Ik mag graag presenteren, trainingen geven, podcasten en bedrijfsverzamelgebouwen verhuren. Maar als mensen mij vragen wat ik doe dan is mijn antwoord altijd: ik ben ondernemer.

Meer dan 10 jaar geleden schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel (KVK). Niet dat ik nou een geweldig businessplan had maar ik wilde de mogelijkheid hebben om naast mijn werk als vertegenwoordiger handel te kunnen drijven.

Ik werkte destijds bij een bedrijf dat reclame verkocht op de digitale beeldschermen (Videowalls) bij diverse betaald voetbalclubs waaronder sc Heerenveen en FC Twente waar ik verantwoordelijk voor was. Nu kwam het eens voor dat ik bij een ondernemer aan tafel zat en een deal kon sluiten op voorwaarde dat zijn reclame animatie aanstaand weekend al getoond zou worden tijdens de eerstvolgende wedstrijd. Ik sloot dan de deal (binnen is binnen). Vervolgens kreeg ik van het team dat de reclame uitingen maakten te horen dat de productietijd minimaal 14 dagen is. Dus dat aankomend weekend niet ging lukken. Onbegrijpelijk vond ik dat. Dan werk je toch wat harder? Of dan begin je toch een keer wat eerder? Het is tenslotte ook jouw eten? Maar wat ik ook probeerde: aankomend weekend staat er niks op het scherm, tenzij ze zelf iets aanleveren…

Dat bracht mij op een idee, ik zag een kans! Ik zocht iemand die animaties kon maken en wél binnen enkele dagen kon opleveren. Die animaties leverde ik vervolgens kant en klaar aan bij mijn collega’s zodat hij aankomende wedstrijd netjes op het scherm voorbij kwam. Voor de productie stuurde ik dan een factuur naar de klant. Kortom: ik had geen vastomlijnd business model maar als ik iets tegenkwam wilde ik het kunnen aanpakken.

Ik besloot naast mijn werk internet marketing cursussen te volgen, seminars te bezoeken en te investeren in het uitbreiden van mijn kennis. Op een van die seminars kwam ik de toenmalige directeur tegen van restaurant vergelijker IENS.nl. Na wat gesprekken bood hij mij een baan aan als Sales & Marketing manager. (Op mijn arbeidsovereenkomst stond: Vice President Sales & Marketing maar dat kreeg ik echt mijn strot niet uit, ik was midden twintig en ondanks dat IENS een super leuk en bekend bedrijf was, het was niet bepaald een multinational ofzo. Dus VP Sales & Marketing vond ik wat overdreven).

Toch merkte ik dat het ondernemerschap bleef lonken. Ik besloot op een gegeven moment de motor te pakken, een tent en slaapzak achterop te knopen en naar zuid Spanje te gaan rijden om eens goed na te denken wat ik nou wilde: blijven werken voor een baas? of gaan voor een carrière als ondernemer? Op dag 2 reed ik door de Ardennen en dacht ik: wie houd je nou voor de gek Drijver… je weet het al lang wat je eigenlijk wilt. De volgende dag IENS een bericht gestuurd dat ik na mijn break niet meer terug zou komen.

Heerlijke vakantie gehad. Ik ben ongeveer twee maanden weg gebleven. (lees: zolang als ik kon pinnen). Daarna terug naar Nederland en in de Achterhoek bij mijn lieve oom en tante op een zolderkamer gaan wonen. Daar vandaan verder blijven verdiepen in online marketing en het bouwen van websites in WordPress. Lid geworden van een aantal netwerk clubjes in de omgeving. Mijn kosten waren extreem laag. Ik geloof dat ik €75 bijdrage betaalde voor de kost en inwoning. En zolang ik af en toe de paarden maar naar de wei bracht en ze eind van de dag weer binnen haalde en de weer wei poep-vrij maakte voor de volgende dag, zo af en toe stofzuigde of eten kookte was het al snel goed. Een perfecte basis om full-time voor jezelf te beginnen. Als snel kreeg ik diverse adviesklussen gegund door bedrijven in de omgeving en begon ik omzet te genereren. Na zo’n 8 a 10 maanden had verhuisde ik naar Utrecht.

Daar bouwde ik mijn bedrijf MegaExposure verder uit. Eerst vanuit huis, toen in een anti-kraak pand en daarna in een “echt” kantoor. Bij toeval nam ik de verhuur voor mijn rekening van de lege ruimtes in dat pand omdat ik leuke buren wilde. Toen ik daar erg goed in bleek te zijn startte ik Peper in je Pand. Het bedrijf waar ik nu inmiddels het meest druk mee ben naast alle presentatie, vlog en trainings klussen.