Jelle Drijver en Vanessa Simons Appdate 24 feb 2014

Bijkletsen over nieuwe App’s

Geregeld spreken Jelle Drijver & Vanessa Simons af om te praten over nieuwe App’s en andere handige tools die je leven leuker, productiever en efficiënter maken. Oftewel: De APPdate.

 

Iedereen die wel eens vergadert, die kent het wel. Een stapel papier, iedereen met een eigen manier van vergaderen en vooral een lange zit. Dit kan efficiënter, effectiever en goedkoper. Het idee is dat je papierloos gaat vergaderen met een kwalitatieve en overzichtelijke vergader-app voor je iPad, om alles in goede banen te leiden. En dat het geld bespaart heeft de gemeente Hardenberg wel bewezen. Hier is te lezen hoe die gemeente nu al bijna € 35.000- heeft bespaard! Dus kijk is naar de app’s Notubox en iBabs. Die vinden wij erg goed en raden jullie dan ook zeker aan hier is naar te kijken.

Natuurlijk kunnen we de hele WhatsApp-saga niet onbesproken laten. Nu Facebook de eigenaar is geworden van WhatsApp voor het duizelingwekkende bedrag van 19miljard Dollar, vraagt iedereen zich af wat er met hun persoonsgegevens gebeurd. Mark  Zuckerberg kan nu wel zeggen dat Facebook er niks mee gaat doen, maar hoe denken ze daar over 2 of 3 jaar over. Nu is voor die mensen die zich niet meer veilig voelen bij de messenger service van WhatsApp, een nieuwe populaire app, namelijk Telegram. Deze Russische app, die qua uiterlijk en gebruik veel weg heeft van WhatsApp, heeft vooral de privacy van de gebruiker hoog in het vaandel. Zo kunnen berichten na een paar seconden automatisch gewist worden, zoals bij SnapChat. Maar het succes van deze app is volledig afhankelijk van de populariteit in de komende maanden. Het is voor jou als gebruiker pas echt van waarde, als iedereen van jouw familie, vrienden en kennissenkring hiervan gebruik maakt. Dat wordt dus nog even afwachten…

Ook nog een tip voor alle Netflix gebruikers die de Nederlandse lijst met films en series al gezien hebben. Er is namelijk een app die je kan gebruiken van unblock-us.com die er voor zorgt dat je ook films kan zien die in bijvoorbeeld de U.S. of Mexico op Netflix staan. Deze loopt vaak een behoorlijke tijd voor en het kan zelfs zo zijn dat je een film die in Nederland nog in de bioscoop draait, al kan zien op Netflix met de unblock-us app.

Tot slot hebben we nog een paar aanraders om is in te duiken als app liefhebber. Zo heb je presentatie-app van Haiku Deck. Dit is een eenvoudige en leuke nieuwe manier om prachtige presentaties te maken. Handig als je een idee pitcht, lesgeeft, een verhaal vertelt, of een beweging inspireert. Het biedt een snelle en leuke manier om prachtig ontworpen diavoorstellingen te maken die je met trots kunt delen. Een andere leuke app is RePlay. Met deze app maak je gemakkelijk leuke video’s om te delen met je vrienden. Kies wat foto’s en video’s van bijvoorbeeld “dat leuke feestje” en maak hier een leuke videoherinnering van.

Natuurlijk hebben we nog veel meer app’s besproken tijdens onze APPdate, maar daarvoor moet je de video bekijken. Veel plezier!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.