Ben Woldring lanceert Bencompare

Hij was 13 en moest voor een schoolopdracht een website maken. Hij besloot een overzicht te maken van de verschillende tarieven voor vaste telefonie en bouwde de website Bellen.com Voor hij het wist zat hij als 13 jarig ondernemer in het programma KASSA als expert.

Inmiddels heeft hij ruim 20 jaar ervaring in onafhankelijke vergelijkingssites zoals Bellen.com en Gaslicht.com.  Ik heb het over internetondernemer Ben Woldring die nu 32 jaar is. Tijdens de Big Improvement Day sloeg hij op een grote rode knop en daarmee lanceerde hij zijn volgende stap in vergelijken: de app Bencompare. Beschikbaar voor iPhone en Android. In deze app zie je wat je kwijt bent aan vaste lasten, én hoe het indien mogelijk, goedkoper kan.

Jelle Drijver: Je hebt net op de rode knop gedrukt. Vertel even voor de mensen die er niet bij waren, wat heb je nou gelanceerd? BenCompare?

Ben Woldring: Ja, BenCompare. Een nieuwe app voor Iphone en voor Android, waar je al je contracten in één veilige kluis onder kunt brengen. Denk aan je telefoonabonnement, je energiecontract, je zorgpolis. Alle type abonnementen en contracten kun je er in zetten. Die kluis is een hele slimme kluis. Die leert jou steeds beter kennen en stuurt je reminders als er een abonnement afloopt, en dat je weer kunt verlengen of kunt overstappen, en Ze komt ook met slimme suggesties om te besparen.

Jelle Drijver: Ik neem aan dat al die data uit mijn contracten door die slimme app wordt gelegd langs alle intelligence die jullie binnen de BenCom Groep in huis hebben met de vergelijkingssites. Dus BenCompare zal niet alleen zeggen, joh, je energiecontract is aan verlenging toe, maar op basis van jouw huidige contract zou dit een betere optie zijn.

Ben Woldring: Exact. Dus die app die wordt steeds slimmer, en die leert jou steeds beter kennen maar daarvoor, moet je de app wel een tijdje gebruiken want anders kunnen we die slimme suggesties nog niet doen. Maar inderdaad, we maken gebruik van twintig jaar ervaring met de verschillende vergelijkingssites.

Als we bijvoorbeeld zien wat jij aan energiecontracten in de app hebt gezet en dat er een betere duurzame optie voor jou is op gaslicht.com bij een bepaalde andere aanbieder, dan, als jij dat wilt, en dus dat vinkje aan hebt staan in de app, dan attenderen we je er op.

Jelle Drijver: Ga je dan straks ook automatisch dingen oversluiten? Want in theorie, hè, slimme technologie zou dat moeten kunnen, als ik zeg als dat goedkoper kan, regel voor mij die besparing dan maar meteen. Punt.

Ben Woldring: Ja. Daar willen we naar toe, als de gebruikers daar om vragen. Dus op dit moment doen we dat nog niet maar als we merken dat heel veel mensen de app gaan gebruiken en zeggen: wij vertrouwen de BenCompare app en dit zijn mijn criteria voor een nieuwe aanbieder, en als er een betere deal is zet mij maar over, ik vertrouw jullie, dan, ja. Als die vraag er komt, dan gaan we dat zeker aanbieden.

Jelle Drijver: Ik snap ook dat je daar heel voorzichtig mee bent en moet uitleggen dat je dus niet zonder mijn toestemming en zonder mijn wensen iets met mijn data gaat doen, dat begrijp ik.

Het gaat vandaag over succes. Kun je dat afdwingen? Succes is ook winst maken en marge maken. Die app, voor mij als gebruiker hartstikke handig. Maar waar verdien jij nou? Op het moment dat je mij attendeert op een mogelijke overstap en jij kan die verzorgen, ligt daar jouw verdienmodel? Of hoe ga je geld verdienen aan BenCompare?

Ben Woldring: Binnen de BenCom-groep zijn we eigenlijk met alle innovaties die we doen nooit bezig geweest met hoe gaan we hier geld aan verdienen, maar bezig geweest met hoe zetten we een goede dienst in de markt waar de consument op zit te wachten.

Jelle Drijver: Dat is logisch hè, maar uiteindelijk moet het geld opleveren anders kan je niet bestaan als bedrijf, dus dat is onvermijdelijk.

Ben Woldring: Ja, maar het mooie is natuurlijk dat we gaslicht.bom, bellen.com, poliswijzer.nl hebben. Die sites die draaien goed. Die sites die hebben we al jaren en, ja, het verdienmodel daarachter is op het moment dat jij als gebruiker een overstap maakt of een contract verlengd, dan krijgen wij daar een eenmalige vergoeding voor van de leverancier in kwestie. Dus deze app is een verlengstuk van de huidige vergelijkingssites en wat dat betreft hoeven we dus niet opnieuw het wiel uit te vinden.

Jelle Drijver: Dat is top. Nou kan ik me alleen voorstellen dat er droeftoeters luisteren naar deze Podcast, de blogpost lezen of kijken naar dit interview als video op YouTube, die denken: “ja, als jij alleen maar betaald krijgt, eenmalig, op het moment dat je een contract afsluit… dan is het vooral voor jou heel interessant om mij zo vaak mogelijk te laten switchen.

Die mensen heb je er tussen. Die zeggen: dat is vooral voor Ben interessant als ik elk jaar over stap. Hoe ga je dat ondervangen dat je het voordeel, het profijt van de klant, ook echt voorop blijft stellen?

Ben Woldring: Ook het contract verlengen dat bieden we dus aan. Dus het is niet alleen overstappen, het is ook je contract verlengen. Je bent gewoon als consument een dief van je eigen portemonnee als je blijft zitten bij dezelfde aanbieder. Dus, ja, tegen die droeftoeters zou ik willen zeggen: als jij vooral te veel geld wilt betalen…

Jelle Drijver: Lekker doen.

Ben Woldring: Precies. Blijf vooral zitten waar je zit en maak je nooit druk over het contract wat afloopt, maar dan moet je niet gek staan te kijken als je vrienden ineens met het nieuwste mobieltje komen shinen of toch een energierekening hebben die driehonderd euro op jaarbasis lager is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

JELLE DRIJVER EN BAS URLINGS THUMB

Bas Urlings

Meer On-Demand video gekeken dan lineair

/
Jeroen Koopman richt zich met zijn bedrijf NewBe op On Demand Video Platformen. Daarbij moet je denken aan Netflix, Videoland, Amazon e.d. Dit jaar blijkt dat er meer on demand tv wordt gekeken dan lineair. Oftewel: mensen kijken minder op de momenten waarop een tv zender bedenkt iets uit te zenden en meer wanneer het hen uitkomt.
Levenslessen van een internetondernemer Tonny Loorbach en Jelle Drijver

Levenslessen van internetondernemer Tonny Loorbach

Tonny Loorbach deelt in deze aflevering van de Jelly Driver podcast zijn levenslessen als Internet Ondernemer. Lees of luister het gesprek.
Rodecaster pro bovenaanzicht

Rodecaster Pro review door een podcaster

/
De Rodecaster Pro is speciaal ontwikkeld voor podcasters. Het is een soort podcast mengpaneel waarop je tot 4 microfoons kan aansluiten en een telefoon.
Chelsea Bosters te gast in de Op De Pot Cast

Chelsea Bosters te gast in de Op de Pot Cast

/
Chelsea Bosters is nu 7 jaar ondernemer. Met zijn bedrijf Online Bazen helpt hij bedrijven bepalen wat ze nodig hebben tav online marketing om vervolgens ook de realisatie van die plannen uit handen te nemen.
COEN BROUWER Op de Pot Cast

Op de Pot Cast met: Coen Brouwer (8 min)

/
Coen Brouwer ken ik al jaren. Wat begon als "de vriend van Nikki" is inmiddels een bevriende ondernemer waarmee ik heerlijk kan sparren over het ondernemerschap, management boeken en mooie inspirerende quotes. Met zijn bedrijf CoenLaude helpt hij mensen meer plezier te hebben in hun werk en dus organisaties te verbeteren. 
Martijn Arets Op de Pot Cast

Op de Pot Cast met ondernemer Martijn Arets [8 minuten]

/
Van toevallige gesprekspartner bij Seats 2 Meet is Martijn veranderd naar tot een van mijn betere vrienden en sparringpartners.
Welke apparatuur ik gebruik om goede podcasts te maken

Podcast apparatuur die ik gebruik om goede podcasts te maken

/
In deze post leg ik je uit welke podcast apparatuur ik wanneer gebruik (en aanbeveel) om gesprekken op te nemen die ik later wil publiceren als podcast.
Sven van Bockel te gast in de OP de POT CAST

Op de Pot Cast met ondernemer Sven van Bockel [2 minuten]

/
Sven van Bockel is recruiter specifiek voor ingenieurs. Deze week is hij te gast in de Op de Pot Cast. Podcast Lengte: 2 minuten.