De Jelly Driver podcast door Jelle Drijver

Jelle Drijver PodcastElke week produceer en publiceer ik een aflevering van mijn Jelly Driver Podcast. In deze aflevering kan je luisteren naar de gesprekken die ik heb met toffe ondernemers, auteurs, start-up’s en andere interessante mensen. In januari 2015 startte ik mijn podcast als de Frankwatching Podcast. In november 2017 gaan we beiden onze eigen weg. Ik ga verder op persoonlijke titel en zal mij hierbij op een breder scala van onderwerpen richten.

Alle afleveringen blijven gewoon beschikbaar. Abonnees op de huidige podcast hoeven niets te veranderen om nieuwe afleveringen van Jelle te beluisteren. 

Wat is een podcast?

Een podcast is een soort online radio waarbij jij kan luisteren naar de afleveringen die jij interessant vindt op momenten waarop het jou het beste uitkomt. Je luistert bijvoorbeeld via een van de vele podcasting apps op je smartphone (iPhone of Android) of tablet of via een van de vele podcast platforms op je computer.

Wanneer luister je naar een podcast?

Zelf luister ik bijvoorbeeld graag naar podcasts als ik in bed lig, vlak voor het slapen gaan of als ik op zondag nog lekker even blijf liggen. Tijdens het fietsen, de hond uitlaten, sporten én vooral: tijdens het autorijden. Eigenlijk kan je stellen dat ik luister naar podcasts op momenten dat ik geen andere vormen van content kan beluisteren. In de auto of tijdens het hardlopen is het lastig om te lezen of een video te kijken, maar een podcast luisteren kan dan perfect!

Niet willekeurig consumeren wat een radiozender bedenkt om uit te zenden op een specifiek moment maar on-demand, helemaal zelf bepalen waar jij op dat moment zin in hebt. Dat kan met podcasts!

BNR Nieuwsradio en het Expert Podcast Netwerk (EPN)

BNR Nieuwsradio ziet deze trend en is zo verstandig (in my humble opinion) om daar nu al op in te springen met hun Expert Podcast Netwerk. Een podcast platform binnen de BNR Nieuwsradio omgevingen (Website en App) waar je naar zorgvuldig geselecteerde podcasts kunt luisteren gesegmenteerd op specifieke onderwerpen. Binnenkort kan jij zelfs aangeven dat je bijvoorbeeld 40 minuten in de auto zit en wilt luisteren naar programma’s over Facebook Marketing. BNR stelt dan op basis van de diverse podcastafleveringen in hun Expert Podcast Netwerk een playlist samen van 40 minuten rondom dat specifieke onderwerp.

Voor mijn eigen podcast ging ik hierover in gesprek met Sjors Frölich, hoofdredacteur bij BNR Nieuwsradio). Hieronder kan je de video bekijken van het gesprek of je kunt er natuurlijk naar luisteren via een van de hierboven genoemde podcast app’s. (Het betreft aflevering JD071 van de Podcast).

Wil je zelf leren podcasten?

Informeer dan eens naar mijn zeer uitgebreide online podcast cursus waarin ik je in 56 lessen (ruim 100 A4tjes aan tekst),  verdeeld over 19 hoofdstukken, meerdere visuele stappenplannen en uren aan video’s leer wat ik de afgelopen jaren zelf heb moeten ontdekken door vallen en opstaan. Stuur mij een e-mail als je hier meer over wilt weten of kijk op de website van www.misterpodcast.nl.

Beluister hier mijn podcast afleveringen tot nu toe:

Abonneer je op mijn Podcast via:

itunes-icon

iTunes

Volg Frankwatching op TuneIn

TuneIn

Stitcher

Stitcher

Soundcloud