Selecteer een pagina

Ik mag graag presenteren, trainingen geven, podcasten en bedrijfsverzamelgebouwen verhuren. Maar als mensen mij vragen wat ik doe dan is mijn antwoord: ik ben ondernemer.

Meer dan 10 jaar geleden schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel (KVK). Niet dat ik nou een geweldig businessplan had maar ik wist in elk geval dat ik wilde ondernemen.

Elk weekend in skyboxen 

Ik werkte destijds bij een bedrijf dat reclame verkocht op de digitale beeldschermen (Videowalls) bij diverse betaald voetbalclubs waaronder sc Heerenveen en FC Twente, waar ik verantwoordelijk voor was. Elk weekend zat ik in skyboxen en kon ik elke wedstrijd bezoeken die er gespeeld werd. Mijn vrienden waren stikjaloers maar ik had eerlijk gezegd niet zo heel veel met voetbal. Wat ik wél echt te gek vond was het contact dat ik daar had met ondernemers. Ik leerde veel van die gesprekken.

IENS.nl 

Na verloop van tijd besloot ik mij naast mijn werk te verdiepen in online marketing. Ik volgde diverse cursussen, ging naar seminars en investeerde in het uitbreiden van mijn kennis. Op een van die seminars kwam ik de toenmalige directeur tegen van online restaurantvergelijker IENS.nl. Na wat gesprekken startte ik daar als Sales & Marketing manager.

Met de motor Europa in

Toch merkte ik dat het ondernemerschap bleef lonken. Ik pakte de motor, knoopte een tent en slaapzak achterop en reed naar zuid Spanje om eens goed na te denken wat ik nou wilde: blijven werken voor een baas of gaan voor een carrière als ondernemer? Op dag 2 reed ik door de Ardennen en dacht ik: wie houd je nou voor de gek Drijver… je weet het al lang wat je echt wilt. De volgende dag heb ik IENS laten weten ik niet meer terug zou komen.

Beginnen met ondernemen vanaf de zolderkamer (letterlijk)

Heerlijke vakantie gehad. Ik ben weg gebleven zolang als ik kon pinnen. Daarna terug naar Nederland en in de Achterhoek bij mijn lieve oom en tante op een zolderkamer gaan wonen. Daar vandaan ben ik mij verder blijven verdiepen in online marketing en heb ik me toegelegd op het bouwen van websites in WordPress. Lid geworden van een aantal netwerk clubs in de omgeving en al snel kreeg ik diverse adviesklussen van bedrijven in de omgeving. Na zo’n 8 a 10 maanden verhuisde ik naar Utrecht.

MegaExposure

Daar bouwde ik mijn bedrijf MegaExposure verder uit. Eerst vanuit huis, toen in een anti-kraak pand en daarna in een “echt” kantoor. Bij toeval nam ik de verhuur voor mijn rekening van de lege ruimtes in dat pand omdat ik leuke buren wilde. Toen ik daar goed in bleek te zijn én er veel plezier uit haalde startte ik Peper in je Pand.

Peper in je Pand B.V.

Het bedrijf waar ik nu inmiddels het meest druk mee ben. Peper in je Pand verzorgt in opdracht van BORON Management het (commercieel) beheer van Startup / Scaleup Hub Dotslash. In een paar jaar tijd bouwde ik dit uit van één pand (5.000m2) en ca 20 huurders uit naar 5 panden (31.000m2) en ca 200 bedrijven. Daarnaast sta ik regelmatig op het podium als spreker, trainer of dagvoorzitter.

Andere bedrijven/activiteiten waar ik nu (mede) eigenaar van ben:

Peper in je Pand B.V.

EventVlogger.nl

ThuisTasting.nl

Challenge Accepted B.V.