Wie kan ik nou beter om tips vragen dan de bedenker van Prezi: Adam Somlai-Fischer

Hij gebruikte Prezi al zo’n 5 jaar voordat hij het beschikbaar maakte voor de rest van de wereld. Zijn vrienden vroegen hem of ze zijn presentatie tool mochten gebruiken en mensen die zijn presentaties bijwoonden waren ook steevast enthousiast. Op The Next Web Conference 2015 ging ik in gesprek met deze co-founder van Prezi. Ik vraag hem niet alleen tips te geven aan mensen die eens wel eens een Prezi presentatie maken maar ook naar zijn ervaringen als ondernemer en natuurlijk zijn favoriete managementboek, succes quote en favorite failure.

Waar kwam het idee om Prezi te starten vandaan?

Als architect gaf hij presentaties op beurzen. Daar wilde hij zijn ideeën visueel maken. Hij wilde af van de slides en liever werken met een groot leeg canvas waarop hij kon inzoomen etc.

Wanneer wist je dat meer mensen een Prezi presentatie moesten gaan maken?

Toen de co-founders aan boord kwamen begonnen ze met opschalen. Hij had de co-founders en vele complimenten om in te zien dat hij echt iets moois in handen had waar meer mensen op zouden zitten te wachten.

270 personeelsleden over kantoren in o.a. San-Fransisco en Budapest. Waarom als internet bureau?

Je moet de locale nuances begrijpen en de taal machtig zijn. Er zijn culturele verschillen waarmee je moet dealen.

Stel: ik wil een Prezi prezentatie maken. Welke tips heb heb je voor me?

  1. Houd het authentiek, creatief en respecteer je publiek. Niet overdrijven! Voorkom dat je publiek het gevoel heeft dat ze in een achtbaan zitten. Heb er wel lol in! Ontwerp je Prezi presentatie als een landschap van ideeën (en er mag best een fun-element in zitten).
  2. Als je in de tool zit,en je wilt een Prezi presentatie maken gooi al je mogelijke ideeën er in! Net als bij een mind-map. Gooi daarna weg wat je niet nodig hebt.
  3. Vind een visuele structuur die zorgt dat mensen het kunnen onthouden. Maak een logische structuur door de informatie heen. Zorg dus dat ook de volgorde logisch is, dat helpt mensen om te onthouden wat je vertelt. Zet zaken die bij elkaar horen ook dicht bij elkaar zodat je kleine overgangen hebt en zoom af en toe uit om het totaal overzicht te tonen.

55.000.000 gebruikers!

Ja, toch zijn er wereldwijd heel veel meer mensen die werken op kantoren en nooit een Prezi presentatie maken, dus we hebben nog ruimte genoeg om te groeien. Ook zijn we bezig met app’s en andere nieuwe ontwikkelingen. Elke dag weer.

Wat is je favoriete succes quote?

“Ideas are a dime in a dozen” iedereen heeft veel ideeën, het gaat er om wat je er mee doet. Deel je ideeën met anderen, overleg en discussieer. Alleen dan wordt je idee beter. Wees open, leer en wees niet bang om je idee te delen. Dare to Share!

Weten wat zijn favoriete management boek is?

Bekijk de video!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

JELLE DRIJVER EN BAS URLINGS THUMB

Bas Urlings

Meer On-Demand video gekeken dan lineair

/
Jeroen Koopman richt zich met zijn bedrijf NewBe op On Demand Video Platformen. Daarbij moet je denken aan Netflix, Videoland, Amazon e.d. Dit jaar blijkt dat er meer on demand tv wordt gekeken dan lineair. Oftewel: mensen kijken minder op de momenten waarop een tv zender bedenkt iets uit te zenden en meer wanneer het hen uitkomt.
Levenslessen van een internetondernemer Tonny Loorbach en Jelle Drijver

Levenslessen van internetondernemer Tonny Loorbach

Tonny Loorbach deelt in deze aflevering van de Jelly Driver podcast zijn levenslessen als Internet Ondernemer. Lees of luister het gesprek.
Rodecaster pro bovenaanzicht

Rodecaster Pro review door een podcaster

/
De Rodecaster Pro is speciaal ontwikkeld voor podcasters. Het is een soort podcast mengpaneel waarop je tot 4 microfoons kan aansluiten en een telefoon.
Chelsea Bosters te gast in de Op De Pot Cast

Chelsea Bosters te gast in de Op de Pot Cast

/
Chelsea Bosters is nu 7 jaar ondernemer. Met zijn bedrijf Online Bazen helpt hij bedrijven bepalen wat ze nodig hebben tav online marketing om vervolgens ook de realisatie van die plannen uit handen te nemen.
COEN BROUWER Op de Pot Cast

Op de Pot Cast met: Coen Brouwer (8 min)

/
Coen Brouwer ken ik al jaren. Wat begon als "de vriend van Nikki" is inmiddels een bevriende ondernemer waarmee ik heerlijk kan sparren over het ondernemerschap, management boeken en mooie inspirerende quotes. Met zijn bedrijf CoenLaude helpt hij mensen meer plezier te hebben in hun werk en dus organisaties te verbeteren. 
Martijn Arets Op de Pot Cast

Op de Pot Cast met ondernemer Martijn Arets [8 minuten]

/
Van toevallige gesprekspartner bij Seats 2 Meet is Martijn veranderd naar tot een van mijn betere vrienden en sparringpartners.
Welke apparatuur ik gebruik om goede podcasts te maken

Podcast apparatuur die ik gebruik om goede podcasts te maken

/
In deze post leg ik je uit welke podcast apparatuur ik wanneer gebruik (en aanbeveel) om gesprekken op te nemen die ik later wil publiceren als podcast.
Sven van Bockel te gast in de OP de POT CAST

Op de Pot Cast met ondernemer Sven van Bockel [2 minuten]

/
Sven van Bockel is recruiter specifiek voor ingenieurs. Deze week is hij te gast in de Op de Pot Cast. Podcast Lengte: 2 minuten.