentie of testimonial. Een tool die je daarvoor kunt gebruiken is: “tweetamonial”. Kijk bijvoorbeeld eens op JelleDrijver.nl onder “referenties” en je ziet een carrousel van positieve tweets van deelnemers aan mijn trainingen. Die digitale mond tot mond reclame is voor mij als spreker/trainer hartstikke waardevol. Ik heb liever dat andere mensen of nog beter: ervaringsdeskundigen op mijn website laten weten dat de samenwerking met mij goed is bevallen dan dat ik een bezoeker daar zelf van moet overtuigen. Maar goed tot zover mijn enthousiasme over Twitter an zich.

Vele email van Twitter uitschakelen

Tijdens trainingen over Twitter hoor ik geregeld mensen zeggen dat ze de hoeveelheid email van twitter (en eigenlijk alle social networks) zo irritant vinden. In deze video wil ik je laten zien hoe je in elk geval het aantal e-mails van Twitter kunt terug brengen tot een minimum.

De email van Twitter uitschakelen in 3 stappen:

  1. Log in op je Twitter account en klik rechts boven op het kleine icoontje / je eigen logo naast de knop “Tweeten”.
  2. Klik vervolgens op instellingen en selecteer daarna in het linker menu: E-mailmeldingen.
  3. Er verschijnt nu een hele lijst aan opties. Zoals je ziet staat standaard alles aangevinkt. Tja. Vind je het gek dat je dan om de haverklap e-mails krijgt van Twitter. Mijn advies is om hier eens kritisch door heen te lopen. Zelf heb ik alléén een vinkje staan bij: “iemand een tweet naar me e-mailt” Alle andere opties heb ik uit staan. Hoerdoor ontvang ik bijna géén email van Twitter meer. Ideaal!

Mijn mailbox is (as ik niet oppas) een van mijn grootste productiviteit Killers! Ik probeer de toestroom van e-mails naar mijn mailbox dan ook te beperken tot dat wat ik écht wil zien.

Wil je meer focus? Reken af met je weapons of Mass destruction!

Dat iemand me noemt op Twitter zie ik wel op mijn iPhone, dan staat er zo’n eentje bij de Twitter app. Daar hoef ik niet ook nog eens een e-mail van te hebben. Dat geldt ook voor de Direct Messages (oftewel de privé berichten).

Veel succes! En vergeet na het uitvinken van al die onzin niet om onderaan te klikken op “Wijzigingen opslaan”.

Heb je vragen laat het me weten via het contactformulier of stuur een tweet naar @jelledrijver. Wil je meer tip’s en tricks ontvangen zoals deze instructie over het terugdringen van de hoeveelheid email van twitter? Schrijf je dan in om mijn nieuwsbrief. Klik hier.

[/av_textblock]

[/av_one_full]