Twitter kan echt super leuk en super nuttig zijn:

Zo vind ik het bijvoorbeeld erg leuk om Twitter in de gaten te houden terwijl je een tv programma kijkt zodat je via Twitter de reacties van cabaretiers en andere grappen makers kunt lezen. Wel is het dan handig om te filteren op de hashtag van dat tv-programma… maar Twitter kan ook erg nuttig zijn om kansen te spotten die anders aan je voorbij zouden kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan een ontevreden klant die dit niet tegen jou zegt maar wel deelt mijn zijn/haar netwerk op Twitter… of juist een positief bericht van bijvoorbeeld een zeer tevreden kant dat je kunt gebruiken op je eigen website als referentie of testimonial. Een tool die je daarvoor kunt gebruiken is: “tweetamonial”. Kijk bijvoorbeeld eens op JelleDrijver.nl onder “referenties” en je ziet een carrousel van positieve tweets van deelnemers aan mijn trainingen. Die digitale mond tot mond reclame is voor mij als spreker/trainer hartstikke waardevol. Ik heb liever dat andere mensen of nog beter: ervaringsdeskundigen op mijn website laten weten dat de samenwerking met mij goed is bevallen dan dat ik een bezoeker daar zelf van moet overtuigen. Maar goed tot zover mijn enthousiasme over Twitter an zich.

Vele email van Twitter uitschakelen

Tijdens trainingen over Twitter hoor ik geregeld mensen zeggen dat ze de hoeveelheid email van twitter (en eigenlijk alle social networks) zo irritant vinden. In deze video wil ik je laten zien hoe je in elk geval het aantal e-mails van Twitter kunt terug brengen tot een minimum.

De email van Twitter uitschakelen in 3 stappen:

 1. Log in op je Twitter account en klik rechts boven op het kleine icoontje / je eigen logo naast de knop “Tweeten”.
 2. Klik vervolgens op instellingen en selecteer daarna in het linker menu: E-mailmeldingen.
 3. Er verschijnt nu een hele lijst aan opties. Zoals je ziet staat standaard alles aangevinkt. Tja. Vind je het gek dat je dan om de haverklap e-mails krijgt van Twitter. Mijn advies is om hier eens kritisch door heen te lopen. Zelf heb ik alléén een vinkje staan bij: “iemand een tweet naar me e-mailt” Alle andere opties heb ik uit staan. Hierdoor ontvang ik bijna géén email van Twitter meer. Ideaal!

Mijn mailbox is (as ik niet oppas) een van mijn grootste productiviteit Killers! Ik probeer de toestroom van e-mails naar mijn mailbox dan ook te beperken tot dat wat ik écht wil zien.

Wil je meer focus? Reken af met je weapons of Mass destraction!

Dat iemand me noemt op Twitter zie ik wel op mijn iPhone, dan staat er zo’n eentje bij de Twitter app. Daar hoef ik niet ook nog eens een e-mail van te hebben. Dat geldt ook voor de Direct Messages (oftewel de privé berichten).

Veel succes! En vergeet na het uitvinken van al die onzin niet om onderaan te klikken op “Wijzigingen opslaan”.

Heb je vragen laat het me weten via het contactformulier of stuur een tweet naar @jelledrijver. Wil je meer tip’s en tricks ontvangen zoals deze instructie over het terugdringen van de hoeveelheid email van twitter? Schrijf je dan in om mijn nieuwsbrief. Klik hier.

10 antwoorden
  • ans.jeuring
   ans.jeuring zegt:

   Dag Jose, ik zit met hetzelfde probleem, ook ik heb geen twitteraccount en krijg wel alkerlei Twitterberichten via mijn g-mail, van onbekenden.

 1. h.p. de jong
  h.p. de jong zegt:

  geen duidelijk antwoord;

  ik heb geen twitter account en ontvang toch twitter berichten

  WAT DAN TE DOEN
  ik vind dit NIET in uw tips

  • h.p. de jong
   h.p. de jong zegt:

   UW REACTIE IS IN AFWACHTING OP MODERATIE…….wat betekent dit in normaal nederlands?

   svp geen nerd antwoord maar een werkende tip

   m.i. als leek is twitter automatisch gekoppeld aan Facebook, is dat zo……

   • Jelle Drijver
    Jelle Drijver zegt:

    Wat fijn he Harry, dat er mensen zijn die NIET bij Twitter werken en toch hun best doen om mensen te helpen, Heel graag gedaan uiteraard.
    Om eerst je vraag UW REACTIE IS IN AFWACHTING OP MODERATIE…….wat betekent dit in normaal nederlands? te beantwoorden: dit houdt in dat je reactie is verzonden en klaar staat om bekeken en beoordeeld te worden. Dat is zoals je ziet inmiddels gebeurd.

    Je andere vraag: Twitter en facebook zijn niet automatisch aan elkaar gekoppeld. Als dit het geval is, heb je die optie waarschijnlijk zelf een keer aangezet. Voor een uitleg hoe dit is op te heffen zie deze link voor instructies.

    Wat je ook nog kan proberen als je er niet uit komt is je mailbox instellen dat berichten van Twitter automatisch in de prullenmand verdwijnen.
    Succes! Hoop dat je er zo uitkomt.

    Laatste tip: gebruik geen hoofdletters, dat komt zo dwingend en schreeuwerig over 😉

 2. mireille van den doel
  mireille van den doel zegt:

  Beste Jelle, Ik heb meer twitteraccounts met verschillende email adressen. Ik kan met bovenstaande uitleg van slechts een account de mail uitschakelen. Als ik de andere accounts invul in hetzelfde veld krijg ik een foutmelding. Ik weet niet hoe ik de andere twee accounts kan uitschakelen. Kan je me hiermee helpen? bij voorbaat dank.

  • Jelle Drijver
   Jelle Drijver zegt:

   Hai Mireille,

   Dank je wel voor je bericht. Volgens mij is de oplossing om eerst naar Twitter.com te gaan, daar in te loggen met het Twitteraccount waarvan je de settings wilt aanpassen en dan opnieuw via de link in je mail de settings aanpassen. Laat me weten of het gelukt is, zo niet kijk ik graag even met je mee. Met vriendelijke groet,
   Jelle Drijver

 3. Carla
  Carla zegt:

  Inderdaad zelfde probleem heb geen twwitter account maar krijg wel van die irritante mailtjes. Maar volgens mij weet jij dat ook niet want je geeft geen antwoord hierop. Beetje jammer

  • Jelle Drijver
   Jelle Drijver zegt:

   Beste Carla,

   Wat jullie uitdaging betreft: waarschijnlijk heeft er toch iemand een keer een account aangemaakt met jullie e-mail adres OF mensen die wél op twitter zitten proberen jullie te overtuigen ook op twitter te gaan.

   Wat je natuurlijk altijd kan doen is de afzender (Twitter) toevoegen aan “ongewenst” toevoegen of markeren als spam.
   Gmail zal die mails dan voortaan voor je filteren.

   Ik doe mijn best zo veel mogelijk mensen goed te helpen maar ben geen Twitter-servicedesk.
   Hopelijk kom je er uit zo.

   Met vriendelijke groet,
   Jelle

 4. Jelle
  Jelle zegt:

  Ik heb alleen een mobiel. Maar kan nergens de email-instellingen zien. Hoe zet ik dat dan uit op me mobiel? Heb het geprobeerd op de apple twitter app en op de mobiele site van twitter, maar geen optie voor het uitzetten van twittermeldingen. HELP!!?

Reacties zijn gesloten.

VAN MARINIER TOT MUDMASTER

Van Marinier tot Mud Master - Oprichter André Skwortsow

/
André Skwortsow is ex-marinier en de oprichter van Mud Masters. Hoe is het om een een bedrijf op te richten en te ervaren dat een paar jaar later bijna iedereen in Nederland jouw bedrijf kent? Wat doet het met je als je in de stad loopt en mensen dragen T-shirts met jouw logo erop?
Klantgericht Leiderschap door Sydney Brouwer

Klantgericht leiderschap - Sydney Brouwer

/
Sydney Brouwer is een mede-podcaster (Over klanten gesproken Podcast), staat net als ik regelmatig als spreker op podia, verdient zijn geld ook als ondernemer. Ik sprak hem over zijn nieuwe boek: Klantgericht Leiderschap. Nu te beluisteren als Jelly Driver Podcast
JD096 - Baan bij Google opzeggen om te gaan ondernemen - Schelto Witsen Elias
Director OPEN Business Leaders - Jos Slootstra

Jos Slootstra - Director OPEN Business Leaders

/
In deze podcast ga ik in gesprek met de director van OPEN Business Leaders: Jos Slootstra. We gaan het hebben over Ondernemen, fouten maken, EGO, Luisteren naar je hoofd of hart, mensen motiveren, werken in loondienst of als ondernemer OF... als ondernemer op de loonlijst.
Ben woldring tijdens BID 2018 over BenCompare

Bencompare de nieuwste dienst van Ben Woldring

/
Tijdens de Big Improvement Day sloeg hij op een grote rode knop en daarmee lanceerde hij zijn volgende stap in vergelijken: de app Bencompare. Beschikbaar voor iPhone en Android. In deze app zie je wat je kwijt bent aan vaste lasten, én hoe het indien mogelijk, goedkoper kan.
Top Trends voor ondernemers - Willem Overbosch

Top Trends voor Ondernemers

/
Top Trends voor ondernemers! Het boek geschreven door Willem Overbosch in samenwerking met diverse interessante ondernemers. Ik sprak hem in zijn eigen café de zaak (bij hem op de zaak). Niet alleen dromen maar ook concreet maken en toepassen. Dat is de boodschap. Hoe je dat doet? Dat lees, luister of zie je in deze nieuwe post.
Steven van Vessum en Jelle Drijver Thumb

ContentKing Winnaar Dutch Search Awards - Steven van Vessum en Jelle Drijver

/
ContentKing is de winnaar van de Dutch Search Awards. Ik ging in gesprek met deze startup en bespreek trends op SEO gebied én het belang van goed monitoren.
AVG GDPR Charlottes Law en Jelle Drijver

AVG wat moet ik er mee

/
AVG en GDPR. Waar moet je als ondernemer / bedrijf aan voldoen en wat is het risico als je het niet doet? Jurist Charlotte Meindersma geeft uitleg.
Vlogger inhuren Haarlem Mooi Meerwijk

Vloggen in Haarlem: Mooi Meerwijk

/
Ik mocht als ingehuurde vlogger in beeld brengen hoe alle betrokken organisaties en inwoners samenwerkten om inwoners te informeren over de veranderingen in afval inzamelen, het belang van afval scheiden en het voorkomen van zwerfvuil.